Vynovené kompaktné mestské SUV Kia Soul oslávi svoju európsku premiéru na 65. medzinárodnom autosalóne IAA vo Frankfurte. Začiatok predaja je na európskych trhoch naplánovaný na začiatok budúceho roka.

30.08.2013 15:14

Nová a dospelejšia Kia Soul, inšpirovaná konceptom Kia Track’ster, zostáva verná svojmu originálnemu a na prvý pohľad jasne identifikovateľnému dizajnu. Novinka si z pôvodného modelu ponechala vyššiu stavbu karosérie, hranaté tvary, panoramatické presklenie interiéru, vysoko uložené koncové reflektory a svetlú výšku modelov SUV, ktorá poskytuje vodičom väčší pocit istoty za volantom.
Pri svojom nástupe na trh v roku 2014 si budú môcť zákazníci vybrať z troch rôznych farieb strechy – čiernej, bielej a červenej – a z jedenástich farieb karosérie.
Návštevníci expozície značky Kia Motors na IAA vo Frankfurte uvidia dvojicu nových modelov Kia Soul vybavenú novým SUV styling balíkom príslušenstva, ktorý zahŕňa ochranné lišty na nárazníkoch lakované čiernym klavírnym lakom, bočné prahy dverí, rozšírené podbehy kolies a čiernu lakovanú strechu.
Najväčšou technickou zmenou nového Soulu je úplne nová platforma, ktorá vychádza z novej generácie modelového radu Kia cee’d. Výsledkom sú výrazne lepšie jazdné vlastnosti a vyspelejšie, kultivovanejšie správanie sa automobilu na vozovke. Okrem vylepšeného podvozka k tomu prispela aj vyššia tuhosť karosérie o 29 %. Konštruktéri sa podrobnejšie venovali aj zvukovej izolácii interiéru - hladina vnútorného hluku je teraz nižšia približne o tri decibely.
Nárast rozmerov novej Kia Soul priniesol ešte praktickejší interiér. Priestor pre cestujúcich je väčší vďaka kombinácii dlhšieho rázvoru a širšieho rozchodu kolies a o 4 % narástol aj objem batožinového priestoru na súčasných 354 litrov.
Zákazníci majú k dispozícii moderné zážihové a vznetové motory Kia s objemom 1.6 litra GDI a CRDi v kombinácii so šesťstupňovými mechanickými a automatickými prevodovkami. Oba agregáty sa vyznačujú vysokou hospodárnosťou a nižším objemom emisií CO2.
Na európskom trhu bude nová Kia Soul modelového roka 2014 v ponuke s množstvom nových prémiových prvkov výbavy, medzi ktoré patria napr. predné a zadné LED svetlomety, xenonové svetlomety, bezkľúčový prístup a štartovanie motora tlačidlom, automatická klimatizácia, tempomat, kožené čalúnenie, odvetrávané sedadlá vpredu, vyhrievané predné a zadné sedadlá, panoramatické strešné okno a vyhrievané vonkajšie spätné zrkadlá.
Kompletná modelová ponuka, paleta zážihových a vznetových motorov, výkonové parametre, spotreba paliva, výbavy a ceny budú zverejnené v čase uvedenia modelu Kia Soul na trh.
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode