Zdravá šunka? Klobáska či slanina? Existuje!

28.09.2016 11:27

Milé dámy a ide sa nakupovať! Predajne Starý Otec vás určite prekvapia kvalitou a výberom produktov! V obchodných centrách nemáte problém zaparkovať ani v blízkosti predajní a doma vašich manželov, partnerov jednoducho vaše polovičky určite prekvapite vašim nákupom, pretože nezabudnite, že láska ide cez žalúdok...

Kto z nás by nepoznal a nemal rád dusenú šunku, párky, špekáčiky, či klobásky a slaninku? Na Slovensku je spotreba týchto produktov vysoká a tomu zodpovedá aj množstvo prevádzok, ktoré tento dopyt uspokojujú. Mäsovýroba Starého Otca, sieti 12-tich bratislavských predajní, ktorá sa nachádza v Jablonici je však od tých ostatných v niečom odlišná.

Starý Otec dáva svojim dodávateľom veľmi prísne kritériá, ktoré aj kontroluje. Preto potom môže o svojich produtoch tvrdiť, že sú kvalitné a zdravé. Slováci vždy jedli tieto dobroty a tak by to aj malo zostať. Na výber ale je, či si budeme kupovať tie, ktoré sú vyrobené tradičným spôsobom bez tvrdých chemických látok, alebo tie lacnejšie, s množstvím prídavných látok vyrobené väčšinou pre reťazce.

Mäsiari sú páni
Vždy to tak bolo. Bohatý je totiž ten, kto je zdravý a zdravie pramení aj v poctivých bielkovinách. Tajomstvo mäsvýroby pre Starého Otca nám priblížila osoba, zo všetkých najpovolanejšia – výrobný riaditeľ Ján Janšák. On sám je s mäsovýrobou spojený už od detstva. Je potomkom tretej generácie jablonických mäsiarov, známych v širokom okolí a pozná všetky tajomstvá kvalitnej výroby.
„Tak napríklad v dusenej šunke dnes bežne nájdete desať až pätnásť prísad. To je ale u nás nemysliteľné. Naša šunka je len z mäsa, vody, škrobu a rýchlosoli. Na 100 kilogramov šunky dávame len štyri litre vody a tu už výroba začína hraničiť s umením“, začína rozprávať Janšák.
Veľmi dobre vie, o čom hovorí. On sám trávi v mäsovýrobe podstatnú časť dňa a okrem dohľadu nad všetkými činnosťami sa vždy chopí tej najzodpovednejšej roboty.

Separát? Fuj!
„Vo väčšine našich produktov nájdete len mäso, vodu, koreniny a rýchlosoľ. Nič iné nepoužívame. Mäso je kvalitné, zo stehna alebo pliecka. Odpad alebo separát by ste v našich produktoch hľadali márne“, vysvetľuje Janšák. Bežnou praxou dnes je „napichávanie“ mäsa fosforečnanmi, aby udržalo maximálne množstvo vody, lebo voda, na rozdiel od mäsa, je lacná. „Toto je úplne nezlučiteľné s našou filozofiou“, vraví Janšák. „Ak predávame zákazníkovi produkt, musíme si byť istý, že za svoje peniaze dostáva najvyššiu možnú kvalitu“, dopĺňa. Jeho jediný odberateľ ho výrazne limituje aj čo sa týka prídavných látok. Z bezpečnostného hľadiska je povolená len rýchlosoľ. „Stabilizátory, zahusťovadlá, zvýrazňovače chuti a podobné vymoženosti sú u nás tabu“, dokresľuje obraz Janšák.

Klobásky, slaninka... príďte ochutnať
„Naše klobásky sú výhradne z kvalitnej bravčoviny a hovädziny, sú dochutené korením, paprikou a cesnakom. Následne sa pomaly údia celú noc, aby dosiahli charakteristickú chuť, ktorá sa ešte znásobí trojtýždňovým sušením“, pýši sa poctivosťou chovu zvirat a spracovania mäsa na klobásky Jozef Piroško, prevádzkový riaditeľ Starého Otca. „Rovnako sa všetkým zbiehajú slinky na nakrájanú slaninku, keď ju dávame degustovať v obchodoch, dodáva Jozef Piroško.“ My ju najviac  máme radi s cibuľkou a horčicou. A vy? Tá od Starého Otca je vyrobená z čisto prerasteného bravčového boku, naložená v soli a správne vyúdená.

Priorita je poctivosť a kvalita
O produkty je mimoriadny záujem. Od svojich začiatkov mäsovýroba zvýšila objem produkcie niekoľkonásobne. Ľudí, ktorých zaujíma, čo majú na tanieri, stále pribúda. „Podstatné je pri zvyšujúcom sa objeme výroby udržiavať kvalitu, čo v slovenských podmienkach nie je bežné“, dodáva riaditeľ jablonickej mäsovýroby Janšák na záver.

Zoznam 12-tich bratislavských obchodov Starý Otec nájdete na www.staryotec.sk.
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode