Značka Honda sa vracia na festival Wheels and Waves s desiatimi najlepšími európskymi custom verziami modelu Rebel

01.07.2022 08:45

Značka Honda predstaví desať najlepších európskych custom verzií modelov CMX500 a CMX1100 Rebel

  • Upravené stroje Rebel pochádzajú zo Španielska, Portugalska, Talianska, Francúzska a z Veľkej Británie
  • Na stránkach www.hondacustoms.com môžu návštevníci hlasovať o svojich obľúbencoch a bezplatne si stiahnuť tapety pre počítač aj mobilný telefón
  • Stránky sú dostupné v šiestich európskych jazykoch
  • Najobľúbenejšie vyhotovenie modelu Rebel bude vyhlásené v auguste

Značka Honda sa toho roku v lete pripojí k oslavám návratu festivalu Wheels and Waves v Biarritzu na francúzskom baskickom pobreží, a to prehliadkou desiatich najlepších európskych custom verzií modelu Rebel od úpravcov zo Španielska, Portugalska, Talianska, Francúzska a Veľkej Británie.

Pre tých, ktorí si ich nemohli zblízka prezrieť priamo v Biarritze, bude možné si všetkých desať strojov Rebel v rámci ďalšej propagácie týchto vizuálne výrazných úprav prezrieť aj na webových stránkach Honda Customs. 

Stránka Honda Customs na adrese www.hondacustoms.com je dostupná v angličtine, francúzštine, nemčine, taliančine, španielčine a portugalčine. Po tom, čo používatelia jednotlivým strojom dajú „palec hore“ alebo „palec dole“, budú si môcť stiahnuť tapetu so svojimi obľúbenými strojmi pre svoj počítač alebo mobilný telefón, a zároveň sa o svoju voľbu podeliť s priateľmi na sociálnych sieťach. Víťazný stroj sa po spočítaní hlasov vyhlási na konci augusta.

Motoveiga

Tvorca: Motoveiga, Braga, Portugalsko

Portugalský predajca Motoveiga sa nechal inšpirovať krásou španielskej zbroje zo 16. storočia a florentskými ľaliami a svoj model CMX500 Rebel premenil na pojazdné umelecké dielo. Okrem ručne maľovanej nádrže sa rovnaká pozornosť venovala aj rámčeku svetlometu a krytu spojky. Konečnú podobu stroju dodáva tlmič výfuku Vance and Hines spolu s koženým sedadlom.

Lucy

Tvorca: Honda Garonda, Portugalsko

Lucy symbolizuje portugalské slnko a je výtvorom dealera Honda Garonda. Jedinečné zlatobiele farebné vyhotovenie s ručne vyrobeným logom Rebel na nádrži podčiarkujú pneumatiky s bielymi bočnicami na zlatých kolesách. Model Lucy, inšpirovaný klasickým modelom CB175 z konca šesťdesiatych a začiatku sedemdesiatych rokov, disponuje vylepšeným zavesením zadného kolesa, novými mriežkami chladiča a tlmičom výfuku Vance and Hines.

5Four Honda Rebel Street

Tvorca: Guy Willison, 5four Motorcycles, Veľká Británia

Po skúsenostiach s úpravami modelov CB1100RS a CB1000R sa britský úpravca motocyklov Guy Willison zameral na ďalší zo strojov značky Honda. Výsledkom jeho práce je 5Four Honda Rebel Street. Model CMX500 „5Four“, inšpirovaný ľahkými mestskými cestnými strojmi „flat track“, sa vyznačuje nápadným rozpraskaným lakom v kombinácii slonovinovej a červenej farby od spoločnosti Pro Kustom, ktorý sa na slnku trbliece. Na stroji sa nachádza rad ručne vyrobených detailov, vrátane zrkadlovo vylešteného spodného ochranného krytu, rukovätí z brazílskeho tvrdého dreva, pretekárskej koncovky výfuku a prednej tabuľky na štartové číslo z nehrdzavejúcej ocele, doplnené o rallyové diaľkové a stretávacie svetlomety. Celkový vzhľad stroja podčiarkuje unikátny titánový výfuk Racefit Urban Growler.

Mannboard

Tvorca: MAAN, Motocicli Audaci, Sardínia

Sardínsky zákazkový úpravca Motocicli Audaci sa inšpiroval pretekárskymi strojmi kategórie Sand Racer z 30. rokov minulého storočia. Najvýraznejšou zmenou je kompletne prepracované zavesenie predného kolesa s pružinovou vidlicou, 19-palcové kolesá s drôteným výpletom a kompletný výfukový systém z nehrdzavejúcej ocele zakončený tlmičom od SC-Project. Nádrž a na zákazku vyrobená zadná časť stroja zdobí úchvatný červeno-zlatý lak, vzhľad „Mannboard“ stroja potom dotvárajú zvýšené riadidlá a nové kožené sedadlo.

Akaimoto

Tvorca: Akaimoto, Barcelona, Španielsko

Barcelonský dealer Akaimoto, ktorému nie sú úpravy strojov značky Honda nijako cudzie a ktorý sa môže pýšiť úspešnými modelmi CB1000R a CB650R, teraz na novú úroveň posunul vzhľad modelu CMX1100 Rebel. Vďaka inšpirácii retro športovými strojmi a radom Neo Sports Café značky Honda je stroj opatrený zákazkovou kapotážou, vyššie umiestnenou palivovou nádržou a custom lakom od dizajnéra Chopinart. Účelný vzhľad dotvára upevnenie riadidiel Kalex a krátky tlmič výfuku vyrobený na zákazku.

Mikuniguro

Tvorca: Ikono Motorbike, Madrid, Španielsko 

Stroj Mikuniguro, navrhnutý a vyrobený v spolupráci s výtvarnými štúdiami Nomade Cycle a Dave Design, je pomenovaný po koni generála samuraja Hondy Tadakacu, ktorý podľa legendy nebol v boji nikdy zranený. Tento motocykel CMX500, inšpirovaný modelom Honda D-Type, štýlom „brat“ a japonským trendom strojov Bobber, je opatrený zákazkovým lakom od spoločnosti Dave Designs, ktorá navrhuje a lakuje prilby pre jazdcov HRC Marka Marquéza a Pola Espargaró, ďalej tlmičom výfuku Vance and Hines, upraveným predným a zadným odpružením, zvýšenými riadidlami, zadným svetlom a blinkrami z mikroLED diód a manžetami na vidlici. 

Mallorca Moto

Tvorca: Mallorca Moto, Mallorca, Španielsko

Vzhľad motocykla Mallorca Motos CMX1100 Rebel sa nedá s ničím zameniť. Zelená metalíza s matnými čiernymi a bielymi detailmi zvýrazňuje uhly a rysy celého motocykla, vrátane predného štítku, predného blatníka, nádrže a vysoko mieriaceho výfuku. Motocykel inšpirovaný štýlom Neo Retro doplňujú dole smerujúce okrúhle zrkadlá, upravený tlmič výfuku z modelu CB300R, manžety na vidlici, zadné svetlo pod sedadlom, sedadlo s kosoštvorcovým prešívaním a športová jazdná pozícia, v ktorej je jazdec naklonený smerom vpred.

 

The Sport

Tvorca: FCR Original, Chauvigny, Francúzsko

Spoločnosť FCR Original si dala za cieľ zdôrazniť praktickú a hravú stránku modelu Rebel, no zároveň mu pridať na športovom charaktere, svalnatosti a agresivite. Úprava kyvného ramena umožnila osadenie dvojice čiernych zadných tlmičov Öhlins a 17-palcového zadného kolesa z modelu CB500F obutého do pneumatiky Dunlop D212 190/55-ZR17. Predný blatník je celkom nový a o 25 mm nižší; rozmerné riadidlá dodávajú váhu prednej časti stroja, zatiaľ čo ukazovateľ rýchlosti bol premiestnený na hornú stranu hlavy vidlice.

Kapotáž, ktorá ohromuje svojou jednoduchosťou, je výsledkom kompletného 3D skenovania a je tvorená zákazkovou nádržou vyrobenou z polyesteru a uhlíkových vlákien (s hliníkovým plniacim otvorom) a zadným sedadlom s LED svetlom a poťahom z Alcantary. Ručne vyrobené stúpačky dodávajú jazdcovi pocit pretekárskeho stroja, zatiaľ čo červeno-čierny náter a detaily vzdávajú hold klasickým farbám značky Honda. Motor je sériový, výfukové potrubie je však zakončené originálnym antikorovým výfukom FCR Original.

The Bobber

Tvorca: FCR Original, Chauvigny, Francúzsko

Vďaka inšpirácii „ementálovým“ dizajnom modelu CMX1100 Rebel je táto interpretácia zameraná na rozsiahlejšie úpravy, ktoré ešte viac zdôrazňujú „bobber“ štýl tohto stroja. Kyvné rameno a odpruženie sú sériové, predná časť stroja však bola znížená o 25 mm, zatiaľ čo zákazkové kolesá s čiernymi lúčmi sú obuté do širokých pneumatík Bridgestone.

Charakter strojov „bobber“ podčiarkujú hliníkové riadidlá, kožené sedadlo s perforovaným rebrovaním, jednoduchý hliníkový predný blatník s povrchovou úpravou Mirrachrome a lakovaný rámček svetlometu. Miniatúrne LED ukazovatele smeru FCR Original nerušia línie stroja a podobne ako pri CMX Sport sa pomocou 3D skenovania podarilo vytvoriť zákazkovú palivovú nádrž z polyesteru a uhlíkových vlákien. Tá je opatrená modrým saténovým povrchom Mirrachrome a na jej hornej strane sa nachádza hliníkové viečko. Celok dotvára keramickým materiálom potiahnutý výfuk FCR Original, ktorý podčiarkuje mechanickú krásu celého stroja.

 

Honda CMX Rebel Waves

Tvorca: FCR Original, Chauvigny, Francúzsko

Tretí člen „rodiny“ FCR sa vrátil k všetkým pôvodným líniám modelu CMX500 a dal mu úplne novú funkčnú identitu. Stroj inšpirovaný atmosférou festivalu Wheels and Waves a duchom Kalifornie si zachoval motor v pôvodnom stave, zmeny sa však dotkli zavesenia zadného kolesa, riadidiel, ukazovateľov smeru, predného blatníka, výfuku, nádrže a zadného nosiča batožiny. Celý motocykel je lakovaný v modrobielej farebnej schéme s motívom vlny na palivovej nádrži

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode