Jachta strieborný šíp

02.10.2012 10:38

Strieborný šíp morí - luxusná motorová námorná jachta Gran Turismo (dĺžka 14 m) kombinujúca typické dizajnové prvky vozidiel Mercedes-Benz s inováciami, ktoré doposiaľ do výroby lodí neprenikli, má vyplávať už na budúci rok. Realizátori: tím Mercedes-Benz Style a partnerské britské lodenice Silver Arrows Marine predstavili návrhy tvarov tohto nevšedného plavidla pri príležitosti tohtoročnej Monaco Yacht Show.


Jachta strieborný šíp tak popri pozemných vozidlách a helikoptére Eurocopter EC145 Mercedes-Benz Style zavŕši víziu komplexnej mobility na zemi, vo vzduchu a vo vode Gottlieba Daimlera. Jachta pritom vzniká viac ako 125 rokov po tom ako Daimler skonštruoval prvý motorový čln a podnikal výlety po rieke Neckar.


Vedúci oddelenia dizajnu Mercedes-Benz Cars Gorden Wagener považuje navrhovať loď pre dizajnérov automobilov za nanajvýš zaujímavú výzvu. Zvlášť s ohľadom na potrebu preniesť dizajnérsky jazyk značky s hviezdou na zvláštne proporcie a špecifické požiadavky lode. Na stvárnení jachty strieborný šíp sa tiež podieľajú návrhári viacerých aktuálne najvýkonnejších a najluxusnejších lodí na svete - Martin Francis a Tommaso Spadolini. Spolu s tímom lodeníc Silver Arrows Marine, ktoré jachtu zhotovia.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode