Zafír

01.04.2013 10:40

Nový Opel Zafira Tourer patrí už k tretej generácii tohoto jedinčného vanu. Ak máte viac ako tri deti, iných možností veľa nemáte. Tri rady sedadiel, veľký batožinový priestor a pri tom komfort luxusnej limuzíny -  toto všetko vám poskytuje nová Zafira.  Množstvo zmien, či už technických, alebo dizajnérskych ju posúva do vyššieho levelu. Pri pohľade na prednú masku sa môžeme presvedčiť, že je nezameniteľná s inými MPV-éčkami. Atypicky prepojené hmlovky so svetlometmi pôsobia výnimočne, čím si novú Zafiru so svojimi „rivalmi“ ťažko pomýlite. Oproti staršiemu modelu povyrástla nielen do výšky, ale aj do dĺžky, vďaka čomu ostávajú jej tvary stále štíhle. 

Zafira Tourer patrí k 7 miestnym MPV-éčkam a konštruktéri sa snažili jazdu v ňom čo najviac spríjemniť. Môžeme povedať, že sa im to aj vskutku podarilo. Lakťové opierky, nastaviteľné sedadlá, množstvo odkladacích priestorov robia toto auto príjemné aj na veľmi dlhé cesty. Samostatné a nezávislé sedadlá v druhom rade (zo stredného si dokonca môžeme „vyrobiť“ pohodlnú opierku), tretí rad ukrytý v podlahe batožinového priestoru umožňujú veľké množstvo variácií. Kvalita i tvary sedadiel sú maximálne pohodlné, čo vám potvrdí každý, kto ich vyskúšal.
Pohodu i dobrý pocit jazdy si vychutná najmä vodič. Dobrý výhľad, dostatok komfortu, čo platí aj pre zadné sedadlá, precízne rozloženie ovládacích prvkov nielen na palubovke, ale i volante je to, čo každý vodič potrebuje a Tourer tieto možnosti poskytuje. Opel Zafira Tourer je univerzál pre viacčlenné rodiny (za príplatok dostanete integrovaný nosič na bicykle). Konštruktéri nezabudli ani na prevoz väčšej batožiny. Jednoduchým sklopením tretieho radu sedadiel dostaneme 710 litrový objem. 
Opel Zafira Tourer poháňa dvojlitrový dieselový agregát s dostatočným výkonom i silou. Tento motor si vychutnajú najmä milovníci nízkootáčkových a úsporných motorov. Spotreba pri testovacích jazdách bola síce o niečo vyššia, ale to už býva pre testovacích jazdách pravidlom. 
Opel Zafira Tourer 2,0 CDTI  nás svojou kvalitou, eleganciou i komfortom príjemne prekvapil a môžeme potvrdiť, že spĺňa parametre aj pre náročnejšiu klientelu.
 
Opel Zafira Tourer 2,0 CDTI   
Zdvihový objem 1 956 cm3 
Výkon 96 kW/130 k
Dĺžka 4 658 mm
Šírka 1 928 mm
Výška 1 685 mm
Objem batožinového priestoru 152/710/1860 l
Objem palivovej nádrže 58 l
Spotreba mesto 6.2 l
Kombinovaná spotreba 5,2 l
Spotrba mimo mesta 5,2 l 
Prevodovka 6-stupňová manuálna
Cena testovanej verzie 29 750 €

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode