Nové záchranárske Sprintery

31.10.2012 10:16

 

Pätnásť najmodernejších záchranárskych ambulancií Mercedes Benz Sprinter (s motormi CDI 120 kW/163 k; 360 Nm) nasadila koncom októbra na výjazdy spoločnosť Falck Záchranná (Falck). Podľa zástupcov Falcku, prítomných pri ich prevzatí, nové Sprintery si zvolili najmä pre vyššiu bezpečnosť a komfort, ktoré ako najmodernejšie sanitky poskytnú pacientom i záchranárom, pričom brali do úvahy aj ich prevádzkové náklady.

Záchranárske (rovnako ako i bežné) Sprintery využívajú pre zvýšenie bezpečnosti okrem iného inovatívny systém regulácie dynamiky jazdy ADAPTIVE ESP®, ktorý ako prvý zohľadňuje i stav naloženia vozidla. Funkcia Brake Disc Wipe navyše pri daždi cyklicky zotiera vodný film z brzdových kotúčov a funkcia Electronic Brake Prefill zasa zľahka priloží brzdové platničky k brzdovým kotúčom už vtedy ak vodič náhle odtiahne nohu z plynového pedála. Obe funkcie tak skracujú brzdnú dráhu.

Nové záchranárske Sprintery umožňujú ošetriť bežné zdravotné príhody ale aj akútne stavy, úrazy a pôrody. Obsahujú tiež defibrilátory Lifepak 15, spôsobilé diagnostikovať aj oxid uhoľnatý v krvi, či oxid uhličitý z dychu pacienta. Sú vybavené i systémom Pedi Mate pre transport detí. Kondíciu ich vodičov zvyšujú pravidelnou odbornou prípravou a nácvikmi, vrátane absolvovania škôl šmyku.

Ambulancie spoločnosti Falck vlani uskutočnili v SR 135-tisíc výjazdov. Za prvý polrok 2012 už mali 70-tisíc výjazdov, pričom prešli spolu 2,5 milióna km.

 Pri odovzdávaní nových sanitiek Sprinter boli zúčastnení PR manažér a hovorca Falcku Alena Lacyková Krčová, operačno technický riaditeľ Falcku Jiří Dobosz, medicínsky riaditeľ Falcku Jozef Karaš, generálny riaditeľ MB SK Andrej Glatz, vedúci predaja úžitkových vozidiel MB SK Jan Novotný a PR manažér MB SK Iľja Majda. 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode