Vyberala som svadobné šaty pre sestru a odtiahli mi auto…

15.07.2023 09:26

Speváčka hudobnej skupiny Starmánia a hovorkyňa mesta Senec – Martina Ostatníková

Dozviete sa zaujímavosti zo života nielen speváckeho, ale aj motoristického. Jednoducho je to z iného súdka. Vyskúšala si elektromobil Dacia Sandero, ktorého videá vás určite zaujmú a možno práve vy sa rozhodnete pre kúpu takého modelu. Prajeme vám príjemné čitanie a sledovanie vídeí. :)

 

 

Martinka, dlhý čas si pôsobila v hudobnej skupine Lobby, neskôr v párty kapele Starmánia, ale aj pracuješ ako hovoryňa mesta Senec. Tak mi povedz, ako sa to dá skĺbiť a ako to začalo?

 

Ako 12-ročná som začala hrať na gitare, potom som začala spievať a chodiť na spev. Od 16-tich rokov som s Lobby začala spievať nejako v lete a na jeseň sme vydali prvý album. Členom kapely bol aj Mirec, ktorý bol vtedy vo Fun radiu a dosť pomohol v tých začiatkoch. Fungovali sme do roku 2001. Koncertovali sme nielen na Slovensku, ale aj v Mexiku, kde sme boli vcelku populárni. Dokonca som bola ubytovaná v hoteli, kde týždeň predo mnou býval Bill Clinton. Od roku 2003 si ma všimli v Markizáckom Teleráne a odvtedy účinkujem v hudobnej párty kapele Starmánia. Pravidelne jazdíme do Turecka, ale aj do Ománu, kde hráme pre slovákov a iných turistov.

 

Spomenula si Mexiko. Čo ťa prvé napadne, keď si vybavíš ich dopravu?

 

V Mexiku ma najviac upútalo, že tam jazdia také malé zelené chrobáky /VW/- taxíky, ktoré boli úplne všade. Cesty sú tam doslova preplnené a rozbité. Mexiko City je na tom o niečo lepšie, čo sa týka ciest. Po španielsky neviem veľmi dobre, ale vždy sa v každej krajine dohovorím. Prekladala som aj v Kostarike, nie je to až tak ťažké, len sa netreba báť. Zaujímavosťou v Kostarike sú malé lietadielka pre 12 ľudí, ktoré tam lietajú. Je tam váha a okrem ľudí sa váži batožina a nesmie presiahnúť predpísanú váhu. Nakoniec sme doleteli v poriadku.

 

Pravdepodobne si si robila vodičák v Senci, keď odtiaľ pochádzaš?

 

Presne tak. Nejazdila som síce hneď od začiatku ako som si urobila vodičák, ale po nejakom čase som jazdila hlavne v Bratislave, kde som sa najviac naučila. Dokonca som mala možnosť voziť jedného kamaráta kňaza, ktorý nemohol jazdiť, ale bol trpezlivý a pre mňa dobrým inštruktorom. Dostalala som istotu za volantom a som mu za to veľmi vďačná. Potom som si kúpila malé a rýchle autíčko, s ktorým bolo radosť parkovať, ale bolo aj rýchle, keď bolo treba. Neskôr už len kombi verziu, ktorú mám doteraz.

 

 

 

A prišli nejaké pokuty napríklad za rýchlosť?

 

Išla som raz na červenú, keď mi preblikla oranžová a bola z toho pokuta. Potom mi auto odtiahli, keď som zle zaparkovala, čo som si bohužiaľ nevšimla. Najprv som si myslela, že mi ukradli auto, ale nakoniec bolo odtiahnuté. Prišlo mi to čudné, lebo ma mohol strážnik upozorniť na to miesto a nebola by som tam parkovala. To som bola vyberať svadobné šaty pre moju sestru a tak to neslávne dopadlo, ale čo už. Aj také veci sa stávajú…

 

Ty osobne si nehodu nemala, ale možno s kapelou sa niečo nemilé pritrafilo?!

 

Išli sme v noci s kapelou Lobby z jedného vystúpenia okolo Žarnovice, kde padajú kamene zo svahu. Sú tam aj upozrňujúce značky, ale ako sa to dá prispôsobiť, to neviem, pretože sme počuli šupu a kamene sa už zosypali pred auto. Hoci šofér brzdil, už sa nedalo nič robiť, zlomil prednú nápravu + tri defekty. Našťastie sa nikomu nič nestalo, len plechy si to odniesli a museli nás odtiahnuť.

Ozaj, uvažujete už nad parkovacou politikou v Senci? Ako to vidíš tvojimi očami?

 

Nad parkovacou politikou v Senci uvažujeme a predstavitelia mesta sa chodia inšpirovať do iných miest, aby sme našli najvhodnejší model parkovania. A okrem rezidentov treba myslieť aj na návštevy, ktoré chcú prísť a v pokoji zaparkovať. Môžu prísť aj MHD alebo vlakom. Samozrejme, ak budú čisté, klimatizované a budú chodiť načas, tak potom prečo nie?! Prípadne zriadiť záchytné parkovisko a za ním bude začiatok mestskej dopravy. Smutné je, že mnohí hovoria, že v Petržalke pri draždiaku môže byť pekný výlet, ale turistov odradí, že nemajú, kde zaparkovať. Potom idú inde, kde míňajú svoje peniaze. To by sa tiež malo nejako zmeniť a vyriešiť, takže parkovacia politika ešte nie je úplne doriešená.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode