Zamestnanci automobilky sa zapojili do celosvetovej iniciatívy i lokálnych projektov na ochranu planéty

25.04.2023 08:53

Výrobná spoločnosť Volkswagen Slovakia sa zapojila do celosvetovej koncernovej iniciatívy na ochranu planéty a klímy „Project1Hour“. Ide o najväčší klimatický workshop, ktorý sa koná v závodoch koncernu Volkswagen po celom svete po tretí raz. K približne 675 000 zamestnancom sa v tomto roku pridá aj ďalších 500 000 spolupracovníkov z obchodných prevádzok. Projekt sa koná pri príležitosti osláv Dňa Zeme. 

 

Zamestnanci Volkswagen Slovakia venujú v rámci akcie „Project1Hour“ jednu hodinu svojho pracovného času aktivitám v oblasti životného prostredia a klímy v duchu motta tohtoročného Dňa Zeme – Investujme do našej planéty. Podnik zároveň zorganizoval dobrovoľnícku akciu Zelená spolupráca, počas ktorej sa zamestnanci spolu s obyvateľmi bytoviek v tesnom susedstve so závodom pustili do zveľaďovania okolia. Spoločne vysadili nové stromy, upravili vyvýšené záhony v komunitnej záhrade a najmenší účastníci pomohli opraviť hmyzí hotel a skrášliť vtáčiu búdku. Pridanou hodnotou akcie bol otvorený a osobný dialóg, ktorý prispieva k dobrým susedským vzťahom. 

 

Priamo na pôde závodov prebieha ako súčasť akcie „Project1Hour“ motivačná kampaň, akým spôsobom vie každý jeden z nás pomôcť planéte. Zamestnanci Volkswagen Slovakia sa môžu napríklad zúčastniť tímového workshopu, inšpirovať sa formou hryk znižovaniu uhlíkovej stopy, vybrať si denné menu s najnižšou uhlíkovou stopou, vyrobiť hmyzí domček alebo vtáčiu búdku na podporu biodiverzity či využiť alternatívnu, ekologickejšiu formu dopravy. Zároveň už druhý mesiac v závode úspešne funguje knižný re-use projekt Od booka do booka, vďaka ktorému si našlo nového majiteľa dosiaľ viac ako 500 kníh.

 

Pri príležitosti Dňa Zeme sa stal Volkswagen Slovakia partnerom podujatia SME Deň Zeme 2023, ktoré sa uskutoční v sobotu 22. apríla v kníhkupectve Panta Rhei v bratislavskom Auparku. Súčasťou akcie budú diskusie so zástupcami verejného, neziskového a komerčného sektora o aktuálnych témach, ako aj sprievodný program pre deti.

 

Koncern Volkswagen sa ako prvý výrobca automobilov prihlásil už v roku 2018 k Parížskej klimatickej dohode. Ako súčasť koncernu sa k cieľu dosiahnuť najneskôr do roku 2050 uhlíkovú neutralitu zaviazal aj Volkswagen Slovakia, a to ako v oblasti produktov, tak i v samotnej produkcii. Podnik sa ako výrobná spoločnosť dlhodobo zameriava na znižovanie negatívnych vplyvov na životné prostredie. Ciele má nastavené v rámci stratégie Zero Impact Factory v piatich oblastiach – znižovanie spotreby energie a vody a eliminácia produkcie CO2, prchavých organických látok a odpadu na zneškodňovanie. Záväzkom Volkswagen Slovakia je znížiť zaťaženie životného prostredia do roku 2025 na jedno vyrobené vozidlo o 59 % v porovnaní s referenčným rokom 2010. Od roku 2013 podnik využíva výlučne zelenú elektrickú energiu. Pre dosiahnutie najlepších výsledkov priebežne investuje do najlepších dostupných technológií (BAT) a aktívne sa zapája do projektov, ktoré majú pozitívny vplyv na životné prostredie.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode