WTCC a svetová motoristická špička po prvýkrát na Slovensku

13.04.2012 13:58

 

Pretekársky okruh Slovakia Ring v Orechovej Potôni len 36 kilometrov od Bratislavy pritiahne koncom apríla pozornosť celého motoristického sveta. Už 28. – 29. apríla sa stane súčasťou prestížneho seriálu medzinárodných pretekov WTCC – World Touring Car Championship. Vôňu spálených pneumatík a škrípanie bŕzd upravených cestovných automobilov najlepších svetových jazdcov tak môžete zažiť po prvýkrát aj na Slovensku. Doprajte si dávku adrenalínu a zažite atmosféru súbojov „nárazník na nárazník“, či už s priateľmi alebo rodinou, a sledujte preteky naživo priamo na jednej z tribún Slovakia Ringu.

WTCC alebo Majstrovstvá sveta cestovných automobilov patria do rodiny podujatí celosvetového významu organizovaných Medzinárodnou automobilovou federáciou (FIA), spolu s Formulou 1, Svetovým šampionátom rally (WRC), GT1 (Grand Touring) a WEC (World Endurance Championship). Seriál WTCC v tomto roku odštartoval 10. marca v talianskej Monze a jazdci sa postupne predstavia nielen na európskych tratiach, ale aj v Maroku, Brazílii, San Franciscu, Japonsku, Číne a sezónu zakončí ázijské Macau. Oproti minulej sezóne pribudnú na štartovom rošte nové autá: Ford Focus, Lada Granta a Honda Civic. Súťažné stroje sú podobné sériovým autám, ale so správnym pretekárskym vybavením. Diváci sa tak môžu tešiť na veľmi vyrovnané výkony a súboje.

 

FIA World Touring Car Championship v číslach

   460 miliónov televíznych divákov

   640 000 divákov na okruhoch

  1 237 medzinárodne odvysielaných hodín

  105 mil. eur mediálnej hodnoty pre víťazný tím

  10 tímov/4 výrobcovia/38 jazdcov zo 17 krajín sveta

  12 podujatí/24 pretekov na 4 kontinentoch

Slovakia Ring ako súčasť prestížneho seriálu WTCC

Okruh Slovakia Ring privíta WTCC v termíne 28. - 29. apríla 2012. So štyrmi vzrušujúcimi prevýšeniami sa popasujú osobnosti motorizmu, medzi nimi aj bývalí jazdci F1 a pretekárske hviezdy, ktoré priťahujú pozornosť svetových médií a pol miliardu divákov na celom svete. Táto motoristická show vás čaká na okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni, ktorý patrí k najdlhším cestným okruhom v Európe (5 922 m) a teší sa záujmu motoristov a profesionálnych jazdcov nielen z Európy, ale aj ďalších krajín sveta.

 

„Sme hrdí na to, že u nás môžeme privítať WTCC ako jeden z najdôležitejších automobilových šampionátov. Pre Slovakia Ring je to skvelá príležitosť, ako sa prezentovať pred medzinárodnou motoristickou verejnosťou a predstaviť celému svetu ako náš okruh, tak aj našu krajinu. Pevne verím, že aj slovenskí fanúšikovia sa radi prídu pozrieť na toto významné podujatie,“ odkazuje divákom a motoristickým nadšencom Tomáš Vranka, riaditeľ Slovakia Ringu.

Marcello Lotti, promotér šampionátu, dodáva: „Sme radi, že môžeme priniesť WTCC po prvýkrát aj na Slovensko. Slovakia Ring je náročná trať s modernou infraštruktúrou a je len 170 km od Hungaroringu, kde pretekáme o týždeň neskôr.“

V rámci toho víkendu sa na Slovakia Ringu pôjde aj sprievodné podujatie, seriál ETCC (European Touring Car Championship). Na jeho štarte bude po prvý raz v histórii aj slovenský pretekár! Matej Homola preháňa svoje nové BMW 320si po okruhu Slovakia Ring už v týchto dňoch, aby bol na svoje veľké preteky dobre pripravený. Verí, že na závody s európskou automobilovou elitou ho príde priamo z tribún povzbudiť čo najviac hrdých fanúšikov.

Lístky na slovenský WTCC/ETCC víkend sú dostupné pre každého, v predpredaji cez sieť Ticketportal. Pre divákov je k dispozícii krytá hlavná tribúna, dve prírodné tribúny a pre skalných fanúšikov aj lákavý vstup priamo do paddocku, kde si budú môcť zblízka pozrieť všetky pretekárske stroje a tiež osobne stretnúť pretekárov. Cena lístkov sa začína už na úrovni 3 €.

Viac informácií nielen o WTCC/ETCC nájdete na stránke www.slovakiaring.sk.

 

Sprievodné akcie v rámci WTCC/ETCC  na Slovakia Ringu:

   Autogramiáda/príležitosť stretnúť sa so svojím idolom

   Exhibičná show a Drift show

   Predvádzacie jazdy Školy šmyku

   Atrakcie pre deti

Kalendár WTCC 2012:

   Podujatie 1 / 2: 11. marec, Monza (Taliansko)

   Podujatie 3 / 4: 1. apríl, Valencia (Španielsko)

   Podujatie 5 / 6: 15. apríl, Marakeš (Maroko)

   Podujatie 7 / 8: 29. apríl, Slovakia Ring (Slovensko)

   Podujatie 9 / 10: 6. máj, Hungaroring (Maďarsko)

   Podujatie 11 / 12: 20. máj, Salzburgring (Rakúsko)

   Podujatie 13 / 14: 3. jún, Estoril (Portugalsko)

   Podujatie 15 / 16: 22. júl, Curitiba (Brazília)

   Podujatie 17 / 18: 23. september, Sonoma (USA)

   Podujatie 19 / 20: 21. október, Suzuka (Japonsko)

   Podujatie 21 / 22: 4. november, Šanghaj (Čína)

   Podujatie 23 / 24: 18. november, Macau (Macau)

Kalendár ETCC 2012:

  Kolo 1: 11. marec, Monza (Taliansko)

  Kolo 2: 28./29. apríl, Slovakia Ring (Slovensko)

  Kolo 3: 20. máj, Salzburgring (Rakúsko)

  Kolo 4: 24. jún, Imola (Taliansko)

 

Slovakia Ring v Orechovej Potôni je jedinečný motoristický areál na Slovensku. Na jednom mieste ponúka možnosť jazdiť na špičkovom motoristickom okruhu, zdokonaliť sa v škole bezpečnej jazdy, vyskúšať si off-road a užiť si relax v hoteli. Slovakia Ring je moderný okruh so špičkovými parametrami a dĺžkou 5 922 m, ktorou sa radí medzi najdlhšie v Európe. Ponúka pestré možnosti využitia pre profesionálov aj amatérskych jazdcov a prináša pravidelné víkendové podujatia pre širokú verejnosť. Pre všetkých, ktorí si chcú preveriť a zdokonaliť svoje jazdné zručnosti, je pripravená Driving Academy so školou šmyku a kurzami jázd rôzneho zamerania a náročnosti. Po aktívnom výkone si môžete dopriať obed či večeru v Hoteli Ring***, ktorý zároveň ponúka 47 izieb/apartmánov a wellness so saunami a bazénom.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode