Známy slovenský herec Peter Kočiš vozí zákazníkov v taxiku na modeli C-max

02.04.2012 14:47

 

 

 

Prezraďte nám najnovšie pracovné aktivity vo vašom hereckom nasadení?

Nedávno sme mali na Novej scéne premiéru inscenácie „Aj muži majú svoje dni.“ Je to komediálna hra s pesničkami a veľký hit nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Musím povedať, že toto predstavenie máme stále vypredané a môžem vám prezradiť len trošku. Štyria muži sa stretávajú v kotolni jedného nákupného domu a snažia si ukradnúť trošku času pre seba, kým ich manželky nakupujú. Na zaujímavý a dramatický sled udalostí si príďte toto predstavenie pozrieť do divadla. Budeme sa na vás tešiť a určite neoľutujete.:)

 

S nadšením ste prijali ponuku z STV na moderátorskej spolupráci v zábavnom programe „Taxík“? 

Tento projekt ma hneď zaujal a viem zo zdrojov, že sa osvedčil aj v iných krajinách. U Čechov má obrovskú popularitu. Dej šou začína vtedy, keď do taxíka nastúpia ľudia a musia správne uhádnuť položené otázky, kým ich nedopravím na ich vybrané miesto cieľa a popritom môžu vyhrať celkom slušné peniaze. Ak po tretej otázke neuhádnu, tak ich cesta zadarmo sa končí a musia vystúpiť. Ako bonus môžu raz zatelefonovať priateľovi alebo sa môžu opýtať človeka na ulici.

 

Vedeli ste na akej značke budete taxikárčiť

Plánovalo a hovorilo sa o rôznych značkách, ale aj o Forde. Súkromne stále jazdím na Focuse  a potešilo ma, keď to nakoniec vyšlo a zapožičali nám z Fordu práve C-max. Je špeciálne upravený. Mám v ňom viacero páčok a gombíkov, ktoré pri stláčaní odpovedí musím mať, ale aj kamery a mikrofón, cez ktorý komunikujem s režisérom. Stojím na rôznych miestach, pri obchodoch, na stanici. Za deň máme aj dvanásť ľudí a urobíme viacej dielov. Ľudia si v C-maxe hneď zvyknú a pohodlne sa usadia. Vzadu by sa zmestili aj traja pasažieri. C-max je pohodlný a komfortný, dobre sa riadi a má výborný výhľad. V zime, keď sme filmovali, tak som ocenil vyhrievanie predných sedadiel. Je to najvymakanejší C- max, ktorý jazdí po slovenských cestách s najlepším šoférom, lebo kto môže byť iný taxikár ako „kočis?“

Pri otázkach majú ľudia trému a vedia sa sústrediť, keď ich sníma viacero kamier?

Je to individuálne. Väčšinou sú ľudia zvedaví a čakajú čo sa bude diať. Niekedy sa musím premáhať, aby som sa nerozosmial. Mám rád múdrych a vtipných ľudí. Bola raz otázka, že ktorý je najväčší hlodavec na svete a prišla odpoveď, že žirafa! Aj keď je to hra s možnosťou vyhrať peniaze a pri tom sa aj zabaviť, tak nie vždy sú otázky jednoduché. Hlavné moto relácie je hlavne, aby sa ľudia zabavili. S celým štábom je výborná spolupráca, tak musím povedať, že do práce ako taxikár sa vždy veľmi teším. 

 

Už dlho jazdíte na modeli Ford Focus. Vymenili by ste ho za iné ešte priestrannejšie auto?

V rodine máme dve autá a okrem Focusa máme aj Nissan X-trail, na ktorom jazdí väčšinou manželka. Momentálne nie je taká situácia, aby som sa radikálne rozhodol meniť auto, pretože s Focusom som zatiaľ spokojný a odvezie ma tam, kam potrebujem. V budúcnosti však nevylučujem zmenu. Ak by som zostal u značky, tak sa mi páči Mondeo a Kuga.  

 

Ford je aj športová značka. Keby ste mali možnosť si zapretekat, tak by ste si to vyskúšali?

Mám už skúsenosť s mojím Fordom, keď som si zapretekal na jednej automobilovej súťaži do vrchu a bol som tretí. Bolo to na Pezinskej Babe s novinármi a výsledok ma potešil.

Za svoj život máte veľa odjazdených kilometrov?

Možno sa to blíži k miliónu odjazdených kilometrov. Spomienky sa mi viažu na prvé  kilometre so starou embéčkou 1000 a tatkovým Žigulákom. Moje prvé auto bolo Fiat uno.

 

Dnes je to už horšie jazdiť na preplnených cestách ako pred dvadsiatimi rokmi? 

Autá boli kedysi pomalšie ako dnes, kedy je veľa áut na cestách a naše cesty nie sú na to množstvo prispôsobené a mnohým vodičom chýbajú jazdné skúsenosti a nemajú mentálne vybavenie. To je dôležité, lebo radiť rýchlosti, to sa naučí každý, ale vnímať dopravu a ostatných vodičov, tak na to treba určité vyzretie. Preto mladým vodičom odporúčam jazdiť najprv na autách s menším objemom cm3. 

 

Mali ste možnosť si zajazdiť aj iné dopravné prostriedky?

V relácii Snívajte s nami som mal možnosť jazdiť s kamiónom. Bolo tam množstvo páčok, že som nevedel čo s tým, ale pohol som sa zopár kilometrov. Ešte som jazdil motorové člny a helikoptéru. Na helikoptére som riadil a stále ma to ťahalo doprava, ale mal som odborný dozor, tak som to zvládol, ale pristať mi to nedali. A motorky ma nikdy nelákali. Mám pred týmto jednostopovým vozidlom rešpekt, ale jazdiť nie. Motošport mám rád v telke, keď fandím motorkárovi Valentínovi Rossimu. Môj obľúbenec, aj keď sa mu teraz až tak nedarí. Mal som rád aj Simoncelliho, ktorý tragicky zahynul. 

Predpisy dodržiavate?

Dobrovoľne sa priznávam, že nie vždy idem stotridsať na diaľnici, ale v meste som viac opatrný. 

 

Stalo sa vám, že ste si auto nenašli tam, kde ste ho zaparkovali?

Odtiahli mi auto do Čierneho lesa a to som nebol nadšený. Dokonca dvakrát! Raz to bolo neprávom a veru som to vyhádal. Boli zasnežené cesty a nevidel som pruh a značenie, tak sa to dalo, ale druhú som zaplatil. Horší pocit bol, keď mi ukradli auto na Vysokej ulici v Bratislave. Nenašlo sa, ale bolo poistené a poisťovňa vyplatila len polovicu ceny toho auta, ktoré keby som predal, tak dostanem raz toľko. To ma mrzí doteraz.

 

Text: Alena Chorvátová

 

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode