Za môj šoférsky život mi ukradli tri autá…

11.02.2023 19:00

Hudobný skladateľ a spevák Marco Pillo nám priblížil niečo viac o sebe, o svojej tvorbe aj to, prečo je chrápanie nebezpečné pre hlasivky. Veľa cestuje, dokonca mu ukradli tri autá a bola medzi nimi Škoda Octavia. Pri tomto modeli zostaneme, pretože otestovanie benzínového dvojlitrového modelu v edícii Sportline si Marcove dojmy môžete pozrieť vo videjkách. :)

 

Marco, videla som ťa vynikajúco spievať s cigánskymi diablami v projekte Cigáni idú do neba. Čo všetko robíš, kde ťa uvidíme a prezraď, čo je nebezpečné pre hlasivky u speváka?

 

Opäť budeme vystupovať s Carmen v Čechách, na čo sa teším, Mám kapelu a svoj swingový projekt,  na ktorom spolupracujem s Jarkom Moravčíkom, ktorý mi robí texty a hrá v kapele na bicie. Okrem toho robím vlastnú cigánsku muziku, ale aj do filmov, seriálov ako je momentálne Iveta. K tomu ešte dva roky pripravujem pesničky na album a robím videoklipy.

A čo je nebezpečné pre hlasivky?! Určite chrápanie, pretože, keď mám ráno hlas ako Berry White, tak viem, že som v noci chrápal. Vtedy hlasivky dostanú šialený nápor akoby som celú noc spieval. Potom musím byť v hlasovom pokoji, piť čajík a pomaly sa rozospievať.

Veľa si cestoval, keď si hrával v Rakúsku…na akom aute si v tom čase jazdil a akí sú tam šoféri?

 

Neuveríš, ale na Škode Fabia, na ktorej som za dva a pol roka najazdil okolo 70 tisíc kilometrov. Bolo to kombi s veľkým kufrom, do ktorého som naložil hudobné nastroje a ozaj mi to auto slúžilo. Mal som v živote dve Octavky, z toho jednu mi ukradli. 

Vodiči v Rakúsku sú veľmi tolerantní a slušní, dokonca aj naši slovenskí vodiči sa tam vedia v premávke prispôsobiť a jazdia ohľaduplnejšie. Kto sa tam nevie prispôsobiť, tak vysoké pokuty ich vedia zabrzdiť, pretože sa neoplatí prekračovať rýchlosť. Aj iné príbehy som zažil, keď ma jeden vodič nechcel pustiť do pruhu, tak som ho predbehol a všimol som si, že toho vodiča poznám. Mimo auta to bol veľmi slušný človek, ale v aute sa moc nezachoval pekne. 

 

Spomenul si, že ti ukradli Octavku?!

 

V roku 2009, keď som býval v Prahe, tak som si kupil dieselovú Octavku na leasing. Mali sme koncert pri Brne a ja som si niečo zabudol, tak som sa zastavil doma a hneď som zbehol k autu, kde som mal v kufri naložené hudobné nástroje. Lenže som ju nikde nenašiel, talk som volal na políciu. Chcel som si vypýtať aj kamerový záznam, ale nedostal som ho. Nemenovaná poisťovňa sa mi ozvala, že mám doplatiť auto v sume 150 tisíc korún a pri tom som mal poistenie proti krádeži, čo som nechápal, ale zmluve to bolo zaznamenané, tak som tú sumu musel zaplatiť. V tej dobe sa takto autá často kradli…nebol som jediný.

 

Dúfam, že už ti viac auto neukradli…

 

Veru áno! Ako 18-ročný som dostal od rodičov modré Žiguli a jeden mladý chalan mi ho ukradol na parkovisku. Policajti nám zaklopali na dvere a povedali, že toho zlodeja chytili. Chalan s našim Žigulákom “letel” po dedinách a v jednej z nich zrazil rotvajlera. Psovi sa síce nič nestalo, ale svetlo na aute kvôli tomu nesvietilo a tak ho za to zastavili policajti. On nezastavil a tak začala naháňačka. Pomaly už bol v cieli a mal parkovať v jednej dedine, kde auto mali rozobrať. 

Neverím, že do tretice ti auto ukradli?

 

Potom som si kúpil prémiove auto a chcel som ho na druhý deň poistiť, lebo sme sa chystali ísť na dovolenku do Talianska, presnejšie do Katalánie. Ráno som zišiel so synom na parkovisko a auto nikde nebolo…takže som si tiež zarobil, keďže auto nebolo poistené...

Mal si nejakú kolíziu s autom na tvojich cestách?

 

Nejaký čas som mal Porsche Cayenne a išiel som s partnerkou na svadbu. Zrazu z ničoho nič som zostal stáť na diaľnici a mohol som ísť len 40-kilometrovou rýchlosťou po diaľnici. Radšej som išiel po krajnici a zrazu som mal odbočiť smerom na Ilavu, tak som zastavil na benzínke. Volal  som kamarátovi do servisu, že čo mám robiť. A tak som zavolal odťahovku, ktorá ma odtiahla do Trnavy. Diagnostika ukázala, že to bola elektronická porucha. Našťastie som svadbu stihol, ale také nepríjemnosti vždy prekvapia. Po oprave auta som ho nakoniec predal

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode