Zlatica Puškárová - X3-ka je pre mňa šitá na mieru

08.12.2012 13:04

 

Moderátorka spravodajstva Zlatica Puškárová porozprávala motoristické zážitky aj dojmy z jej dieselového a dvojlitrového BMW X3. 
Zlatica Puškárová študovala na bilingválnom talianskom gymnáziu a neskôr politológiu a žurnalistiku na Filozofickej fakulte univerzity Komenského v Bratislave. Svoju novinársku kariéru začínala vo Večerníku, v denníku SME a v tlačovej agentúre SITA. Už štrnásť rokov pracuje v televízii Markíza ako redaktorka spravodajstva a moderátorka diskusnej relácie Na telo a nočné Televízne Noviny.
 
Zlatka, ako dlho už „bačujete“ v Markíze?
14 rokov a priznám sa, že sa mi to nezdá, že to tak rýchlo ubieha. Vo svojom živote som dostala množstvo rôznych ponúk, ale zatiaľ som zotrvala, lebo ma to v Markíze naozaj veľmi baví. Mám tu výborné podmienky a nemám dôvod to nejako meniť a riešiť.
Zaslúžili ste si prijať post šéfky spravodajstva a vy ste ju neprijali. Veď taká ponuka sa neodmieta?
Ponuku som síce dostala, ale som ju odmietla, lebo ja milujem to, čo robím. Ak chcem robiť to, čo ma baví, tak sa chcem tomu venovať naplno, tak ako to robím doteraz. Máme dobrého šéfa Henricha Krejču, ktorý je veľmi tvorivý človek a som rada, že je tu opäť. Aj keď nechcem funkcie, tak máme spoločný cieľ a na veľa veciach robíme tiež vzájomne. Pracujeme a máme skvelé plány, ktoré verím, že ľudia ocenia a zvyšujúca sledovanosť je toho tiež úspechom. 
 
Takže nové trendy v spravodajstve začínajú mať úspech?
Chceme aktuálne a kreatívne spravodajstvo, ale zároveň také uvoľnené, aj mienkotvorné a trošku sexy. To je náš kľúč.
Skúste nám povedať z iného súdka a to motoristického, čo vás najbližšie trošku prekvapilo?
Dnešná pokuta!  Prekročila som rýchlosť o 10 km/h a veru som platila 20 eur! Nezjednávam sa a chápem policajtov, že si robia len svoju prácu. A keď pochybím, tak si za to zaplatím. Inak často neplatím a ani vážnu dopravnú nehodu som zatiaľ nemala.  Tak som spokojná.
 
Je niečo, čo sa vám nepáči na vodičoch?
Nemám rada, keď vodiči dlho odbočujú, naozaj mám taký pocit, že sa to auto od vozovky neodlepí a neustále stojí....vtedy ma prechádza trpezlivosť. Inak, veľmi rada šoférujem a rozmýšľam pri tom, dokonca niekedy spievam a vychutnávam si jazdu tak, aby ma uspokojovala, kým ma niekto nenahnevá. Vtedy aj nadávam, ale inak som veľmi tolerantný vodič.
Pamätáte si na svoje prvé auto, ktoré ste šoférovala?
Moje prvé auto ešte za študentských čias bola stará škodovka stovka. Volala sa Zita a tankovala som do nej za sto korún. Bolo skutočne romantické objaviť sa na pumpe so stovkou vo vrecku v hrkotajúcom aute. Potom som vystriedala mnoho áut. Punto, Oktavia a veľa iných modelov.  Myslím si, že ale BMW X3 mi najviac vyhovuje aj kvôli bezpečnosti.
 
Veľa peňazí miniete s Patrikom na pohonné hmoty?
No, teraz to už ani nepočítame. Odkedy sme si s Patrikom kúpili chatu, pristihli sme sa, že skutočne veľa prejazdíme. 
 
Ako je to, keď ste spolu s Patrikom v aute? 
 Asi som komentátorka aj za volantom, lebo mám stále pocit, keď nie som za volantom, že sa môže všeličo stať. Asi bývam otravná a niekedy aj sama pre seba. 
Vidíte aj vy veľký problém s parkovaním? Akoby ste to riešili?
Je to naozaj problém. Sú tu veľké politické kauzy, ktoré sa riešia a pri tom parkovanie sa nás dennodenne dotýka a nikto sa mu dostatočne nevenuje. Pomaly človek neparkuje pred domom, ale tam kde nájde miesto a to je veľakrát dosť ďaleko, ak nemá zaplatené parkovacie miesto. Počula som taký názor, že každý by mal mať jedno parkovacie miesto a druhé si spoplatní. Trend ako je viac áut v rodine nebude taký silný ako teraz, lebo pohonné hmoty sú stále drahšie. Ľudia sa budú snažiť obmedzovať jazdenie a viac budú jazdiť s MHD. Verím, že časom príde taká spoločenská objednávka aj v tomto probléme, že sa to bude musieť riešiť, pretože to trápi každého jedného z nás.
 
Jazdíte na BMW X3, ako ste s týmto modelom spokojná?
Veľmi. To je zatiaľ môj automobilový sen, ktorý sa mi splnil. Vystriedala som veľa modelov tejto značky, ale X3-ka je pre mňa šitá na mieru. Hlavne bezpečnosťou, priestrannosťou a spoľahlivosťou. Kočík nemám problém dať do vnútra, množstvo odkladacieho miesta aj veľký priestor na sedadlách. Nevedela by som si zvyknúť na limuzíny typu Audi A7, na ktorej jazdí Patrik. Ja musím mať vyvýšený posed, rozhľad a v tomto aute to všetko mám. Dvojlitrový naftiak zrýchli, keď sa potrebujem rýchlo pohnúť, ale nie som žiadny pirát ciest a automatická prevodovka mi dáva pocit voľnosti, aj keď určité typy áut si vyžadujú manuál. Som opatrná a keď veziem malého Lea v autosedačke, tak ho pozorujem, či je v poriadku. Na dlhých cestách zvykneme chodiť tak, aby prespal čo najviac. Inak spievame, recitujeme a zabávame sa.  X3-ka nám dáva pocit bezpečia a preto by som zatiaľ toto auto v žiadnom prípade nemenila!
Text: Alena Chorvátová
Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode