Zábavný spoločník na dovolenky

03.04.2013 18:50

 

Aj keď to tak zatiaľ nevyzerá, nezadržateľne sa blíži obdobie letných dovoleniek, ciest k moru, stanovačiek... A zároveň dlhých čakaní v zápche, nudných upršaných večerov a upišťaných detí. Prestigio GV 7777 Vám k tomu môže byť ideálnym spoločníkom. Obsahuje v sebe GPS navigáciu, digitálnu televíziu a tablet. Cieľovou skupinou sú skôr tí, čo majú hlbšie do vrecka, keďže majitelia najdrahších áut majú kvalitnú navigáciu vstavanú.

Dizajn tabletu je jednoduchý, s oblými rohmi, zozadu v šedom plaste so znakom Prestigio. Okolo multidotykovej obrazovky s rozlíšením 800 x 480 bodov je hrubá čierna obruba, z pravej strany nájdeme zmes konektorov: slot na pamäťovú kartu, HDMI výstup, microUSB, jack na sluchátka a vstup na nabíjanie. Ten je kupodivu kompatibilný s nabíjačkou NOKIA, aj keď takéto nabíjanie trvá oveľa dlhšie. Trošku neprakticky je tlačidlo vypnutia umiestnené navrchu, hneď vedľa tlačidiel hlasitosti. Často preto namiesto pridania zvuku tablet uspíte. Obtiažne je uchytenie tabletu na čelné sklo, vraj sa to dá obísť umiestnením kĺbu opačne, zhora.
Plnohodnotná navigácia iGO PRIMO 3D obsahuje mapy 45 európskych krajín s 30 dňovou aktualizáciou v cene. Môžete si zapnúť rýchlostné obmedzenia, obľúbené body alebo spoplatnené úseky, prípadne 3D vizualizáciu, a to všetko vo viacerých svetových jazykoch.
Ďalšou možnosťou použitia je palubná kamera, ktorá sníma priestor pred autom a ukladá to do pamäte alebo na SD kartu. Toto snímanie je mimoriadne populárne hlavne v Rusku, kde sa to používa ako obrana pred podvodníkmi, ktorí sa živia simulovaním dopravných nehôd.
Najpoužívanejšou funkciou bude asi vstavaný digitálny TV tuner. Obraz je dostatočne kvalitný, zvuk čistý, a tak po vložení tabletu do kolísky a vysunutí malej antény sa tablet premení na malý televízor. Vstavaný tuner nemajú ani oveľa drahšie tablety, a preto bude táto jeho funkcia určite hlavným ťahákom.
Operačný systém Android 4.0 umožňuje prístup k tisícom aplikácii, takže môžete brázdiť internet, hrať hry, alebo pracovať v Office kompatibilnom kancelárskom balíku. Tu je písanie trošku ťažšie, keďže písmená s diakritikou treba pracne vyhľadávať. Vďaka USB portu sa však dá pripojiť externá klávesnica, ktorá tento problém vyrieši.
Keď hľadáte niečo neveľmi drahé na dovolenku, na pozeranie televízie, obrázkov a filmov z USB kľúča alebo SD karty, hratie hier alebo písanie mailov je Prestigio GV 7777 určite to pravé. Za doporučenú cenu 139 EUR dostanete toto všetko a ešte oveľa viac.
 
Technické parametre Prestigio GeoVision GV7777
Displej 7” LCD (17,8 cm)
Operačný systém Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)
Rozlíšenie 800 x 480 obr. bodov
Technológia displeja TFT, kapacitný, multidotykový
Procesor Telechips A5, 1,2 GHz
Kamera 0,3 MP predná; 2,0 MP zadná
Int. SD RAM 1 GB, DDR3
Pamäť 8 GB
Rozširovacie sloty Micro SD až 32 GB
Reproduktor Integrovaný
Batéria 2 900 mAh, Li-Pol (4-5 hodín)
Rozmery (D x Š x V) 191,8 x 123 x 9,8 mm

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode