Vyššiu životnosť letných pneumatík PremiumContact 6 potvrdili aj bežní slovenskí vodiči

02.03.2018 16:56

  • Výsledky niekoľko mesačného testovania letných pneumatík PremiumContact 6, do ktorého sa zapojilo desať bežných vodičov zo Slovenska a Česka, potvrdili ich vysokú životnosť a výborné jazdné vlastnosti.

 

  • Výsledok projektu Testovací jazdci si môžete pozrieť aj prostredníctvom videa tu.

 

 

  • Pneumatiky PremiumContact 6 boli redaktormi magazínu Auto Bild ohodnotené ako pneumatiky s najlepšími jazdnými vlastnosťami na mokrých a suchých cestách.

Onedlho na Slovensku vypukne obdobie prezúvania zimných pneumatík za letné. Continental aj v rámci tohtoročnej „prezúvacej sezóny“ ponúka svoju zdokonalenú stálicu v podobe letných pneumatík PremiumContact 6. Tie už vlani vo viacerých testoch odborných magazínov potvrdili zlepšenie v parametri kilometrového výkonu, t.j. zvýšenia životnosti pneumatiky, v ktorom predchodkyne tohto prémiového modelu zaostávali. PremiumContact 6 konkurenciu zdolávajú aj tu. Napríklad vo veľkom teste letných pneumatík nemeckého magazínu Auto Bild zvíťazili celkovo, a dominovali aj v kategórii kilometrový výkon.

Pre potvrdenie výsledkov zlepšenia životnosti Continental zorganizoval aj niekoľko mesačné testovanie letných pneumatík PremiumContact 6 tými najpovolanejšími – bežnými vodičmi. Do testu sa zapojilo desať bežných vodičov zo Slovenska a Česka. Jazdci sa do testovania prihlásili prostredníctvom fanpage na Facebooku a museli splniť podmienku, že do konca októbra 2017 najazdia minimálne 15 000 kilometrov. Tento limit všetci vodiči splnili, no našli sa aj takí, ktorí najazdili o desaťtisíce kilometrov viac. Testovací jazdci oceňovali predovšetkým vysokú životnosť pneumatík. Podľa odborníkov z Continentalu životnosť pneumatiky nezávisí len od toho koľko vodič najazdí kilometrov, ale odvíja sa najmä od toho, po akých trasách a vozovkách sa pohybuje. Continental tak získal relevantné a cenné informácie o pneumatikách a ich opotrebení po jazde na slovenských cestách priamo od spotrebiteľov.

S výsledkami testu sme veľmi spokojní, pretože sa nám potvrdilo to čo sme očakávali. Pneumatika PremiumContact 6 má veľmi vysokú životnosť a výborné jazdné vlastnosti. Vďaka získaným hodnotám sme sa uistili, že tento model prevýšil svojho predchodcu Conti PremiumContact 5 a Conti SportContact 5,“ uviedol Aleš Langer, z oddelenia Zákazníckho servisu Continental Barum s.r.o.

Výsledok celého projektu, ako aj hodnotenie účastníkov testu si môžete pozrieť aj prostredníctvom reportážneho videa tu.

Jednoznačný víťaz testu

Auto Bild testoval 52 modelov pneumatík veľkosti 225/50 R 17 od európskych, amerických a ázijských výrobcov vrátane letných pneumatík PremiumContact 6. Redaktori magazínu prisúdili týmto pneumatikám „najlepšie jazdné vlastnosti na mokrých a suchých cestách, dynamické ovládanie výkonu s presnými reakciami pri vedení vozidla a krátku brzdnú dráhu na suchu aj za mokra“ a pochválili „vynikajúcu spotrebu paliva“. Záverom experti napísali: „Jasným víťazom tohto porovnávacieho testu je nový model PremiumContact 6 od spoločnosti Continental. V žiadnej z dvanástich disciplín testu nezakopol a stal sa nielen celkovým víťazom testu, ale aj „Eko–šampiónom“.

 

Testované boli aj letné pneumatiky PremiumContact 6 s rozmerom 235/50 R 18 pre SUV vozidlá. V teste magazínu Autobild allrad potvrdili svoju prvotriednu vyváženosť a najlepšie známky získali na suchej a mokrej vozovke, ako aj v blate.


Porota na horúcej novinke z dielne spoločnosti Continental okrem krátkej brzdnej dráhy na suchu a mokre pozitívne hodnotila aj dynamické handlingové vlastnosti, precíznu odozvu riadenia či dobrý kilometrový výkon.

 

Bezpečnosť na prvom mieste

 

Nové pneumatiky PremiumContact 6 kombinujú maximálnu bezpečnosť s vysokým komfortom, dobrými ekologickými vlastnosťami a presnou reakciou riadenia. Výsledkom je zvýšenie jazdných výkonov o 15 percent a zníženie valivého odporu o päť percent, bez zhoršenia bezpečnosti. PremiumContact 6 sú obzvlášť zamerané na bezpečnosť, optimalizovaný handling a vysokú kvalitu jazdy, určené pre vozidlá od strednej triedy nahor. Zmienené vlastnosti od pneumatík očakávajú výrobcovia aj vodiči. Continental je partnerom asociácie Global NCAP s názvom Stop the Crash a novými pneumatikami demonštruje svoj záväzok dosiahnuť ideálnu rovnováhu medzi bezpečnosťou, komfortom a trvalou udržateľnosťou na najvyššej možnej úrovni.

Nové pneumatiky PremiumContact 6 postupne nahrádzajú svojich dvoch predchodcov, ContiSportContact 5 a ContiPremiumContact 5. V prvom roku budú nové pneumatiky dostupné v 70 veľkostiach pre ráfiky s priemerom od 16 do 21 palcov, ktoré vyhovujú osobným autám a SUV.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode