Slovenský zraz MINI sa uskutočnil pri Žiline v prvý júnový víkend

07.06.2022 15:21

Diskusie medzi priaznivcami a majiteľmi prémiových kompaktných vozidiel značky MINI a klasických ikonických automobilov Mini v príjemnej rodinnej atmosfére, jedlo, dobrá nálada, ale aj navigačná rely či turistická prechádzka cez unikátne Jánošíkove diery. To je v úplnej krátkosti náčrt programu 29. Slovenského zrazu MINI, ktorý sa v prvý júnový víkend (3. 6. – 5. 6. 2022) konal v okolí Autocampingu Belá-Nižné Kamence, neďaleko Terchovej v malebnom Jánošíkovom kraji v okrese Žilina.

Na zraze sa zúčastnilo 75 nových a klasických „Miníkov“ zo Slovenska, z Českej republiky a z Maďarska. Najvzdialenejší účastník bol práve z Maďarska, a zároveň to bola aj najstaršia manželská posádka (cez 70 rokov). Najstarší model bol MINI MARCOS, r.v.1968. 

Za našu redakciu Auto a žena sme sa sa zúčastnili MINI zrazu v Autocampingu Belá-Nižné Kamence, kde mnohí z nás si postavili stan a iní mali ubytovanie v chatkách. Večer bola zoznamovacia párty pri opekačke a všetci sme sa tešili na sobotu, hlavný program. Ráno o 10,00 hod. sme dostali itinerár a inštrukcie k relly trase smer Terchová, Jánošíkové diery, čo je najkrajšia časť Malej Fatry, ale aj krásny Slovenský Orloj v Starej Bystrici a množstvo zaujímavých súťaží.

Niektorí z nás sa zastavili aj na mieste rodiska našej legendy Juraja Jánošíka. Stretli sme tam aj jeho posledného pôvodného obyvateľa p. Dušana Jánošíka. 

Neskorý obed v Kolibe Syrex Zázrivá nás opäť postavil na nohy, ale výstup na Terchovské srdce nebol prechádzka ružovou záhradou a veru sme aj fučali. 

O to krajší výhľad nás čakal na rozhľadni, kde sme sa kochali prírodou Malej Fatry. Rozhľadnu vysokú 30 metrov navrhol architekt Alojz Mucha, ktorý je zároveň primášom kapely Tažká muzika z Techovej. Rozhľadnňa je celoročne voľne prístupná.

 

Trasa nebola jednoduchá, ale s dobrou náladou sme to zvládli a do 17,00 hod. sme unavení, ale spokojní dorazili do cieľa naspäť do Autocampingu Belá - Nižné Kamence, kde nás čakalo vyhodnotenie a množstvo cien v tombole.

 A na záver povedal pár slov šéf Slovenského klubu Mini - Richard Bollo, korý k zrazu uviedol, že to bolo stretnutie krásnych aut, v krásnej krajine, ale hlavne s ľuďmi, ktorí majú veľké MINI SRDCE❤

Rozhovor s pánom Richardom Bollom a jeho testovanie elektrického MINI Coopera si môžete pozrieť tu:

Dovidenia v roku 2023, pri 30 ročníku Slovenského zrazu MINI!

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode