Zore Czoborovej pomohli od bolestí vlastné kmeňové bunky

15.12.2016 08:53

Vzhľadom na značné poškodenie kolenného kĺbu sa Zora Czoborová rozhodla vyskúšať modernú liečbu artrózy kmeňovými bunkami z vlastného tuku. Odborníci v nemocnici Malacky jej zákrok vykonali v júni tohto roka, pričom prvé pozitívne výsledky Zora pocítila už niekoľko týždňov po zákroku. „Už po dvoch týždňoch som cítila zlepšenie. Stratila sa bolesť a ja som opatrne skúšala koleno zaťažiť. Keďže svoje telo dokonale poznám, vedela som čo si môžem dovoliť. Pomohlo mi plávanie a cvičenie vo vode, kde som koleno príliš nezaťažovala,“ uvádza Zora a dodáva: „Teraz, po takmer šiestich mesiacoch od zákroku už s kolenom môžem vykonávať aj výkruty, otočky a iné rotačné pohyby.

Nielen o Zoru, ale o všetkých pacientov pri aplikácií kmeňových buniek sa stará profesionálny tím odborníkov na čele s MUDr. Milanom Hricom, ktorý sa k Zorinmu momentálnemu zdravotnému stavu vyjadril: „Kolenný kĺb sa po aplikácii kmeňových buniek krásne zregeneroval. Proces liečenia stále nie je ukončený a Zoru aj naďalej budeme sledovať. Avšak som rád, že Zora uvádza subjektívne zlepšenie stavu, čo indikuje úspešnosť liečby.“

O liečbe kmeňovými bunkami
Dospelé kmeňové bunky izolované z tukového tkaniva sú „multipotentné“, čo znamená, že môžu produkovať viac ako jeden typ špecializovanej bunky v tele. Medzi inými sú schopné produkovať aj špecializované bunky nachádzajúce sa v kostnom tkanive, napríklad osteoblasty. Podstatou liečby artrózy kmeňovými bunkami z vlastného tuku, na ktorú sa v Nemocnici Malacky špecializujú, je podanie životaschopných buniek do oblasti poškodených kĺbov, ktoré sa stanú podkladom na novotvorbu, resp. obnovu chrupavky a tým aj zlepšenie funkcie kĺbov a ústup subjektívnych ťažkostí (predovšetkým bolesti). Liečba kmeňovými bunkami z vlastného tuku v Nemocnici Malacky je prioritne určená pacientom s diagnostikovanou artrózou prvého a druhého stupňa. Som veľmi šťastná, že už aj na Slovensku máme moderné metódy medicíny, ktoré nám môžu zlepšiť kvalitu života. Túto metódu odporúčam naozaj všetkým, ktorí trpia bolesťami a opotrebovaním kĺbov a  ďakujem odborníkom v Nemocnici Malacky za ich starostlivosť a špičkový profesionálny a ľudský  prístup,“ dodáva Zora. Viac informácií o liečbe kmeňovými bunkami z vlastného tuku získate na www.liecbaklbov.sk.
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode