Chceš mať dostatok pitnej vody? Musíš preto niečo spraviť.

11.07.2023 14:03

Voda je veľkou súčasťou nielen nášho organizmu, ale aj našej planéty. Aj keď sa možno na prvý pohľad zdá, že vody okolo nás je viac ako dosť, opak je pravdou. V mnohých kútoch zeme nepoznajú kvalitnú pitnú vodu.

 

8. jún je Svetový deň oceánov, ktoré tvoria viac ako 70 % povrchu našej planéty. Vzhľadom na ich neuveriteľnú plochu bolo doposiaľ preskúmaných len menej ako 5 %. Vo svetových oceánoch nájdeme najdlhšie pohorie Zeme – Stredooceánsky chrbát, je takmer celý pod hladinou a má celkovú dĺžku až 65 000 kilometrov. Väčšina života na Zemi je vo vode. Až 94 %  živočíšnych druhov žijúcich na Zemi, existuje vo vode. Oceán je aj najväčším zdrojom kyslíka. Viac ako 70 % kyslíka našej planéty produkuje oceán. Predpokladá sa, že 70-80 % kyslíka, ktorý dýchame, vytvárajú samotné morské riasy. 

 

 

Svetové oceány udržujú život na Zemi a pritom ich dennodenne ničíme produkciou plastu.  Do roku 2050 bude množstvo plastu v oceánoch väčšie ako počet rýb v nich. Každú minútu sa vo svete použije 1,2 milióna plastových fliaš, ale iba 9 % z nich sa recykluje. Alarmujúce štatistiky vzniku plastového odpadu prichádzajú z každej strany a preto je viac ako nutné sústrediť sa na ich znižovanie pri každej príležitosti. Spoločnosť Waterdrop sa zaviazala k zníženiu plastu v nápojovom priemysle a drží sa svojich zásad šetriť prírodu pri každom navrhnutom produkte a procese.

 

 

Svetový deň oceánov oslávi limitovanou edíciou udržateľnej sklenenej fľaše Ocean, vyrobenej z kvalitného borosilikátového skla so symbolickým designom morského života, určenej na opakované používanie. 

Limitovaná edícia waterdrop® Ocean fľaša bude pomáhať priniesť vodu tam kde nie je, v suchej časti Afriky. 10 % z každej predanej fľaše poputuje na stavbu alebo opravu studní na odľahlých miestach kontinentu, kde ľudia nemajú pitnú vodu. Projekt je realizovaný v spolupráci s mimovládnou neziskovou organizáciou Človek v ohrození, ktorá aktívne pôsobí v 30 krajinách a už poskytla pomoc vo viac ako 50 krajinách Európy, Ázie a Afriky. Myslime na našu budúcnosť a starajme sa o naše oceány a vodu, bez ktorej to nejde.

 

 

Viac informácii na www.waterdrop.sk


 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode