Zora Czoborová si vyskúšala nový Chevrolet Captiva 2,2

17.10.2011 10:00

Ste majsterkou sveta v aerobiku a nás by zaujímalo kedy ste ukončili profesionálnu kariéru a čomu okrem ZORACENTRA sa momentálne venujete?
V roku 1998 som ukončila profesionálnu kariéru. Otvorila som športové centrum ZORA FIT,  a od roku 2000 vlastním fitnes - ZORACENTRUM. Som autorkou viacerých náučných videokaziet s tematikou cvičenia. Vydala som DVD zamerané na odstránenie bolesti chrbta a spevnenie svalového tonusu pod názvom ZORALATES. Momentálne sa venujem welnes pobytom. Cvičiť chodíme s dievčatami k moru a raz za dva mesiace na predĺžené cvičebné pobyty na Slovensku.

Vznikol projekt „Rehabilitujeme s HER klubom“, ktorý prináša ucelený program cvičení, ktorého cieľom je poskytovať informácie a rady pacientkam trpiacim rakovinou prsníka. Ako ste sa dostali k tomuto projektu?
Začalo to tak, že prišla ku mne žena po amputácii prsníka a povedala mi, že sa chce odmeniť za všetko čo prežila. Po konzultácii s odborníkmi sme začali cvičiť. Aj u zdravých ľudí sa pravidelný pohyb spája s lepšou kvalitou života, odbúravaním stresu a celkovo spokojnejším životom. Teší ma, keď mi ženy píšu, že schudli niekoľko kg, ale cvičenie je najmä životný štýl, lebo sa stáva, že sa kilogramy po čase naberú naspäť.

Vraj ste veľká fanúšička motoriek. Je to pravda?

 Od 15 rokov som jazdila najskôr menšie kubatúry  a skončila som pri Honda CBR 1100. V osemnástich som mala ťažkú nehodu na motorke - čelný náraz s kamiónom... Tri mesiace som ležala vyviazaná v nemocnici a hrozila mi amputácia ľavej nohy. Odvtedy mám veľký rešpekt nielen ako motorkárka, ale ako účastník v bežnej premávke voči ostatným vodičom. Dodnes neviem úplne zohnúť ani vystrieť nohu. Ale počas športovej kariéry som sa naučila bojovať s bolesťou, dbať aj na relaxáciu a správny tréningovy režim.

Vaše prvé a terajšie auto?
Škoda 105, ktorú mi dal ocino a slúžila perfektne. Jazdila som s ňou na Chopok lyžovať. Na jednotke som išla do kopca na Srdiecko a škodovečka to s posmeľovaním  vždy zvládla na jednotku.Teraz jazdim  letné auto – kabriolet Jaguár XK a Porsche Cayenne, ktoré je idealne na zimu.

Mali ste auto, ku ktorému ste mali silný citový vzťah?
V roku 1994 na ME vo fitness v Taliansku som uvidela prvýkrát Opel Tigra. Po tom aute som hneď zatúžila a o dva roky som si svoj sen splnila. Na leasing som si vzala žltú Tigru a trošku som si ju dala vytuningovať. K tomu autu som mala dosť silný citový vzťah.

Staráte sa o svoje auto ako sa patrí?

Milujem ho vysávať, umývať a všetko s tým spojené. Baví ma to. Vozíme sa v ňom spolu s Aprilkou, mojim  psíkom, tak treba často urobiť poriadok, ale zas to nepreháňam. Auto je môj druhý domov.

Ako relaxujete a čo všetko robíte v aute?
Počúvam v aute rádio a dobrú hudbu. Ako žena viem robiť viac vecí naraz... telefonovať, rúžovať si pery... ale to sem nepatri...

Ako riešite pokuty, keď spravíte dopravný priestupok? Zaplatíte bez reptania?
Samozrejme. Ak poruším predpis, nerepcem. Pokúsim sa riešiť priestupok dohovorom, ale ak to nejde, tak platím. Parkrát ma už odtiahli a tak... V celku však jazdím podľa predpisov a hlavne bez alkoholu.

Ste technický typ? Vždy ste si vedela pomôcť v núdzi?

Bez problémov si viem vymeniť koleso, ale  už aj mne sa stalo ze mi došiel benzín na diaľnici..., tak som si stopla auto, aby som sa dostala na pumpu. Pár krát som mala problémy s váhou motorky.... hlavne keď som sa šmykla o bolo ju treba dvihnúť.

Ako sa vám páčil nový Chevorolet Captiva 2,2 diesel s automatickou prevodovkou?
Krémovo-smotanový Chevrolet Captiva 2,2 diesel v automate. Nádhera! Priestranné a elegantné, ale najdôležitejší pocit je, že je bezpečné. Pekná prístrojovka, ovládanie je dotykové, dobre viditeľné a veľmi jednoduché. Pre piatich ľudí pohodlné auto. V podlahe batožinového priestoru sú v sedemmiestnej verzii schované ešte ďalšie dve sedadlá. A to je už naozaj skvelé rodinné auto a ešte vo full výbave. Milujem vyhrievanie sedadiel hlavne v zime. Sedadlá sú veľmi pohodlné a šetrné ku chrbtici čo je veľké plus najmä na dlhšej ceste, takže vás nebolí chrbát a necítiť únavu. Opierky sú tiež v pohode. Presvetlenosť interiéru napomáha presklenená strecha, ktorá opticky zväčšuje priestor ešte viac ako je. Modernosť palubovky a ľahkosť ovládania riadenia, k tomu všetkému tichý, ale živý chod motora robia z Captivy vynikajúci s komfortom bezpečný offroad. Toto SUV-ečko je určite aj pre ženy, ktoré dajú do auta všetko, čo potrebujú pri vození s deťmi. Takže určite by som tento model odporučila nielen mužom, ale hlavne ženám-matkám.

Text: Alena Chorvátová
Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode