Parížske premiéry Electric Drive

27.09.2012 14:12

Na parížskom autosalóne má premiéru tiež koncept Mercedes-Benz triedy B s elektrickým pohonom s akumulátormi označený ako Electric Drive (uvedenie sériových vozidiel na trh začne roku 2014). Uvedené označenie prislúcha všetkým osobným vozidlám na akumulátorový elektrický pohon značky s hviezdou, vrátane vyhotovení AMG ako aj smartov. Premiérovo sa z nich v Paríži predstavili tiež sériové: kupé SLS AMG Electric Drive a smart BRABUS Electric Drive.

Koncept B-Class Electric Drive poháňa elektromotor (100 kW, 310 Nm; dojazd 200 km). Pre nabíjanie vozidla je vhodná štandardná zásuvka 230 V. Pre rýchle sa používa silnoprúdová prípojka 400 V.
B-Class Electric Drive poskytuje komfortnú jazdu pre každodenné i rodinné využitie. Nelíši sa tak od modelov triedy B s klasickým pohonom. Vďaka tomu, že výkonný lítiovo-iónový akumulátor má umiestnený pod podlahou pred zadnou nápravou (v tzv. priestore Energy Space), si koncept tiež zachováva i rovnako veľkorysý a variabilný vnútorný priestor (a zároveň si aj vylepšuje ťažisko).

V alternatívnych a ekologických pohonoch priekopnícka trieda B značky Mercedes-Benz ponúka okrem uvedených i pohon na palivový článok.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode