Výrobné linky v Oxforde opustilo včera prvé 5-dverové MINI vo verzii hatch

03.07.2014 10:42

Nové vozidlo je prvé 5-dverové MINI, ktoré včera vyrobili v továrni v Oxforde a predstavuje ďalšiu fázu 750 mil. £ investičného programu BMW GROUP vo Veľkej Británii v rokoch 2011 až 2015.

Tento model MINI nasledoval bezprostredne po novom MINI vo veruii hatch, ktoré bolo uvedené v novembri. Nové 5-dverové vozidlo sa začne predávať na jeseň a je vzrušujúcim prírastkom v rodine MINI. Na trhu predstaví úplne nový segment.

Business Secretary Vince Cable z miestnej vlády povedal: „Uvedenie úplne nového 5-dverového MINI je ďalším posilnením britského výrobného sektora a pomôže zabezpečiť pracovné miesta v mestách Oxford a Swindon ako súčasť 750 mil. £ investičného programu vo Veľkej Británii. Pretrvávajúci záväzok a investície BMW Group vo Veľkej Británii vyzdvihujú úspech, ktorý Veľká Británia vo výrobe automobilov dosiahla.“, a ďalej dodal: „Pomocou priemyselnej stratégie podporuje vláda Spojeného kráľovstva automobilový sektor, ktorý je čoraz úspešnejší. Vytvárame správne prostredie, aby sme podnikom dodali odvahu investovať a vytvárať vysokokvalifikované pracovné miesta.“

5-dverový člen rodiny MINI je druhý model postavený na novej platforme. Inovatívny prístup v oblasti dizajnu zvyšuje flexibilitu výrobného postupu karosárne, umožňuje efektívnejšiu výrobu väčšieho počtu modelov, čo je základným prvkom vyrobného systému MINI s rôznou variáciou objednávok.

Frank Bachmann, generálny riaditeľ závodov MINI v Oxforde a Swindone, uviedol: „Je to pre nás vzrušujúci deň, je to vôbec prvé 5-dverové MINI pre túto továreň, ktoré otvára úplne nový segment tejto značky na trhu. BMW Group investovala do najnovšej technológie a zariadenia v Oxforde a Swindone, aby uviedla túto novú generáciu MINI, čím potvrdila svoj záväzok dlhodobej spolupráce v produkcii vo Veľkej Británii."

K prípravám na novú generáciu vozidiel MINI patrilo aj vybudovanie novej lakovne v Oxforde a značná investícia do zariadení a technológií v továrni vo Swindone, kde sa lisujú panely karosérie tohto vozidla a realizuje sa niekoľko čiastočných montáží. Zamestnanci zo závodu v Oxforde absolvovali školenia na podporu uvedenia novej generácie modelu.

 

Nové 5-dverové MINI vo verzii hatch - základné dáta:

  • Dĺžka 4m
  • O 161 mm dlhšie než trojdverová verzia
  • 278 l batožinový priestor
  • O 15 mm vyšší priestor pre hlavu
  • O 61 mm širší interiér
  • Tri zadné sedadlá

 

Novinky vo výrobe nového 5-dverového MINI vo verzii hatch:

  • Nové farby lakov, vrátane návratu farby „Electric Blue“
  • Nové bunky zadných dverí v montážnej linke v továrni vo Swindone
  • Nová strecha a prístrojová doska v lisovni vo Swindone

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode