Vydajte sa na cestu sebapoznania po Svätomariánskej púti

11.06.2021 09:32

Litmanová + Gaboltov

 

Poznáte dobre krásy východného Slovenska? Viete aké bohatstvá sa tu ukrývajú? Tušili ste, že miesta Prešovského kraja dýchajú vzácnou históriou v kolorite oku lahodiacej prírody? Nie?! Tak sa vyberte na miesta po Svätomariánskej púti a načrite do žriediel života, kde nájdete dostatok nových impulzov pre život. Je viac než pravdepodobné, že na tejto ceste dospejete k odpovediam na otázky o zmysle a smerovaní vášho bytia.

Dobrodružstvá a zážitky na vás určite čakajú v divokých Pieninách s malebnou prírodou a rešpekt vzbudzujúcim Dunajcom. Odhodlajte sa na romantickú plavbu na pltiach, po nekonečných vlnách olemovaných mohutnými skalami. Až tam si uvedomíte svoju krehkosť a majestátnosť neskutočných Božích prírodných výtvorov. Vydajte sa na cestu sebapoznania na Horu Zvir, pútnické miesto pri obci Litmanová. Zažijete tam osobnú blízkosť Boha, ktorá priamo osloví vaše srdce. Nechajte dušu, nech sa nadýchne na tomto čarovnom mieste.

 

Vydajte sa aj na sever, kde neďaleko od Bardejova leží ďalšie pútnické miesto pri obci Gaboltov. Jeho dominantou je Kostol Sv. Vojtecha, ktorého vznik siaha až do 13.storočia. Uchvátia vás 4 oltáre a vzácny kazetový strop z 18. storočia, ale aj fragmenty gotického slohu, či barokové prvky. Božia energia tohto pútnického miesta sa dotkne priamo vášho srdca. Stíšte sa a dýchajte to čaro, je to zázrak. Objavte skutočný zmysel svojho života na výnimočných miestach Svätomariánskej púte, kde nie je núdza o pokoj Božieho Ducha.

 

Svätomariánska púť („Svetlo z východu“) vyzdvihuje kultúrne, prírodné, historické, spoločenské a duchovné hodnoty slovanského národa vzťahujúce sa k posolstvu a mariánskym tradíciám. Viac sa dozviete na www.svatomarianskaput.sk.

 

Projekt je spolufinancovaný z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci programu Interreg Poľsko-Slovensko.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode