Zvolenskí stredoškoláci bodujú v Európe a dostanú auto od spoločnosti Hyundai

09.03.2015 16:46

Zvolenskí stredoškoláci získali auto v súťaži CAR DONATION.
Tento rok sa do súťaže zapojilo 32 škôl z celej Európy.

Študenti z Technickej akadémie vo Zvolene dokázali, že dokážu uspieť aj na európskom fóre. V súťažnom projekte Skills for the Future vyhrali auto Hyundai ix35. Projekt organizuje automobilka Hyundai už štvrtý rok v spolupráci s JA Slovensko a cieľom je zaplniť medzeru medzi teoretickým vzdelaním a reálnou podnikateľskou praxou. Zvolenskí stredoškoláci získali Hyundai ix35 za výhru v súťaži CAR DONATION, ktorá je súčasťou už spomínaného projektu Skills for the Future. Na Slovensku sa projekt a súťaže realizujú v spolupráci s JA Slovensko v rámci stredoškolského predmetu aplikovaná ekonómia.

„Projekt Skills for the Future prepája teoretické znalosti, ktoré my odovzdávame študentom, s praktickými skúsenosťami. Je presne tým, čo potrebujeme, aby sa naša mladá generácia dokázala presadiť v náročnej konkurencii a napomôcť hospodárskemu rastu celej krajiny. Naša súťaž sa týkala automobilového priemyslu. Hyundai ix35 je skvelá odmena za dlhodobé snaženie a verím, že bude dobrou inšpiráciou aj pre iné školy, aby sa zapojili do Skills for the Future,“ povedal Ján Marko, riaditeľ Technickej akadémie vo Zvolene.

„Naším cieľom je prispieť k ekonomickému rastu v Európe a investíciami do priemyselných lídrov zajtrajška prispievame k prosperite budúcnosti. Pomáhame preklenúť medzeru medzi teoretickým vzdelaním a zručnosťami potrebnými pri uplatnení na európskom trhu práce pre budúcu generáciu podnikateľov a manažérov. Úspech zvolenských stredoškolákov si cením o to viac, že uspeli v naozaj náročnej konkurencii,“ uviedol Martin Saitz, generálny riaditeľ Hyundai Motor Slovakia.

Súčasťou projektu je európska súťaž o najlepší podnikateľský plán, ktorú minulý rok vyhral tím Obchodnej akadémie z Levíc. Jeho členovia vyvinuli, marketingovo uviedli a predali novú mobilnú aplikáciu pomenovanú „Careful Eye“. Aplikácia Careful Eye využívajúca bezdrôtové spojenie bez nutnosti pripojenia na internet umožňuje dospelým vodičom bezpečne a priamo komunikovať s deťmi cestujúcimi v zadnej časti kabíny automobilu.
Aj tento školský rok majú študenti stredných škôl príležitosť predstaviť svoje nápady a už 9. júna 2015 spoznáme nového európskeho víťaza v kategórii Skills for the Future Award 2015.
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode