Za rodinnou lyžovačkou do pohoria Javorníkov

31.10.2019 10:46

Lyžiarske a horské stredisko Kasárne Javorníky sa nachádza v pohorí Javorníky a rozprestiera sa až po samotný hrebeň tohto pohoria. Nachádza sa na moravsko-slovenskom pohraničí a je dostupné z obcí Makov a Štiavnik (SR) a z obce Veľké Karlovice (ČR). Priamo pod najvyšším vrcholom Javorníkov (Veľký Javorník 1072 m n. m.) si môžete vychutnať krásnu prírodu ako stvorenú na letnú aj zimnú dovolenku alebo výlety s rodinou a priateľmi.

 

Nadmorská výška 905-1070 m n.m. nás radí medzi TOP 20 % lyžiarskych stredísk na Slovensku v nástupnej a výstupnej výške a vďaka tomu aj severnej orientácii svahov je u nás v zime dostatok prírodného snehu. K prírodnému snehu sme vybudovali aj systém umelého zasnežovania, aby sme zabezpečili čo najlepšie lyžiarske podmienky počas celej sezóny.

Stredisko je v zime známe predovšetkým výbornými zjazdovými traťami všetkých obťažností, bežeckými traťami ktoré sú súčasťou aj bežeckej magistrály ktorá siaha od Hotela Husárik pri Čadci až po Hotel Portáš na Kohútke. Ďalej sa vyznačuje nádhernou zimnou aj letnou prírodou, možnosťami turistiky a krásnym výhľadom na horstvá Javorníkov a Beskýd.

Stredisko disponuje tromi vlekmi a jedným detským pásovým vlekom v kid zóne. V kid zóne sú k dispozícii inštruktori, ktorí naučia lyžovať a snowboardovať nielen deti, ale aj dospelých. Taktiež je k dispozícii požičovňa lyží a snowboardov.

 

V zimných mesiacoch vedie priamo hrebeňom Javorníkov známa Beskydsko-Javornícka bežecká magistrála, ktorá meria 54 km a je pravidelne strojovo upravovaná. Veľmi obľúbená je časť trasy zo strediska Makov-Kasárne na Melocík (cca 13 km) alebo na druhú stranu smer Stratenec až do strediska Kohútka (cca 14 km). Aby ste si mohli naplno vychutnať prechádzky kysuckou prírodou v požičovni nájdete aj bežky a snežnice.

Stredisko sa nachádza v chránenej krajinnej oblasti Kysuce a má štatút klimatických kúpeľov (pre choroby dýchacieho ústrojenstva), ktoré sú parametrami porovnateľné s Vysokými Tatrami.

Lyžiarske stredisko poskytuje aj možnosti ubytovania a stravovania. Túto sezónu dávame do prevádzky nový penzión Villa Brest. Villa Brest je rodinný penzión situovaný priamo pri dolnej stanici hlavnej zjazdovky. Heslo „Z postele na vlek“ tu platí doslovne. Villa Brest má kapacitu 26 lôžok v dvoj- troj- a štvorposteľových izbách. Každá izba má vlastné sociálne zariadenie a televízor. Izby sú zariadené dreveným masívnym nábytkom vyrobeným na mieru miestnym stolárom. Izby sú veľmi pohodlné s výhľadom na les.

V kuchyni varíme výhradne z hovädzieho a jahňacieho mäsa z miestnej ekologickej farmy. Aj ostatné suroviny v kuchyni používame od overených slovenských dodávateľov.

 

Okrem toho, Villa Brest je perfektným miestom pre Vašu svadobnú hostinu, oslavy výročí, narodenín a iných rodinných osláv, či pre organizovanie firemných večierkov, teambuildingových aktivít alebo školení.

Lokalita Lyžiarskeho a horského strediska Kasárne Javorníky je miesto, kde si každý milovník prírody príde na svoje či už v lete, alebo v zime. Je obklopená ešte nepoznanou dych berúcou kysuckou prírodou, s nespočetnými relatívne nenáročnými turistickými a cyklistickými chodníkmi, ktoré sa v zime menia na bežkárske trate.

 

Vo Villa Brest srdečne privítame každého milovníka prírody – vyznávača pešej, či cyklistickej turistiky, lyžiara, snowboardistu, skialpinistu či bežkára, ktorí s nami budú zdieľať našu snahu chrániť a neznečisťovať životné prostredie.

Autor projektu a otec rodiny z nostalgie pomenoval penzión Villa Brest, z úcty k Brestu, ktorý rastie na Makove v časti obce Papaje, kde sa narodil. Brest je zároveň v erbe obce Makov, má úctyhodný vek, ktorý odhadujú na viac ako 500 rokov a teší sa náležitej úcte obyvateľov Makova. Otec Villa Brest, vizionár, ktorého heslom vždy bolo a je byť „konštruktívny a nie deštruktívny“, „tvoriť a budovať, nie ničiť“, „ľudí spájať a nie rozdeľovať“, zveril prevádzku Villa Brest svojím deťom, ktoré majú za úlohu pokračovať v jeho šľapajach a v rozvíjaní jeho sna.

Villa Brest je zasadená v nádhernej kysuckej prírode so štatútom klimatických kúpeľov a preto je jej cieľom zmierniť dopad jej fungovania na prírodu, neznečisťovať ju, naopak s ňou harmonicky splynúť. Preto sme sa rozhodli pripojiť k iniciatíve, ktorú Medzinárodná asociácia hotelov a reštaurácií (IH&RA) nazýva Green Management, tzv. Zelený program.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode