Zdravie a dokonalá posteľ!

25.05.2018 16:10

Takmer dokonalá posteľ

 

Taliansky výrobca zdravotných matracov a svetový líder v oblasti zdravého spánku Magniflex prináša na Slovensko unikátnu novinku, biometrickú posteľ MagniSmartech, ktorá nie len, že monitoruje, analyzuje a vyhodnocuje spánok, ale aj navrhuje, ako ho zlepšiť a tým pozdvihnúť kvalitu života.

 

MagniSmartech sa skladá z polohovateľného roštu a luxusného vysokého matracu, v ktorom sú zabudované špeciálne senzory zaznamenávajúce údaje o prostredí a spánku v reálnom čase. Posteľ MagniSmartech monitoruje váš spánok a spacie návyky. Zaznamenáva čas strávený v posteli a dobu trvania spánku, pohyb počas spánku, tepovú frekvenciu a pravidelnosť dýchania. Vybavená je ale aj senzormi monitorujúcimi okolité prostredie. Tie zaznamenávajú teplotu matracu, teplotu v izbe aj intenzitu svetla, či mieru hluku. Získané dáta sú v reálnom čase zobrazované v smartfóne, tablete, či počítači. Výsledkom je dokonalý prehľad o kvalite spánku, spolu s návrhmi na zlepšenie. Získané dáta môžete navyše využiť pri rôznych ambulantných vyšetreniach a tak prispieť k presnejšej diagnostike, v prípade, že trpíte poruchami spánku.

 

Jednoduché používanie

Posteľ môžete ovládať prostredníctvom smartfónu. V rámci niekoľkých programov viete polohovať matrac, upravovať tvrdosť matraca, meniť farbu a intenzitu podsvietenia, či nastaviť budenie formou príjemnej, jemnej masáže. MagniSmartech si dokáže sama poradiť aj s chrápaním vášho partnera. Akonáhle systém zaznamená chrápanie, automaticky upraví polohovanie roštu do polohy, v ktorej spiaci chrápať prestane. Keď systém vyhodnotí, že chrápanie ustalo, vráti rošt do pôvodnej polohy.

 

Dôraz na ekológiu

Spoločnosť Magniflex kladie veľký dôraz na ekológiu a trvalo udržateľný rozvoj. Pri výrobe využíva obnoviteľné zdroje a odpady dôsledne recykluje. Aj preto je energia na výrobu jedného matraca približne rovnaká, ako je energia na prípravu koláča.

 

 

V Amerike sa tento vynález predáva za približne 20.000 dolárov, v susedných Čechách za takmer pól milióna českých korún. Napriek tomu do postele budúcnosti zainvestovali už v tejto chvíli tisíce domácností, vrátane fanúšikov smartech vynálezov i celebrít. Kto má zvyšných 18.000 eur (nemá problém kúpiť ďalšie nové auto aj novú posteľ) môže si ju už teraz zadovážiť. Pre nás ostatných...musíme si počkať. Tak to bolo pri prvom televízore, aute, traktoroch alebo kávovaroch... ;)

 

Vynález so záujmom sledujú aj ekonadšenci. Oceňujú, najmä fakt, že projektanti postele budúcnosti kládli už v začiatkoch veľký dôraz na ekológiu a trvalo udržateľný rozvoj. Na zhotovenie inteligentnej postele sa využívajú obnoviteľné zdroje a odpady dôsledne recyklujú. Aj preto je energia na výrobu jedného matraca približne rovnaká, aká je energia na prípravu jedného koláča.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode