Vymeňte papuče za lyžiarky a poďte s nami na Stuhleck!

28.01.2018 11:45

LYŽOVAČKA STUHLECK

 

Autobusom na jednodňové lyžovačky na rakúsky Stuhleck za dobrú cenu 55 eur /DOPRAVA+SKIPASS/ pre dospelého a pre mládež do 18 rokv za 51 eur, deti do 14 rokov za 37 eur je naozaj vynikajúca. Najlepšie je zakúpiť lístok dopredu, aby ste mali istotu, že nebude vypredané, buď v pokladni na autobusobej stanici v Bratislave alebo online prostredníctvom webovej stránky. Hovorkyňa Slovak Lines Evka Vozárová nám povedala, že naše autobusy vozia lyžiarov na Stuhleck už 8. sezónu, pretože sú so službami Slovak Lines všetci nadmieru spokojní.

 

Veľmi nás potešilo, že aj naša redakcia bola pozvaná na lyžovačku a nevadilo nám skoré vstávanie. V sobotu o siedmej ráno sme odchádzali z náhradnej autobusobej stanice Nivy a cesta príjemne ubiehala. O 9,15 už sme boli na Stuhlecku, dostali sme celodenné skipassy a v lyžiarskom oblečeni sme mohli začať lyžovať a celý deň byť na na najvyššom vrchu na východnom okraji Álp. Upravené zjazdovky lákali lyžiarov, ale kto nelyžoval, tak mohol využiť a iné formy aktívneho odpočinku, bežky, sankársku dráhu. Kto si zabudol lyže, bola k dispozícii požičovňa lyží, lyžiarok a iných doplnkov vyžiarského výstroja spolu so skiservisom.

 

Tí novinári, ktorí nelyžovali si urobili prechádzku a o jednej sme mali zabezpečený obed v panoramatickej reštaurácii W11, ktorá sa nachádzala v hornej stanici lanovky. Mohli sme si vybrať z viacerých jedál, no vývar s pečenňovom knedličkou + hamburger s hranolkami chutil najlepšie a obrovské porcie sme ledva zjedli!  K tomu príjemný personál, ktorý hovoril po slovensky bol príjemným spestrením gastronómie.

 

Naspäť do Bratislavy sme autobusom odchádzali o 16,30 a niektorí sme stihli pozrieť malebnú dedinku Spital am Semmering, kde bolo tiež čo obdivovať ako gotický oltár či fresky v miestnom kostolíku. Množstvo penziónov naokolo núkalo svoje služby a nám sa tu veľmi páčilo. Úžasné dojmy sme si uchovali a budeme spomínať do ďaľšej lyžovačky na Stuhlecku. Vo vyhriatom autobuse sme po celodennej lyžovačke podriemkávali a prišli sme presne domov podľa stanoveného času o 18,45 hod. na náhradnú autobusovú stanicu Nivy.

 

Ostatné informácie nájdete na www.slovaklines.sk, prípadne na facebooku Slovak Lines

www.slovaklines.sk/extra-ponuky/lyzovacka-na-semmeringu-stuhleck.html.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode