Začiatok zimnej sezóny v Korutánsku. Na lyžiach za zimnou zábavou

16.11.2023 17:07

So začiatkom studeného ročného obdobia prichádza očakávaný okamih pre milovníkov zimných športov.

V Korutánsku, na slnečnej strane Álp, sa na začiatku novembra oficiálne začína zimná sezóna.

Ako prvé stredisko otvára 5. novembra 2023 svoje brány ľadovec „Mölltaler Gletscher“, ktorého horná stanica lanovky sa nachádza vo výške 3122 m n. m. Táto poloha garantuje nielen jedinečný výhľad na najvyššiu horu Rakúska Grossglockner a okolité trojtisícovky, ale aj optimálne snehové podmienky od novembra do začiatku mája.

Otvorenia ďalších stredísk sú naplánované na začiatok decembra Gerlitzen Alpe 1. decembra
Katschberg a Turracher Höhe 2. decembra
Nassfeld a Bad Kleinkirchheim 7. decembra

(C) Mölltaler Gletscher

Prehľadná mapa otvorených stredísk s aktuálnou prevádzkou lanoviek je dostupná na webe

www.korutansko.com

V Korutánsku je 23 lyžiarskych stredísk. Najväčšie z nich – Nassfeld – zvlášť obľúbené
u slovenských hostí, sa pýši nielen svojimi perfektne upravenými svahmi, ale aj zaujímavými ponukami pre rodiny.
Bad Kleinkirchheim, známy svojimi termálnymi prameňmi, ponúka dokonalú kombináciu wellnessu a zimných športov. Po dni strávenom na svahoch môžu návštevníci relaxovať vo wellness centrách a termálnych kúpeľoch.

„Service is our success“

V stredisku Turracher Höhe vám komorník ponúkne pohár prosecca priamo na zjazdovke a poradí vám, kde sú najlepšie terény. Na Katschbergu si vaše deti zalyžujú na detských zjazdovkách s komiksovými postavičkami.
Do strediska Gerlitzen Alpe pricestujete vlakom zo všetkých staníc v Korutánsku zadarmo.

V korutánskych lyžiarskych areáloch je platný jeden skipas – TOPSKI. Paralelne k nemu sú k dispozícii aj regionálne skipasy s mnohými atraktívnymi službami v cene a veľmi obľúbenými ski for free ponukami.

Prehľad bonusových ponúk, napr. detský skipas za 1 euro v stredisku Bad Kleinkirchheim alebo ski for free v stredisku Klippitz, Weissbriach a Weissensee, 4=3 v Nassfelde a ďalšie zaujímavé informácie nájdete na

https://www.korutansko.com/aktivity/zima/rodinna-dovolenka/lyzovacka-zadarmo/.

„Nech je Svetlo“ so žiarivým programom adventu

 

Nádherné vychádzky historickými miestami v Korutánsku. Vo Villachu je rozžiarených nekonečné množstvo svetielok, veža pripomínajúca obrovskú sviečku. Zimný zázračný les pred hotelom Parkhotel vás vtiahne do svojej očarujúcej atmosféry a korčuliari si prídu na svoje na korčuliarskej aréne pod holým nebom. Počas vianočného obdobia by ste si určite nemali nechať ujsť ani Velden. Plávajúci adventný veniec, už zďaleka viditeľný symbol adventu vo Veldene, vyčarúva svetlo a teplo v srdciach nepočetných návštevníkov v čase prichádzajúcich zblízka i zďaleka. Umelecké inštalácie sprevádzajú inšpiratívne putovanie po „Millstätterskej adventnej svetelnej ceste“ s jedniným cieľom nájsť na konci to najdôležitejšie seba samého. Do rozprávkového zážitku sú vtiahnutí a tí najmenší, na ktorých čaká v opátstve Millstatt hovoriaci rozprávkový strom. Kďaľším atrakciam v adventnom období patrí napríklad lyžiarsky a kúpeľný advent v Bad Klieinkirchheime, korský advent v obci Mlnitz, Katschberský adventný chodník alebo advent na oblakmi na osvetlenej vyhliadkovej veži Pyramiden kogel.

 

Kulinárske zážitky

 

Nezabudnite na kulinárske špeciality od šéfkuchara Stefana Lastina oceneného 3 čapicami Gault Millau na chate Gamskogelhutte na Katschbergu. Jaždý štvrtok a piatok ponúka hosťom zážitkovú gastronúmiu „fine dine“ s viacchodovým menu pripraveným z tých najlepších surovín. Cesta tam a späť vedie naprieč zasneženou krajinou celkom dobrodružne na snežnom skútri a sánkach.

 

V sklenenej kupole na úpätí svahu strediska Sporberg Goldeck čakajú na nadšencov kulinárskeho umenia naozaj vynímočné zážitky: hostitelia Christa a Oliver z prevádzky Landgasthof Marbuhe radi privítajú milovníkov romantiky, ako aj veselú spoločnosť vychutnávajúcu si lahodné fondue s nádhernou horskou panorámou v pozadí.

Slnko zapadne za hory a nahradí ho na svahoch umelé osvetlenie. Každý štvrtok si milovníci nočných aktivít prídu na svoje na svahu Konigswise na Katschbergu a v januári a februári vás na večerné lyžovanie pozáva jedna z najdlhších umelo osvetlených zjazdoviek v Alpách: 2,2 kilometra dlhá, pestro osvetlená zjazdovka v stredisku Nassfeld je otvorená každú sobotu večer. V stredisku Drelländerk sa každý štvrtok koná aj skialpinistická noc, počas ktorej je zjazd do údolia od 17,00 hod. Otvrený pre skialpinistov.

 

 

Tí, ktorí si radi privstanú, tak si prídu na svoje na „ Lyžovačke pre 9,00 v stredisku Bad Kleinkirchenheim. Lyžiarská legenda, olympijská víťaz Fanz Klammer sprevádza exkluzívnu skupinu max. 50 osôb na rannej lyžovačke Early Morning Siing. Na svahoch uprostred korutánskeho pohoria Nocberge už v skorých ranných hodinách dáva tajné tipy a prezrádza triky na dokonalé carvingové oblúky. Veľmi výnímočný okamih za svitu žiarivých slnečných lúčov, ktorý si určte so sebou odnesiete domov vo svojom srdci.

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode