Zimné pneumatiky Continental opäť víťazia: WinterContact TS 850 P a WinterContact TS 860 sa umiestnili na prvých miestach nemeckých testov

26.10.2017 18:29

 Zimné pneumatiky Continental WinterContact TS 850  P a WinterContact TS 860 obhájili svoje prívlastky „extrémny výkon počas zimnej sezóny“ a „maximálna bezpečnosť v akomkoľvek zimnom počasí“.

  • Pneumatika WinterContact TS 850  P zvíťazila v teste nemeckého magazínu auto motor und sport (rozmer 225/45 R 18 V). Ako jediná získala hodnotenie „veľmi odporúčaná“
  • Víťazstvo WinterContact  TS 850  P obhájila redakcia magazínu veľmi dobrou stabilitou na snehu a vynikajúcou bezpečnosťou na mokrej vozovke
  • Zimná pneumatika WinterContact TS 860 tento rok získala prvé miesto v teste celoročných plášťov časopisu Auto Zeitung (rozmer 205/55 R 16 91 H) a v  teste zimných pneumatík autoklubu ADAC a OEAMTC  (rozmer 195/65 R15 T)
  • Winter Contact TS 860 tento rok opäť získala aj víťazstvo testu nemeckého magazínu AutoBild (rozmer 225/50 R17 H/V)
  • Presvedčila bezproblémovou ovládateľnosťou na všetkých povrchoch najlepšími jazdnými vlastnosťami za všetkých poveternostných podmienok

 

Pneumatika WinterContact TS 850 P  v teste zimných pneumatík nemeckého magazínu auto motor und sport porazila deväť súperov a stala sa celkovým víťazom. V rozmere 225/45 R 18 V, testovanom na BMW 430i Gran Coupé, získala ako jediná hodnotenie „veľmi odporúčaná“. V záverečnom hodnotení pneumatiky WinterContact TS 850 P redakcia ocenila: „veľmi dobrú stabilitu na snehu, vynikajúcu bezpečnosť na mokrej vozovke a presvedčivé a športové vlastnosti na suchom asfalte“. Najúspešnejšie zvládla disciplínu „subjektívny handling na snehu“, v ktorom získala najvyšší počet bodov. Pri hodnoteniach na mokrej vozovke dominovala v štyroch zo šiestich hodnotení a zapísala sa ako mimoriadne bezpečná na mokru. Na suchej ceste podala rovnako najlepšie výkony.

Najvyššie hodnotenie získala TS 850 P aj v slovenskom teste motoristického magazínu Autožurnál v rozmere 215/65 R 16, v ktorom sa umiestnila na prvej priečke. Redakciu ju označila ako „veľmi dobrú“.

WinterContact TS 860 preukázala tento rok  svoje kvality už v troch nemeckých testoch. Víťazstvo získala v teste celoročných pneumatík časopisu Auto Zeitung v rozmere 205/55 R 16 91 H, vhodné aj na vozidlo Audi A3 1,4 TFSI. S najvyšším umiestnením jej redaktori prisúdili „najlepšie jazdné vlastnosti na mokru a snehu a bezproblémové ovládanie vo všetkých oblastiach“. 

Nemecký autoklub ADAC spoločne s rakúskym OEAMTC a švajčiarskym TCS testovali 16 modelov zimných pneumatík v rozmere 195/65 R15 91T. Testovacím vozidlom bol Volkswagen Golf VII. Najlepšie a vyvážené vlastnosti na všetkých povrchoch prejavila pneumatika Continental WinterContact TS 860, ktorá sa stala víťazom testu. Redakcia ju označila za dobre vyváženú pneumatiku s najlepšími vlastnosťami na mokrom povrchu, veľmi dobrými na snehu a dobrými na ľade a suchu.

V nemeckom magazíne AutoBild si WinterContact TS 860 obhájila minuloročné víťazstvo a opäť sa umiestnila na prvej priečke zimného testu pre rozmer 225/50 R17 H/V, testovanom na vozidle BMW radu 3.  Hodnotenie odborníkov na záver znel: „Víťaz testu presvedčuje najlepšími jazdnými vlastnosťami za všetkých poveternostných podmienok, priamymi reakciami na volant, dynamickým handlingom na mokrej a zasneženej vozovke“.

V bezpečí s novinkou

Plášte značky Continental sa pravidelne umiestňujú na prvých priečkach prestížnych testov pneumatík. Vďaka svojej technickej vyspelosti ponúkajú maximálnu bezpečnosť na všetkých povrchoch. Na základe víťazstva WinterContact TS 850 P  v teste nemeckého magazínu auto motor und sport sa predpokladajú vyvážené vlastnosti a maximálna bezpečnosť aj u novej nástupkyni Continental WinterContact TS 860 S  pre športové autá a výkonné automobily určené na dynamickú jazdu. Pri vývoji plášťa bol kladených dôraz na skrátenie brzdnej dráhy a zlepšenie vlastností riadenia na suchom povrchu aj snehu, preto môžeme očakávať úspechy značky Continental aj v budúcoročných testoch zimných pneumatík.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode