GLC je podľa Euro NCAP najlepší malý offroad

27.01.2016 09:58

„Najlepší v triede v roku 2015“ – GLC značky Mercedes-Benz po posúdení všetkých výsledkov hodnotenia Euro NCAP získala významné ocenenie. Nové vozidlo kategórie SUV sa ako najlepšie vozidlo v triede dostalo na vrchol v kategórii „malé terénne vozidlá“. GLC je druhé vozidlo od
značky Mercedes-Benz, ktoré sa v hodnotení bezpečnosti vozidiel dostalo na prvé miesto: v roku 2014 bol Triede C udelený titul „Najlepší v triede“.


GLC už v decembri 2015 získala päť hviezdičiek Euro NCAP v kombinovanom hodnotení bezpečnosti cestujúcich a detí, ako aj v hodnotení ochrany chodcov a v hodnotení asistenčných systémov. Základom špičkového výsledku je efektívna súčinnosť všetkých aktívnych aj pasívnych bezpečnostných systémov a najnovších asistenčných systémov na podporu vodiča, vysokostabilnej konštrukcie priestoru pre cestujúcich a výkonných zadržiavacích systémov.

V novej GLC sú k dispozícii všetky asistenčné systémy na podporu vodiča známe z Triedy C, Triedy E a Triedy S, ktoré v súlade s koncepciou Intelligent Drive kombinujú údaje z rozličných snímačov, napríklad kamery a radaru. Tým značne zvyšujú komfort a bezpečnosť.

Organizácia Euro NCAP ocenila systém PRE-SAFE® a asistenta sledovania pozornosti ATTENTION ASSIST dvomi hodnoteniami „Advanced Rewards“ za nadštandardné bezpečnostné systémy.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode