WTCC na Slovakia Ringu v znamení premiérových víťazstiev

29.04.2012 21:41

 

Historicky prvé preteky Majstrovstiev sveta cestovných automobilov FIA WTCC na okruhu Slovakia Ring pri Bratislave priniesli prerušenie šnúry prvenstiev americkej značky Chevrolet. V 1. jazde skončil po 10 kolách na 1. mieste taliansky pretekár Gabriele Tarquini na Seate tímu Lukoil. Double pre tento tím zabezpečil svojim najlepším výsledkom v kariére Rus Alexej Dudukalo, ktorý tak vyhral aj hodnotenie nezávislých jazdcov Yokohama Trophy, tretie miesto bral Švajčiar Alain Menu pre Chevrolet. Z pole postition štartujúci Norbert Michelisz doplatil na tvrdé útoky Tarquiniho a Mullera, pričom obhajca majstrovského titulu na Chevrolete za to dostal trest prejazdu boxovou uličkou.

V 2. jazde na 5922 metrov dlhom slovenskom okruhu sa z prvého víťaztsva v tejto sezóne tešil britský pretekár Robert Huff na Chevrolete. Počas celých pretekov odolával útokom svojho tímového kolegu Yvana Mullera z Francúzska a tiež Taliana Gabriele Tarquiniho na Seate z tímu Lukoil. Huff sa tak vrátil do boja o celkové prvenstvo a tým najlepším spôsobom odpovedal na vypadnutie v 1. jazde, čo bol jeho vôbec prvý výpadok po viac ako dvoch rokoch. V súboji o 2. priečku v poslednom kole Tarquini tvrdo atakoval Mullera, ktorý tak v 6 zákrute musel ďakovať svojej minulosti v pretekoch na ľade a bravúrne zvládol pretáčavý šmyk po štuchanci od Taliana. V hodnotení nezávislých jazdcov Yokohama Trophy vyhral najmladší jazdec na štarte, Španiel Pepe Oriola na Seate tímu Tuenti.

Bolo to prvé podujatie majstrovstiev sveta FIA na Slovakia Ringu, a to pred kompletne zaplnenými tribúnami. Počas druhého júnového víkendu (8.—10.6.2012) zavíta na náš okruh pri Orechovej Potôni prestížny medzinárodný šampionát FIA GT1.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode