Všestranná ŠKODA OCTAVIA SCOUT s množstvom vylepšení

23.12.2016 11:20

Prepracovaná ŠKODA OCTAVIA SCOUT s technickými novinkami a novou výbavou
Na výber s tromi motormi vo výkonnostnom spektre od 110 kW (150 k) do 135 kW (184 k); 2,0 TDI (110 kW) teraz aj v kombinácii s pohonom všetkých kolies a prevodovkou DSG
Široká ponuka asistenčných systémov automobilu ŠKODA OCTAVIA SCOUT definuje nové meradlá vo svojej triede

Výrazná modernizácia rodiny automobilov ŠKODA OCTAVIA pokračuje. Po liftbacku, kombi a najrýchlejšom variante tohto modelu, ŠKODA OCTAVIA RS, prichádza s radom technických noviniek a novou výbavou aj najvšestrannejší člen rodiny. Modernizovaná ŠKODA OCTAVIA SCOUT je v ponuke s tromi motormi a najmodernejšou technikou pohonu všetkých kolies s elektronicky riadenou lamelovou spojkou. So svetlou výškou, ktorá je v porovnaní s modelom ŠKODA OCTAVIA COMBI o 30 mm vyššia, zvláda tento kompaktný päťdverový automobil aj nespevnený terén. Okrem toho presvedčí dobrou stúpavosťou, schopnosťou ťahať ťažký príves a množstvom Simply Clever riešení.
 
Všestranný charakter
Všestranný dobrodruh vie odjakživa nadchnúť výrazným offroadovým vzhľadom, inovatívnym pohonom všetkých kolies, špičkovými jazdnými vlastnosťami a vysokou všestrannosťou na spevnených cestách aj mimo nich. Výrazne prepracovaný model ŠKODA OCTAVIA SCOUT má rovnakú prednú časť ako ŠKODA OCTAVIA najnovšej generácie a podčiarkuje tým príslušnosť k rodine. Novo profilovaná kapota, nová predná časť so širšou maskou chladiča, doplnenou po stranách o svetlomety s kryštalickým vzhľadom a nová technológia full-LED so systémom adaptívneho svietenia (AFS). Modifikované sú predné hmlové svetlomety aj zadné skupinové svetlá rovnako využívajúce technológiu LED. Outdoorový charakter podčiarkujú strieborne lakované prvky v prednom aj zadnom nárazníku. Súčasťou sériovej výbavy je aj paket pre zlé cesty s plastovým prekrytím časti podlahy, vrátane brzdového a palivového vedenia pod autom.
 
ŠKODA OCTAVIA SCOUT presvedčí veľkorysou ponukou priestoru, prehľadnou karosériou, výraznou všestrannosťou, vysokou funkčnosťou a skvelými jazdnými vlastnosťami. Ešte väčšie potešenie z jazdy aj mimo spevnené cesty zabezpečí okrem vyššej svetlej výšky aj sériový pohon všetkých kolies s elektronicky riadenou lamelovou spojkou. Pri jazde v teréne sa prejavia výhody väčších nájazdových uhlov - 16,6 stupňov vzadu a 14,5 stupňov vpredu.
 
Súčasťou sériovej výbavy modelu ŠKODA OCTAVIA SCOUT je elektronická uzávierka diferenciálu (EDS). EDS zaručuje stabilný rozjazd na nespevnenom povrchu a je aktívna na prednej aj zadnej náprave.

Pre bezpečné a ľahké schádzanie svahov na nespevnenom povrchu je pre automobil ŠKODA OCTAVIA SCOUT k dispozícii funkcia Offroad, ktorá bez zásahu vodiča udržuje konštantnú rýchlosť. Vodičom v tomto špecifickom režime uľahčuje jazdu moderný manažment motora, ktorý s asistenciou samočinných zásahov brzdového systému zaručuje bezpečné schádzanie svahov.
 
Medzi Simply Clever riešenia patrí aj vyhrievaný volant a sedadlá s poťahovou látkou Thermo Flux, ktorá okrem iného podstatne zvyšuje priedušnosť a zaručuje špičkový komfort jazdy v rôznych klimatických podmienkach. Batožinový priestor má objem 610 až 1 740 litrov a vďaka šírke 1 010 mm je vhodný aj pre bezproblémovú prepravu rozmerných predmetov. Praktickosť zvyšuje tiež rad odkladacích priestorov v interiéri. Maximálna prípustná hmotnosť prívesu je v závislosti na motorizácii až dve tony.

Technika a motory
ŠKODA OCTAVIA SCOUT vychádza z modelu ŠKODA OCTAVIA COMBI. Novinkou v ponuke je motor 2,0 TDI (110kW) v kombinácii s pohonom všetkých kolies a sedemstupňovou prevodovkou DSG.
 
Pri uvedení na trh bude k dispozícii s tromi rôznymi štvorvalcovými motormi:
1,8 TSI: 132 kW (180 k), maximálna rýchlosť 216 km/h, 0 - 100 km/h za 7,8 s, kombinovaná spotreba 6 , 8 l/100 km, CO2 158 g/km
2,0 TDI: 110 kW (150 k), maximálna rýchlosť 207 km/h, 0 - 100 km/h za 9,1 s, kombinovaná spotreba 5,0 l/100 km, CO2 130 g/km
2,0 TDI: 135 kW (184 k), maximálna rýchlosť 219 km/h, 0 - 100 km/h za 7,8 s, kombinovaná spotreba 5,1 l/100 km, CO2 133 g/km.
 
Infotainment a ŠKODA Connect
Na palube aktuálneho prevedenia modelu ŠKODA OCTAVIA SCOUT sa nachádzajú všetky moderné systémy infotainmentu novej generácie automobilov ŠKODA. Kapacitné dotykové displeje sú v ponuke v sklenenom dizajne. Navigačný systém Columbus, ako vrcholná verzia, disponuje monitorom s uhlopriečkou 9,2 palca, WLAN-hotspotom a LTE-modulom. Voliteľne je k dispozícii automatické núdzové volanie eCall. Mobilné online služby ŠKODA Connect sú ideálnym doplnkom moderného infotainmentu. Definujú nové meradlá v oblasti navigácie, zábavy i asistencie a môžu byť konfigurované dokonca na domácom počítači.
 
Asistenčné systémy
Bohatá ponuka asistenčných systémov v automobile ŠKODA OCTAVIA SCOUT nastavuje nové meradlá vo svojej triede. Medzi novinky patrí asistent pre jazdu s prívesom, Blind Spot Detect (varuje pred autami v mŕtvom uhle) a Rear Traffic Alert (pri cúvaní z parkoviska sleduje prevádzku za autom a rovnako automobily prichádzajúce zo strán). Crew Protect Assist (pri hroziacej nehode zavrie okná, strešné okno a pritiahne bezpečnostné pásy na predných sedadlách) je prepojený s vylepšeným systémom Front Assist vrátane funkcie núdzovej brzdy City a prediktívnou ochranou chodcov. Zdokonalené boli aj funkcie parkovacieho asistenta.
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode