Dámsky miláčik

20.12.2013 14:59

Majiteľka masážneho salónu BaanThai Marika Cigáneková pre náš časopis otestovala nový Mercedes CLA

 

Pani Marika, čo všetko poskytujete vo vašom masážnom salóne BaanThai?

Predovšetkým kozmetické služby, pracujeme s 24 - karátovým zlatom, robíme masky, masáže s redukciou hmotnosti. Hlavnou činnosťou sú ale thajské masáže, ktoré robia masérky z Thajska. Oni naozaj masážami a zázvorovým čajom liečia úplne všetko! Cez chodidlá nájdu problémové miesto, vyhmatajú a zdiagnostikujú. Napríklad stres sa nám veľmi ukladá v krčnej chrbtici. Po masáži neodporúčame v ten deň robiť, klienti si majú oddýchnuť, nabrať síl, nikam sa neponáhľať. A aj po psychickej stránke pookrejú naberú energiu.

Ako si mám vybrať masérku, ktorá by mi najviac vyhovovala?

Každá z thajských masérok je dobrá v niečom inom, jedna v odstraňovaní blokov na chrbtici, ďaľšia sa špecializuje na thajské masáže celým telom, telo na telo, potom sú zamerané na olejové masáže. Celý tím je vynikajúci. Naozaj len treba vyskúšať.

Akým autom sa vozíte počas vašich nielen pracovných povinností?

Jazdím na Mercede ML a k tomu ešte s takým istým motorom ako bolo testované CLA. Mám 4x4, pretože bývam v kopci.

Máte bezpečné auto a čo sa týka tejto oblasti, asi ste s ním spokojná?

Pred 20-timi rokmi som mala dopravnú nehodu a keby to nebol mercedes, tak neviem ako by to dopadlo. Bezpečnosť je u mňa na prvom mieste. Veľa jazdím a bez auta si život neviem predstaviť. Aj so servisom som spokojná. Raz som si kľúče zabudla v Mercedese, keď som bola v Košiciach a zavolala som si asistenčnú službu. Všetko bolo ihneď vyriešené.

Aj prvé auto ste mali tejto značky?

Moje prvé auto bol VW Golf kabriolet, žila som v tej dobe v Nemecku, ale vodičák som robila na Slovensku. Mám ho už 22 rokov, ale bez cestných chrást to nejde. Prvý rok to auto ofukujete a potom to už neriešite. Mám skúsenosť, že idem s prelakovaným nárazníkom a ešte v ten deň pri Auparku do vás nacúvajú. Nechal mi aj číslo za stieračom, ale som sa nedovolala, tak už auto nedávam lakovať do jari a cestné chrasty neriešim.

Jazdili ste niečo väčšie ako je osobné auto?

Jedno obdobie nás s manželom držalo jazdenie s karavánom Mercedesom a potom sme ho predali. Už sme na to čas nemali, ale šoférovanie som si na tom vyskúšala.

 

Kde najčastejšie a kde najďalej ste šoférovali do zahraničia?

Kedysi som často jazdila do Nemecka, tam je neobmedzená rýchlosť, tak mi to ušetrilo veľa času. Urobila som asi 1000 km za 8-9 hodín. Teraz už viac lietam.

Najďalej som šoférovala do Nice a tam sa s novým autom nešoféruje. Celkovo zaparkovať je tam problém, spätné zrkadlá a nárazníky neriešia. Inak si väčšinou na dovolenke požičiavam autá. Aj na Ibize sme si prenajali auto a pojazdili celý ostrov. Je taký malý, že sa tam určite nestratíte.

Poviete nám nejakú kurióznu príhodu, ktorá sa vám stala počas vašich  ciest?

Do dieselového Mercedesu som natankovala benzín a pohla som sa až po križovatku a tam mi to skapalo. Asistenčná služba mi odtiahla auto a dali mi náhradné. Za jeden deň to urobili..neviem prečo som si to nevšimla, asi som bola zamyslená.

Ženy alebo muži? Ktorí sú lepší vodiči?

Ženy sú rovnako dobré ako muži. To sú predsudky, ak si niekto myslí iné. Koľkokrát si myslím, že niektoré ženy majú viac najazdených kilometrov ako muži. Viem to podľa seba a neviem si predstaviť život bez auta. Bezpečnosť, spotreba, komfort.

Akú máte orientáciu v bežnej premávke?

Uf, veru zlú. Z obchodného domu idem zaručene na opačnú stranu. A čo sa týka šoférovania, veľakrát musím zastať a predstaviť ako sa dostanem z bodu A do bodu B. To je u väčšiny žien podobné.

Pani Marika, sadli ste si do Mercedesu CLA 220 CDI, aké boli vaše pocity?

Vynikajúce. Krásna biela farba naozaj neprehliadnuteľná. Elegancia línii auta a krásne zadné svetlá. Športový podvozok, motor fantastický, pri zrýchlení nás až do sedačiek vcuclo! Nia diaľnici na dhších cestách by som si to ozaj užila! Pohodlné sedenie, veľké spätné zrkadlá s výborným výhľadom z auta. Palubná doska prehľadná s navigáciou, prepojením na telefón, to všetko čo potrebujem. Radenie pod volantom je typické mercedesácke, na ktoré som zvyknutá jedným prstom auto ovládať. Vzadu je veľa miesta pre pasažierov, aj dosť veľký kufor a presklenená strecha pekne presvieti interiér. Toto auto je vyslovene pre dámy. Taký dámsky miláčik! Rýchle, tiché, ale hlavne bezpečné! A preto pri tejto značke vždy ostanem.

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode