Známy spevák Otto Weiter testoval Jaguar XF

24.07.2012 20:32

Slovenský spevák, textár, moderátor a podnikateľ Otto Weiter – si zajazdil s automobilovým miláčikom Jaguarom XF


Otto, pochváľte sa, vraj vám vyšiel nový album?
V predaji si ho už môžete zakúpiť - desať nosičov. Celý Set obsahuje 6 CD + 4 DVD. S priateľkou Andrejkou sme nahrali „repeťácke“ šlágre, duety, romantiku od mora a dokonca jedno DVD je o receptoch a varení. Okrem rôznych speváckych vystúpení s Andrejkou pravidelne pripravujeme a moderujeme zábavné relácie pre česko-slovenskú televíziu Šláger TV.


Možno by sme mohli našim čitateľom prezradiť niečo z iného súdka a to motoristického. Prezradíte nám, aký ste za volantom a koľko máte odjazdených kilometrov?
Keby každý dodržiaval dopravné predpisy tak ako ja, tak by si mohol občas užiť aj rýchlejšiu jazdu pokiaľ je bezpečná. Je to určite aj množstvom odjazdených kilometrov, ktoré mám približne 120 000 km ročne. To je myslím si, že slušné číslo. Aktívne som začal jazdiť v sedemnástich rokoch, ale už v pätnástich som jazdil na motorke.


Mali ste za život určite veľa áut. Pamätáte sa na to úplne prvé?
Škoda 1100 MB s krídielkami, ktoré som si kúpil za moje prvé peniaze. Večne som ho opravoval. Bolo ako z výstavy. Okrem neho som mal rád ešte jedno talianske autíčko, ktoré bolo malé, rýchle a zachránilo mi život. Volalo sa Fiat Bianchi.


Ako sa dá byť zachránený autom?
Jednoducho. Po ceste som išiel na dvojprúdovke a zrazu sa pred nami prepadla cesta. Ako som zbadal, že sa cesta prepadáva, tak som podradil a dupol na plyn. Tak ma vymrštilo dopredu, ale vodič predo mnou také šťastie nemal a spadol do diery. 


Talianske autá sú samý príbeh. Už nemáte žiadnu akčnú historku?
S Fiatom Uno som išiel na východ na koncert a v jednej zákrute bol vyliaty olej. Stál tam kamión a ja som sa na ňom šmykol v 80-tke. Následkom toho som sa zrazil s iným autom. On sa prevrátil a ja som utrhol celý predok. Bolo to ako z filmu, bol som vzadu vrazený medzi sedadlami a visel nad priepasťou. Podarilo sa mi z auta ujsť skôr ako sa auto z mostíka prevrátilo a spadlo.


Hlavne, že sa vám nič nestalo. A páni policajti ako na vás reagujú, keď vás zastavia?
Smejú sa. „nemám auto, nemám motorku....“ komentujú to slovami, že sa vám môže stať, že bude taká pokuta, že to auto predáte! Niekoľkokrát ma zastavili za rýchlosť a jasné, že aj Weiter už platil. Je mi dosť ľúto, že ľudia sa boja dávať prvú pomoc pri dopravných kolíziach. Zažil som to už a zopár doktorov mi poďakovalo, že som zachránil ľudský život. Je to úžasný pocit!


Máte nejaký zvláštny automobilový sen?
V podstate som zažil všetko aj čo sa týka áut a nič špeciálne už nechcem. Možno by som chcel ešte zažiť, aby vodiči boli k sebe pozornejší. Neviem, čo sa robí dnes v autoškolách, ale na ceste je viac arogantných šoférov ako kedysi. Tolerancie je veľmi málo. Je to na zamyslenie... 


Ako sa vám páčil nový model Jaguar XF 2.2 i4 D s osemstupňovým automatom?
Jedného Jaguára doma vlastním, tak som rád, že ich môžem testovaním porovnať. Nové, krásne línie aj zmeny v prednej časti auta pekne vyniknú. Veľmi sa mi páči v interiéri veľký dotykový displej, ktorý je oproti môjmu kontrastnejší, modernejší a krajší. Otváranie odkladacieho priestoru je tu mechanické, čo je lepšie ako mám ja v elektronickej podobe. Mám silnejší motor, ale akcelerácia je rovnaká na oboch modeloch. Osemstupňový automat si to vie veľmi pekne podradiť a vyštartovať ako na rakete. Je cítiť hladký chod prevodovky. Ovládač je klasický na ľavej páke, na ktorý som zvyknutý. Priestoru je tu ako v obývačke, aj preto tento model vlastním, keď veľa jazdím a k tomu potrebujem pohodlie a komfort. Štvorválcový Jaguar XF ma opäť presvedčil, že som neoľutoval jeho kúpu a som rád, že som si ho v „novom šate“ mohol vyskúšať. Hoci v bielej farbe, tak by som ho odporučil mojej polovičke Andrejke, ktorá by sa v ňom cítila ako nevesta. 


Text: Alena Chorvátová
Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode