Všetko treba robiť s láskou aj šoférovanie…

09.10.2021 11:07

 

Všetko treba robiť s láskou aj šoférovanie…

Herec, režisér, moderátor a "starejší" Michal Domonkoš porozprával o dabingovej škole, kolíziach, ako sa správať na cestách a testovaní nového modelu Opel Grandland.

Diváci ťa poznajú z televízie, rozhlasu, dabingu, ale aj ako moderátora. Naposledy si z pódia vyhecoval množstvo ľudí na hodoch v Stupave…

 

Bola to vynikajúca akcia a Stupava svedčí o tom, že naozaj sa snažím robiť všetko na 120%! Okrem moderovačiek ma ľudia poznajú ako policajta zo seriálu Policajti v akcii a po hlase rôznych dabingových postáv ako napríklad Justin Timberlake. Najviac asi z filmu Harry Potter, kde som daboval draka Malfoya a veľa iných postáv. V rozhlase som nahovoril spolu s p. M. Lasicom knihu Alchymista od P. Coelha, ktorú naozaj všetkým odporúčam.

Máš dabingovú školu, kde sa i neherci učia všetko, čo potrebujú na dobrý dabing. Majú ľudia s nehereckým vzdelaním záujem o dabing?

 

Určitě áno, pretože za tri roky už veľa nehercov vyšlo z mojej školy a dostalo príležitostí účinkovať v reklamných spotoch, ale aj dabovať. Dabing je náročný, pretože treba zosynchronizovať hlasy, musí dať výraz, vedieť, o čom hovorí, v akom je rozpoložení a dať do toho hnev, radosť či smútok. Vtedy je to dobré, keď ťa nič neruší a obsah deja ťa pohltí. Niečo podobné som režisérsky urobil na RTVS…Komédia milovníci je o siedmych ľuďoch, ktorí sa stretnú na večeri a začnú si čítať nahlas smsky. Obsadil som hlasy, ktoré trafili do čierneho a bol spätný feedback. Robím to s láskou ako všetko, čo v živote urobím a k tomu patrí aj šoférovanie.

Nahral si mi do karát, čomu sa veľmi teším, tak poďme na to…odlišuješ sa nejako od dnešných uponáhľaných a miestami agresívnych vodičov?

 

Ak chcem zmeniť správanie iných v premávke, tak začínam od seba. Som toleranný a púšťam do pruhu s úsmevom všetkých vodičov alebo naopak ak ma oni pustia, tak sa poďakujem. Snažím sa, aby moja dobrá energia prešla na iných. Veľa jazdím na bicykli a v Bratislave som častokrát vystavený riziku. Nie je deň, aby som si neuvedomil, že treba dávať pozor aj na okoloidúcich vodičov. Určite môže dôjsť nehodám, pretože som to sám zažil.

Čo sa ti stalo?

 

V 60-kilometrovej rýchlosti som zliezal kopec z Koliby a predo mnou išla skupinka ľudí z baru. Jedna žena náhle rozpažila ruky, narazil som do nej a urobil salto do piatich metrov. Nič si už nepamätám, ale 12 hodín som bol kóme a nevedeli vôbec, či budem chodiť. Ten deň oslavujem a ďakujem všetkým anjelom, že som prežil…

Dúfam, že si nič podobné už nezažil…

 

Potom som mal kolíziu s luxusným autom, kde sedel rusky hovoriaci vodič a z auta vyšli štyria muskulatúrni chlapi. Vtedy som urobil myšičku na bicykli kvôli zápche a išliel som cez chodník. Oni si ma nevšimli a v 40-tke som napálil do ich dverí, rozbił som im okno, skoro som si rozsekol ruku. Dokrvavený som spadol na chodník. Zaplatili mi rozbitý bicykel a nechceli odo mňa nič, ale ja som bol rád, že to všetko dobre dopadlo. 

Hral si policajta v seriáli a prezraď, či ťa ľudia na Slovensku spoznávajú?

 

Aj policajti ma spoznávajú ak ma zastavia, ale je milé, keď si idem ráno zabehať a robotníci zo stavby na mňa kričia, že policajt v akcii. :) Inokedy sa mi stalo, keď som sľapal na bicykli v jednej dedine pod Kráľovou Hoľou, kde bola rómska osada a zrazu decká na mňa z prvej šupy začali kričať, že, “dyk, more, policajt v akcii!” :D

Prečo mám pocit, že ešte stále pretrvávajú predsudky voči ženám vodičkám?

 

Predsudky voči ženám sú preto, lebo chcú byť krásne a každú voľnú chvíľu využívajú na to, aby sa domaľovali na križovatke a obzerali sa v zrkadielku. Do toho hravo zvládajú napísať smsku priateľom. Keďže sme dobe digitalizície a sociálnych sietí, tak si stihnú spraviť aj selfíčko. Toto všetko sa odzrkadlí na ich spôsobe jazdy, ktorá nie je vždy plynulá a rýchla….

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode