Ženích na pohľadanie

21.01.2017 10:00

Úspešná a krásna vizážistka našich celebrít Lucia Sládečková otestovala VW Tiguan a na vodičku si veľmi užíva parkovanie a cúvanie, čo je jej obľúbená činnosť v meste...

Ste make-up artistka známych osobností a mnohé dámy vás poznajú pod menom Lucid. Viem o vás, že ste vyštudovali úplne inú školu ako momentálne robíte?

Pravdou je, že som vyštudovala Fakultu politických vied a medzinárodných vzťahov, nuž ale robím vizážistku. Od piatich rokov som tancovala latinsko-americké tance a neskôr úplne spontánne prišla vášeň k líčeniu. Pozorovala som, že sa dievčatám počas dňa strácal makeup z pleti, tak som sa tým začala zaoberať. Skúšala som rôzne kozmetické produkty, ale nepomohlo to, tak som sa začala venovať správnym technikám. Predtým som pracovala v pozícii managera a chodila som na medicínské kongresy. Snažila som sa mať vždy dobrý makeup, aby som dobre vyzerala a reprezentovala. Absolvovala som kurz a začala som na sebe v tejto oblasti pracovať.

Dosť rýchlo ste napredovali a za krátky čas ste dostali ponuku pracovať na obraze v televízii JOJ a to málo ľudí dostane takú šancu. Nevahali ste ani chvíľku?

Bol to môj prvý projekt, kde som s maskérkami vystupovala na obraze a tým, že som výstrednejšia a mám rada extravaganciu, tak si ma ľudia začali viac všímať. Mám výrazné tetovanie, ale čo je také naj, tak som veľmi húženatá a všetko robím na milión percent! Ak mám voľno, vždy skúšam nové techniky, všetko ma ženie dopredu. Som rada, že som takú mediálnu príležitosť dostala.

Máte krásne obdobie, kedy príde tá najkrajšia rola a to je rola matky, materstvo. Ste pripravená na všetko aj čo sa týka vášho pomocníka ako je auto?

Zatiaľ jazdím na staršom VW Passate CC, ktoré mi slúžilo veľmi dobre, ale práve ak rozmýšľam na prevozom kočíka a iných potrebných vecí pri bábätku, tak potrebujem už väčšie auto. Obzerám sa po takom, ktoré by spĺňalo moje požiadavky. Rada by som zostala pri značke VW nakoľko som bola vždy veľmi spokojná čo sa týka kvality a bezpečnosti.

Veľa najazdíte aj po Slovensku a je auto pre vás iba nutný prostriedok na premiestňovanie alebo si radi vychutnávate jazdu za volantom?

Neskutočne veľa jazdím a som veľká autíčkárka! V začiatkoch šoférovania mi auto požičiavala mamina, keď som chodila líčiť nevesty a musela som za nimi veľa cestovať. Nakoniec som si z toho urobila hobby, lebo jazdenie ma ukľudňovalo a zažívala som pri tom relax. Niekedy jazdím len tak, že si zoberiem sladkosti, vodu a bezcieľne jazdím a dobíjam baterky.

Ste z Martina a ako by ste ohodnotila slovenských vodičov podľa vašich kritérii?

Ak chcete počuť pravdu, tak slováci nie sú až takí zdatní vodiči ako zahraniční. Česť výnimkám. Mám kamarátku, ktorá žije v Taliansku a tá mi povedala, že taká vysoká nehodovosť ako je u nás, tak u nich nie je.To je už čo povedať, keďže taliani sú tiež temperamentní, ale určite ohľaduplnejší ako naši vodiči, ktorí sú veľmi agresívni.

Upresnite viac jazdenie našich vodičov, s ktorými sa stretávate na vašich cestách, keď šoférujete?

Každý u nás jazdí rýchlo a máte čo robiť, aby ste sa zaradili do pruhu, lebo nikto vás nepustí a mnohí ani nevedia, čo znamená zipsovanie. Neplynulo jazdia a nepozerajú do spätných zrkadiel alebo ich nemajú dobre nastavené a nevidia dozadu. To je potom problém.

Kde sa vám tak dobre jazdilo, že na to rada spomínate?

V Holandsku som jazdila za volantom aj na bicykli, keďže to tam majú veľmi radi. Majú vybudované kvalitné cyklotrasy a nie je tam taký zhon. Síce v Taliansku som šoférovala, kde stále trúbili, ale neprekážalo mi to, lebo oni nie sú agresívni iba temperamentní. Majú svoj systém ako v každej krajine kde som bola, možno ma neláka anglické pravostranné riadenie hoci Anglicko milujem. Napriek tomu sú vodiči disciplinovaní a tolerantní...

Spomínali ste, že máte dobrú skúsenosť so značkou VW, ale predsa prišli aj kolízie, strach a bezmocnosť?

Začínajúca vodička som išla v zime, keď bola námraza na prvú skúšku na vysokej a skončila som na streche Golfa. Uznávam, že to bola v prvom rade moja neskúsenosť za volantom, ale naučilo ma to veľa a hlavne predvídať čo sa môže všetko stať. Išla som predpísanou maximálnou rýchlosťou a zrazu iné auto prebehlo z jedného pruhu do druhého, rovno do mňa a keby som nepribrzdila, tak ho celého zrámujem...

Zvyknú vás policajti zastaviť iba za priestupok?

Raz ma zastavili a chceli ma kontrolovať. Bola som už tehotná a bolo mi treba súrne ísť na toaletu. Povedala som im, že už nevydržím, boli však ustretoví, pochopili a pustili ma. Na základe skúseností tolerancia voči tehotným ženám na Slovensku do určitej miery existuje.

Jazdili ste také auto, ktoré nie každý si môže dovoliť?

Môj 6-ročný synovec má také malé hračkárske elektrické autíčko a ja sa do ňho zmestím, tak sem tam mu ho preparkujem. Dokonca som sa zmestila ako tehotná, ale je to úsmevné, lebo to vyzeralo  akoby som išla z toho auta vykypieť. 

Veľa žien má dosť veľké medzery pri parkovaní a cúvaní. Ako je to s vaším parkovaním, je to aj váš problém?

Milujem parkovanie a cúvanie! Viem zaparkovať na centimeter, presne viem čo mám robiť aj bez senzorov. Bývali sme v centre a tam v uličkách to bolo vždy obtiažne parkovanie a to bola dobrá škola. Ocino je môj parkovací vzor, takže som v tomto dostala dobrú školu.

Ste vlastníkom obľúbenej značky VW a práve jedno nové SUV ste si mohli vyskúšať. Ako na vás zapôsobil nový VW Tiguan 2,0 TDI?

Zvonku je VW Tiguan  nádherné, elegantné a svojimi tvarmi viac ženské auto.Mám rada čiernu farbu, ale táto biela je fakt dobrá. Ako som spomínala, že by som potrebovala SUV kvôli priestoru, ktorého je tu všade i v kufri nadmieru. Sedí sa vyššie, mám nadhľad, čo mi vyhovuje a cítim sa tu naozaj bezpečne. Interiér bol elegantný a komfortný, všetko spolu ladilo a bolo prehľadné. Ovládanie auta bolo veľmi senzitívne a príjemné, ostatné je o zvyku a určite by si zvykol každý vodič. Aj to, že je zima a vyhrievanie volantu a sedadiel ocením, pretože je to taká novinka, s ktorou som sa ešte nestretla. Navigáciu, prepínanie jazdných režimov... má to všetko, čo na svojich cestách potrebujem. Automat mi vyhovuje a v meste je nepostrádateľný. Zrýchlenie bolo okamžité a je vidieť, že na tento typ auta sa dá spoľahnúť za každého počasia. Určite je to rodinné auto a s komfortnou výbavou dáva maximálnu istotu, že sa dostanete tam, kam potrebujete. Takého ženícha si viem predstaviť, že by ma sprevádzal životom na mojich cestách.

 

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode