Zraz veteránov, motocyklov, autobusov a priaznivcov ultralight lietadiel!

08.07.2018 15:39

Boli sme pozvaní za našu redakciu na akciu na Zraz veteránov, motocyklov, autobusov a priaznivcov ultralight lietadiel, ktorý sa konal 7.7.2018 na letisku v Šuranoch. Prišli sme v predstihu, aby sme zažili atmosféru a príchod usmiatych ľudí a nadšencov zapálených pre veterány, motocykle či ultraľahké lietadlá. Ani hladní sme nezostali, dali sme si "jemne" pikantný guláš a bolo aj všeličo iné. Pochválime sladké dobroty nevynímajúc vynikajúcu tortu, keďže sme zažili aj oslavu narodenín oslávencov z organizačného tímu. Medzitým neúnavní piloti lietali a robili radosť mnohým nadšencom ako som bola aj ja! Mladý 19-ročný pilot Samuel Kodhaj mi ukázal ako sa "šoféruje" lietadlo a ja ako auto-moto novinárka som zistila, že je to tak trošku z iného súdka.

Možno raz sa na to dám nahovoriť a urobím si pilotný preukaz, keďže tých žien medzi pilotmi je stále málo....

Leteckí veteráni taktiež lietali s priaznivcami a neodmietli nikoho, kto o to požiadal ani naše najmenšie ratolesti, ktoré asi najviac vedeli prejaviť nadšenie a radosť! Ďakujeme ešte raz aj Vladkovi Urbanovi, hlavnému organizátorovi, ktorému sa akcia vydarila, ale aj pilotom a celému organizačnému tímu...My sme si odnášali množstvo nezabudnuteľných zážitkov! No a ja ďakujem aj svojmu kolegovi Jožkovi Vydrovi, bez ktorého by som sa nedozvedela o takej super akcii! Tešíme sa na ďaľšiu skvelú akciu!

 

Niečo z histórie letiska v Šuranoch

Letecký klub Šurany je občianske združenie, ktoré vzniklo 15.7.2005. Združenie priaznivcov lietania – pilotov, modelárov, priaznivcov paraglaidingu, rogalistov, parašutistov a sympatizantov letectva.  Myšlienka vybudovania letiska v našom meste nadväzovala na bohatú tradíciu.  Z radov  občanov mesta pochádza veľa profesionálnych i amatérskych pilotov. Počas dlhých rokov museli nadšenci pre lietanie dochádzať na vzdialené okolité letiská.

V auguste 2005 sa podarilo nášmu klubu získať priestor Armády SR, ktoré pripadli mestu. V lokalite Šurany-Kopec v priestoroch bývalej radarovej stanice a priľahlej plochy vhodnej na výstavbu vzletovej a pristávacej dráhy začalo vznikať letisko.  Vďaka  takmer nadľudskému úsiliu  zakladateľov klubu a tiež výraznej finančnej podpory, sa zdevastované priestory  začali meniť  do  dnešnej podoby.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode