Všestrannosť na cestách

04.06.2016 13:39

Trnavská herečka a speváčka Petra Blesáková rozmýšľa nad novým autom a možno ním bude práve testovaný crossover Renault Kadjar, ktorý je typickým ženským autom.

Petra, máte ukončené konzervatórium, odbor hudobno-dramatický rovnako ako vaša mladšia sestra Andrea. Trvalé angažmán v Trnave, tri roky ste pôsobili v Paneláku, kde ste stvárnili postavu Nataly, ale aj v slovenskom thrilleri Jaroslava Mottla- Attonitas. Čo vás čaká okrem prázdnin?

V trnavskom divadle ma diváci môžu vidieť vo viacerých predstaveniach, avšak už sa blížia divadelné prázdniny. Diváci ma mohli vidieť aj v televíznom seriáli Búrlivé víno. S kolegom Miškom Jánošom som natočila film a uvidíme, čo prinesie leto.

Film alebo seriál vás baví?

Stvárňovanie postáv v divadle mi učarovalo najviac. Avšak aj televízna produkcia má svoje čaro a naučila som sa pohotovejšie reagovať, keďže rýchle spracovanie pripomienok je pri točení seriálu veľmi dôležité a aj tým herec dokazuje svoju kvalitu a flexibilitu. Mala som to šťastie a prešla som si aj natáčaním filmu na ktorého tvorbu je viac času a dúfam, že budem mať ešte možnosť si to zopakovať a priučiť sa opäť niečomu novému. 

Zažívate veľa vtipných scén na predstaveniach s kolegovcami z divadla?

Je ich naozaj mnoho. Napríklad s už spomínaným kolegom Michalom Jánošom mávame vtipné príhody a na jednom predstavení Miškovi vypadol text a naša šepkárka nevedela, aké slovo mu má poradiť, tak Miško po piatom opakovaní sa sám nakopol. Iný kolega v predstavení zabudol ako sa volá, tak išiel za inšpicientkou a opýtal sa jej. Ona mu povedala jeho vlastné meno, nie meno postavy... O vtipný moment som sa postarala aj ja, keď som počas predstavenia nečakane zletela zo schodov vo vysokých opätkoch.

Niekoľkokrát denne otočíte TT-BA. Stalo sa, že ste zažili kolíziu na diaľnici?

Boli situácie, keď som musela odstaviť auto na krajnici, alebo mi niekoľko metrov pred autom padol strom na cestu na diaľnici cez dva pruhy. Avšak vždy som sa snažila zachovať chladnú hlavu a našťastie sa nikdy nič vážne nestalo. Momentálne potom, ako mi na diaľnici odišiel motor nemám auto a obzerám sa po niečom novom.

O akom plechovom kamarátovi uvažujete?

Najprv som bola zbláznená do nového Peugeota 208, ale rozmýšľam nad SUV-čkom ako je Renault Kadjar, ktorý som mala možnosť si otestovať. Bezpečné s vyšším posedom a väčším priestorom pre psa, ktorého vozím v aute. Máme chatu v Malých Karpatoch a je tam dosť náročný terén, tak štvorkolka by bola ideálnym riešením.

Tam by sa možno aj nejaká terénna motorka hodila. Neuvažujete?

Mám v pláne si počas leta urobiť vodičský preukaz na veľkú motorku. Potom spoločne s otcom a strýkom, ktorí sú vášniví motorkári, prebrázdiť postupne celé Slovensko. 

Dopravné priestupky sa vám niekedy pritrafia?

Šoférovanie beriem zodpovedne a uvedomujem si možné riziká , ktoré sa môžu na ceste pritrafiť a tomu zodpovedá aj moja jazda. Možno aj vďaka tomu som ešte nebola policajtami zastavená a nedostala žiadnu pokutu.

Defekt kolesa alebo nehodu ste zažili?

Kamarátka dostala od dedka staršiu škodovku a my sme si ju z recesie vytuningovali do ružovej farby s poťahmi, vankúšikmi a plyšákmi. Ako sme raz odbočovali na pumpu, zrazu pred nami auto zabrzdilo, ale naša škodovka to neubrzdila a ja som hlavou prerazila čelné sklo. Skončila som dolu pod sedadlom a krv sa zo mňa liala potokom. Avšak, keďže sme našu škodovku mali veľmi rady, snažila som si tú krv v šoku do rúk zachytávať, aby som kamoške nezakrvavila poťahy. Našťastie situácia dobre dopadla a dodnes na ňu spomíname s úsmevom.

Čo vám vie zdvihnúť adrenalín?

Vodiči, ktorí nevyhadzujú smerovky, alebo spomaľujú premávku na diaľnici, čím vznikajú kolóny. Ak sa ponáhľam do práce, vie mi to poriadne pokaziť náladu.

Ako sa páčil nový Renault Kadjar 1,6 dCi Intens v červenej metalíze a 130 koní pod kapotou?

Vďaka výraznej červenej farbe by som ho odporučila najmä ženám. Zvonku mohutné, vo vnútri útulné. Interiér mal moje sympatie a okamžite sme sa spriatelili. Nepotrebovala som kľúčik k štartovaniu, ale gombík, praktické. Digitálna prístrojovka veľmi príjemne prekvapila farebnosťou, ECO jazdou, okamžitou spotrebou a ukazovateľom preraďovania. Po naštartovaní jednašestkového dieselového motora, to malo ťah. Pri predbiehaní to bol skvelý zážitok, ale aj na poľných cestách i do terénu je Kadjar doma. Novinkou pre mňa bola elektronická parkovacia brzda, ktorá sa po vypnutí motora sama aktivovala. K tomu dobrý výhľad z auta, nič mi nechýbalo. Na našu chatu je Kadjar s pohonom 4x4 práve tým typom SUV, ktorý nemá problém vyjsť a zažiť spolu sním riadny adrenalín ako sa patrí! Naozaj je to model všestranný po každej stránke...

 

Text a foto: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode