Z auta vystúpil Onur!

04.05.2024 21:47

Charizmatický moderátor Patrik Švajda prezradil pre náš online magazín Auto a žena o práci moderátora, o láske k motorkám, ako stretol Onura. K tomu všetkému si vyskúšal nový Jeep Wrangler a jeho dojmy a postrehy si môžete pozrieť vo videách.

 

Patrik, si vyštudovaný učiteľ, ale v Markíze si od začiatku jej vzniku, kde si v roku 1997 nastúpil ako športový moderátor. Čo bolo ďalej?

 

V televízii Markíza som 27 rokov, a z toho 24 rokov moderátor spravodajstva. Tejto televízii vďačím aj za to, že som bol súčasťou Lets Dance, Vilomenín a rôznych projektov ako je Bailando. Zúčastnil som svetového finále Bailando, kde na miesto sme dochádzali asi 6 km, kde bola permanentná zápcha. Bolo tam 8 pruhov dopredu a 8 dozadu. Trúbenie klaksónom bolo normálne a tam som zažil pravý dopravný chaos, kde inde vo svete som sa s takým ešte nezažil. V Mexiku sú najviac preplnené cesty, čo som videl. Počul som, že ak máš 18 rokov, spravíš test, tak si tam môžeš kúpiť vodičský preukaz v novinárskom stánku. Argentína bola taká európskejšia, veľa áut a obrovské množstvo farebných taxíkov a na Miami som zažil klopené diaľnice ako niekde na Marse. Vtedy som sa cítil ozaj ako pretekár. :)

 

Potom máš rád rýchle autá?

 

Netvrdím, že sa mi nepáčia, ale byť pretekárom, potom asi netúžim. Odviezol som sa vo Ferrari, ale nie je to môj životný štýl. Samozrejme, veľmi rád si to vyskúšam na okruhu, keď mám príležitosť, ale na bežné cesty tento typ áut určite nepreferujem. Vyššiu rýchlosť ako je 250 km/h som si vyskúšal aj na nemeckých diaľniciach, kde nás bohužiaľ namerali, hoci ja som nešoféroval. V tom čase sme išli rýchlejším autom na jednu poľovačku a život nepríjemne zamiešal karty. Osobne som nemal veľa pokút, ak som aj mal prípadnú pokutu za rýchlosť, tak som prekročil iba o 20 km/h. 

 

 

Potom nemáš veľa vtipných stretnutí so zástupcami zákona na cestách?

 

Mal som takú jednu peknú príhodu, keď Markíza vysielala turecký seriál, kde hlavné postavy boli Onur a Šeherezáda, a pozvala túto manželkú dvojicu ako hostí na Slovensko. Pamätám si, že sme s nimi boli na obede, a v aute sme sa bavili so Zlatkou, akí boli príjemní, keď zrazu nás z idúceho auta zastavovali policajti. Mysleli sme si, že je to skrytá kamera, pretože som skoro odpadol, keď z auta vystúpil Onur! Úplný dvojník a ešte k tomu hovoril po slovensky. Vypýtal si doklady a opýtal sa ma, či viem, že som išiel rýchlejšie. Smial som sa a opýtal som sa, kde majú skryté kamery. Nakoniec, prezradil, že celá jeho rodina si z neho robí srandu za podobu Onura. Pokuta sa nekonala a všetko sme vyriešili originál podpis kartami od právého Onura, ktoré som mu dal. 

 

Čo nepríjemné zážitky za volantom?

 

Bolo to skoro ráno, keď som mal búračku na Škode Fabia. Ešte som k tomu telefonoval Zlatke, ktorá to počula v priamom prenose, keď som nabehol na také esíčko, ktoré som nevybral a rovno tam bol taký most, spravil som salto a skončil v potoku. Nič sa nestalo, hoci som nebol pripútaný, tak som vytĺkol spolujazdcové okno, cez ktoré som prešiel. Zavolal som odťahovku, a ešte som stihol aj poľovačku. 

 

 

Máš skúsenosť stretu so zverou?

 

Pred Markízou je taký úsek, kde veľa áut sa zrazí so zverou. Mal som taký ťukanec s danielom, ktorý na mňa pozrel a odišiel. Pri tom som nešiel rýchlo. Zrazil som nejakého zajaca, mačku. Samozrejme, ak zrazí vodič nejakú zver, zavolá policajtov a oni poľovníkov, ktorí prídu pre zver. 

 

Máš rád motorky?

 

Áno. Od 15 rokov som jazdil na motorke, mal som simsona, rodičia mi ho kúpili v roku 1984. V tej dobe stála 8800 korún, čo bolo relatívne veľa peňazí, Za 4 roky som ju vytunenú predal za 9 tisíc. V tej dobe som si nevedel svoj život predstaviť bez motorky, tak som si kúpil yamahu 650, začal som na nej jazdiť, ale potom som začal robiť v Markíze, tak som nemal nemal na ňu čas. V podstate doteraz ma nadchcne motorka viac ako športiak. Možno raz by som chcel mať doma harleya.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode