Vždy som mala sen mať veterán Mercedes SL...

22.10.2016 09:00

Karolína Topolová - generálna riaditeľka spoločnosti AAA AUTO, najväčšieho predajcu ojazdených áut v strednej a východnej Európe odpovedala na naše otázky a prezradila, aký darček dostala k 40. narodeninám.

Spoločnosť AAA AUTO tento rok plánuje zvýšenie predajov o viac ako 10 % na zhruba 70 000 ojazdených vozidiel a k tomu horúcou novinkou je otvorenie novej pobočky na Slovensku. Pani riaditeľka, tak to je veľká expanzia a vaša zásluha!

Musím povedať, že za tým všetkým stojí práca celého tímu. Mňa to naozaj teší nielen kvôli počtu, ale i preto, že sa k nám zákazníci vracajú a majú dobrú skúsenosť. Mám tak snahu spoločnosť ďalej rozširovať a dávať ľuďom prácu. Aj to je dôvod, prečo sme rozhodli otvoriť ďalšiu pobočky v Liptovskom Mikuláši. Samozrejme zohľadňujeme i veľký dopyt po autách. Je nám ľúto, že Slovensko nie je ešte väčšie, lebo autocentier by sme otvorili oveľa viac! Pobočka v Liptovskom Mikuláši je na hlavnom ťahu, takže naši zákazníci sa k nám ľahko dostanú.

Je úžasné, že otváraním pobočiek na Slovensku zamestnávate ľudí a dávate im príležitosť pracovať. Aký bol dopyt a nábor vašich záujemcov o pracovné pozície?

Veľmi milé prekvapenie bolo, keď sa nám na jednu pozíciu predajcu prihlásilo až 68 kandidátov! Je vidieť, že ľudia  na Slovensku chcú pracovať a majú veľký záujem. A to nás ako veľkého zamestnávateľa teší.

Novinkou na Slovensku je pozícia zákazníckeho ombudsmana AAA AUTO, je ním odborník, ktorý sa celý život pohybuje v oblasti automobilizmu - Alexander Štefuca.

Bolo toto jedným z kritérií, prečo ste práve jeho oslovili?

Na českom trhu už dlhodobo spolupracujeme s ombudsmanom Milanom Smutným, ktorý pracoval ako hovorca škodovky. Zamestnávame 2300 zamestnancov. Môže sa stať, že niektorý z nich zlyhá a nie vždy dodrží všetky nami vyžadované pravidlá. Snažím sa aby k takýmto situáciám prichádzalo čo najmenej, ale nie vždy to ide. Práve ombudsman je tým kontrolným článkom. Na Slovensku je nim verejne známy Alexander Štefuca, ktorý sa v tejto oblasti dlhodobo pohybuje a rozumie jej.

V práci ste riaditeľkou a riešite neustále množstvo veci, ale doma vás asi riadi vaša malá dcérka, že? V akom bezpečnom dopravnom prostriedku ju vozíte?

Naša malá princezná je úžasná, ale občas nám dáva zabrať, pretože je veľmi dominantná a doma sa snaží všetkých dirigovať. Jazdila som na Mercedese ML, potom som ho zmenila na GL kvôli množstvu batožiny, ktorú som musela voziť či už kočík alebo prenosnú postieľku. Zatiaľ čo som šoférovala, dcérka pohodlne sedela v autosedačke. Teraz to množstvo vecí už nevozím a preto som sa vrátila k BMW X5, ktoré mi vyhovuje.

Nielen vy, ale všeobecne je práve trend moderných žien, ktoré jazdia na spoľahlivých a bezpečných SUV-čkach. Už to nie sú prioritne vozidlá mužov...

Naozaj, často v nich vidíme ženy – matky, ktoré vozia svoje deti do školy, na krúžky, veľa cestujú, nakupujú, vozia kočíky a všetko ostatné, čo si veľmi dobre pamätám. Vidíme to aj my pri predajoch v AAA AUTO, tieto vozidlá sú najviac obľúbené.  Farbu auta si už ženy nevyberajú iba červenú, ale dobre sa orientujú v trendoch a podľa toho potom nakupujú. Minulý rok bola hitom biela farba a tento rok to sú skôr tmavšie metalízované farby.

Naozaj aj vaše štatistiky v číslach hovoria, že ženy kupujú viac autá vo vašich pobočkách?

V štatistikách vidíme rastúci trend kupujúcich žien, dosahuje až 35 %! Zopár rokov späť to bolo necelých 20 %, ale teraz to je už minulosť a žien na cestách pribúda, nárast je veľký a to nás teší.

Veľa jazdíte po celej Európe a viete posúdiť rozmáhajúci sa trend vznikajúcich kolón, keď áut na cestách neustále pribúda. Všimli ste si tento jav i na Slovensku?

Praha je ešte viac kolónová a je to stále horšie, a preto sa na Slovensko vždy teším, vy to tu máte ešte dobré a môžete byť radi. Ešte horšia dopravná situácia je v Rusku, letela som smer Praha – Moskva a potom som v kolóne išla 5 hodín na našu moskovskú pobočku! To chcelo inú trpezlivosť...

Dovolenky trávite u nás či uprednostníte skôr nejakú horúcu exotiku?

Presne ako hovoríte, tak v zime odlietame na mesiac do tepla. Minulý rok sme boli na Seychelských ostrovoch. Počas dovolenky sa snažím byť iba s rodinou, ale trošku pracovať musím aj tam. Inak sa nedá.

Poznávajú vás páni policajti, keď vás zastavia?

Niektorí ma poznajú, iní nie. Odkedy mám dcérku, tak jazdím ukážkovo a neplatím pokuty, predtým sa mi stalo, že som jazdila rýchlejšie ako bolo treba. Veľa vecí sa zmenilo ako sa dcéra narodila a ja už nemám tendencie porušovať pravidlá, preto mi vyhovuje jazdiť viac bezpečne ako rýchlo.

Mate nejaký splnený automobilový sen?

Vždy som mala sen mať veterán Mercedes SL, ktorý je známy zo seriálu Dallas, jazdil na ňom J. R. Ewing! Sen sa stal skutočnosťou na moje 40. narodeniny, kedy som ho v zlatej farbe dostala od manžela. Musím povedať, že ma toto auto trošku sklamalo jazdnými vlastnosťami. Chápem, že je to veterán a doba s technológiami napredujú, ale porovnaním s novým Mercedesom SL zistíte, že sa to porovnávať nedá. Užila som si ho, ale asi pôjdem s dobou a zostanem u nových modelov.

 

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode