Za volantom si rada spievam. Udržuje ma to v bdelosti a dobrej nálade.

22.07.2023 10:21

Speváčka a hlasová koučka Anna Re nám povedala o svojich najnovšich pesničkách s videoklipmi, čo ju pracovne čaká do konca roka, kvôli čomu mala stále defekt na kolesa, akú najvyššiu pokutu dostala a akú smutnú nehodu zažila. Dozviete sa, ako sa jej jazdilo na novej Dacii Duster a jej dojmy si môžete pozrieť vo videách

 

Anka, posledný album „Som pravdivá“, ti vyšiel v roku 2017 a teraz ti vyšli za posledné tri mesiace tri nové piesne s videoklipmi. Aký majú ohlas a čo ťa ešte čaká do konca roka?

 

Prvá z nich bola pieseň „Mesiačik“, ktorá je populárna aj v rádiach. Video z Flash mobu, kde ju spievam spolu s mojím „Zborom Spievanie nás baví“, sa stalo virálnym na sociálnych sieťach a dosiahlo cez 400 tisíc zhliadnutí. Bol to pre mňa veľmi príjemný šok a nečakaný darček k narodeninám, keďže sa to celé udialo presne v tom čase. Nečakaná odozva od ľudí ma veľmi povzbudila, a tak som začiatkom roka 2023 začala s nahrávaním nielen Mesiačika, ale aj ďaľších piesní – mojej najintímnejšej piesne „Príď“ a najnovšie letnej piesne „Zaspievaj si so mnou“. Plánujem vydať nové EP-čko, kde budú tieto a ďalšie single.Okrem toho ma počas leta čakajú koncerty, sólo aj so zborom. Pripravujem sa na jeseň a zimu a pracujem na novom type koncertu pre zbor a harfu. Viac info nájdete na mojich sociálnych sieťach a webovej stránke.

 

Mala si už defekt? Ak áno, vedela si si pomôcť? "Papuču" si už dostala?

 

Jeden čas sa mi pravidelne stávalo, že som mala neustále defekty. Mysleli sme si s manželom, že nám to niekto robil úmyselne. Našli sme si klince zapichnuté v pneumatike. Stalo sa to tam, kde sme bývali, tak sme si časom prehlásili ešpézetky na bratislavské a zrazu to prestalo. Raz som vykladala nejaké veci pri Hviezdoslavovom námestí a potom po koncerte som si našla papuču. Vysvetľovala som mestským policajtom, že sme neďaleko hrali koncert a netušila som, že zle parkujem, keďže tam stáli aj iné autá. Bola tam však pešia zóna pri Redute. Dopadlo to bez pokuty, dohovorom… :)

 

 

 

 

Stalo sa ti na tvojich cestách niečo nepredvídateľné?

Na Silvestra sme boli hrať s kapelou a pri Strečne nám srnček skočil do cesty. Najprv prebehla jedna srnka a za chvíľu sme počuli riadny bočný náraz. Bol to zlomok sekundy, ale už sme mu nedokázali pomôcť. Zostala nám preliačina, ale najhoršie bolo, že to srnček neprežil. Dosť ma sklamalo, keď nám poisťovňa nepreplatila celú sumu za opravu. Nemali sme už síce klasické havarijné poistenie, avšak mali sme k zákonnému poisteniu, priplatenú aj položku stret so zverou. V servise nám to vyčíslili na takmer 1000 eur, a z poisťovne preplatili menej ako 300 eur, čo bolo veľmi málo. Dvakrát sme dávali odvolanie, ale nepomohlo nám to. 

 

Ako sa ti pozdáva parkovacia politika v Bratislave?

 

Zo začiatku som nebola nadšená, pretože za parkovanie pri kultúrnom stredisku Vajnorská, som platila viac ako v centre mesta. Nedávalo mi to logiku. Študovala som možnosti a zistila som, že si môžem zakúpiť bonusovú kartu za 10 eur na rok. Túto možnosť som využila, lebo vďaka nej, môžem denne parkovať 2 hodiny na viacerých parkoviskách v meste. Je to však tak iba v prípade zón, kde sa platí 1,50 € a menej. Musím si ten lístok zakúpiť, ale mám ho za 0 eur. Napriek tomu sa nám už stalo, že sme platili pokutu. Pozerali sme sa však naokolo, ako to v danej oblasti je, ale nikde sme nevideli žiadne označenie. Vrátili sme sa a našli sme si oznámenie o pokute a potom aj to označenie o spoplatnenej zone schované medzi stromami. Odvtedy si to, či mám alebo nemám platiť, preverujem cez aplikáciu. Všeobecne však túto politiku vnímam dobre. Predtým bol problém zaparkovať, teraz sa nejaké voľné miesta vždy nájdu. 

 

 

Akú najvyššiu pokutu si platila?

 

200 eur za rýchlosť! Bolo to na takej bočnej ceste za Mostom pri Bratislave, kde bola 50-tka. Nezačala som brzdiť, len som dala nohu z plynu, a tak mi namerali rýchlosť 80 km/h. Pán policajt bol tvrdý a neoblomný a nedalo sa nič robiť, lebo som nemala pri sebe dostatok peňazí, tak mi na chvíľu vzali vodičák a po uhradení pokuty mi ho vrátili. Odvtedy si tam dávam pozor a všetkých upozorňujem, aby tam nešli rýchlo.

 

Zažila si Ameriku a Dubaj. Vedela by si porovnať rozdiely týchto dvoch krajín?

 

V Amerike je zaujímavý systém križovatiek, na ktorých je z každej príjazdovej strany stopka s označením All way. Funguje to tak, že autá z každej strany musia zastaviť a potom idú v poradí, v akom prišli na križovatku. Zaujímavé je aj to, že na križovatkách majú svetelnú signalizáciu až za križovatkou. Zo začiatku mi to prišlo divné, ale potom som zistila, že to má výhodu napr. v tom, že si človek nemusí vykrúcať hlavu, keď sa díva na semafór, ako tomu je u nás.V Dubaji majú veľmi dobre premyslený systém jazdenia v kruhových objazdoch. Pred vjazdom sú v jednotlivých pruhoch na zemi označené smery, ktoré upozorňujú na to, kam z daného pruhu môžeme ísť. Vodiči sa tak ešte pred vjazdom do kruháču zaradia do pruhu podľa toho, na ktorom výjazde chcú výjsť. Ak chceme výjsť hneď prvým, zaradíme sa do prvého. Ak chcem vyýsť v druhom, zaradíme sa do druhého a potom dáme smerovkou vedieť, že chceme vyjsť. Toto by bolo super aj u nás, keby sa to zaviedlo, lebo keď vodič nepozná daný kruhový objazd, nevie predpokladať, kam sa má zaradiť. Takýto systém veľmi sprehľadňuje jazdu, a tak zabezpečuje aj väčšiu bezpečnosť.

 

www.youtube.com/@annaremusic

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

To bolo v mojich začiatkoch šoférovania na staršom aute, ktoré už malo občas poruchy. Nechalo ma napospas uprostred križovatky, ale nakoniec sa mi hopodarilo naštartovať. No, v tej chvíli mi bolo všelijako. Ten stres si asi vie každý dobre predstaviť. Väčšinou mám takéto zážitky, keď si od niekoho požičiam auto, a potom zistím, že to auto nemá napr. platnú STK-čku. To sa mi stalo, keď sme išli z koncertu P!nk v Budapešti. Zastavili ma policajti a musela som to riešiť. Tieto situácie veru nie sú príjemné… Tiež sa mi takto na požičanom aute stalo, že mi nešlo naštartovať. Ani nepíplo. Usúdila som, že chyba bude asi v batérii. Ako naschvál, som mala vybitý ešte aj mobil... Našťastie sa našli ochotní ľudia v okolí. Najprv sme sa auto snažili roztlačiť, potom baterku oživiť štartovacími káblami a nič. Nakoniec sme po niekoľkých hodinách zistili, že boli len povolené káble. Odvtedy si fakt dávam pozor a preverujem si od osoby, od ktorej si požičiavam auto, či má všetko v poriadku.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode