Vraj umelci nevedia šoférovať…

18.09.2021 10:00

Mladý herec Krištof Tobiáš o hereckej práci, autoseriáli, ktorý ma napísaný a raz ho určite zrealizuje. Aké bolo robiť autoškolu v polomaďarčine a iné zážitky za volantom… môžete si pozrieť videá testu nového modelu Suzuki Vitara

Vem o tebe, Krištof, že si hral v SND v predstavení Veselé pane Windsorské, účinkoval si v niektorých seriáloch a máš za sebou aj dabingové skúsenosti. Kde ťa môžeme napríklad v divadle vidieť a čo ešte plánuješ robiť do budúcnosti ak nepríde opäť korona?

Tak účinkujem v DPOH v predstavenií Anómia, ktoré sa skladá zo siedmych častí. Je to taký divadelný seriál o siedmych ľudských hriechoch. V časti - Lenivosť hrám umelú inteligenciu v roku 2040 a som ideálny partner hereckej kolegyne Petry Vajdovej. Viac vám neprezradím, ale pozvem vás do divadla…Inak mám s kamarátmi rozpísaný 13 - dielny autoseriál a máme k nemu napísaný aj scénár. Zháňame finančné prostriedky, aby sme sa mohli do toho pustiť. Chceli by sme dať príležitosť mladým šikovným hercom, ktorí ešte študujú a epizódne by sa v seriáli prestriedali, aby naberali skúsenosti. Tak verím, že sa nám to podarí.

 

Tak ma napadlo, že kto najviac na teba zapôsobil počas herectva na VŠMU a dalo ti to veľa nielen do hereckého života, ale aj do toho súkromného…

 

Na VŠMU ma učila Milka Vašáryová a Marek Majeský. Obaja mi veľmi pomohli, ale pani Milka ma naučila ešte takej väčšej sebadôvere, aby som mal zdravé sebavedomie. Aj keď sa môžno celá trieda smiala, keď ma učila ako sa mám vrúcne objímať, ako si veriť a chodiť ako chlap…:) Na ňu nikdy nezabudnem a som rád, že som ju mohol bližšie spoznať počas školy, pretože po skončení nášho ročníka prestala učiť, čo je veľká škoda…

 

Sme auto-moto online magazín a prezraď nám, kde si si robil autoškolu?

 

Prvé začiatky šoférovania sa viažu so Šamorínom, kde som robil autoškolu v takej polomaďarčine.  Začali sme sa rozprávať v maďarčine a končili sme slovenčinou. Pán inštruktor mal názor, že všetci umelci nevedia šoférovať a to sa sťahovalo aj na mňa. Nadával mi do klaviristov, lebo som zo začiatku mal nejaké medzery, asi som nemal až taký cit, takže som to neskôr dohnal, keď som počas školy brigádoval ako taxikár. Jazdil som s elektrickým Renaultom ZOE a Fabiou na plyn. Momentálne som spokojný so Suzuki Swift, ktorý som podedil po mojej mamine.

Ak platíš pokuty, tak čo je tvoja najväčšia slabina? Máš nejakú príhodu?

 

Áno. Dostal som pokutu, keď som išiel na skúšku do RTVS. Z mosta Lafranconi ako je ten kopec, tak som si to pustil a prekročil som rýchlosť o 20 km/h. Policajti mi chceli dať 150 eurovú pokutu, ale nakoniec mi to znížili na 60 eur. Hovoril som im, že idem na skúšku a potom som vlastne zistil, že skúška bola až na druhý deň, ale bohužiaľ som pokutu dostal. 

 

Viezol si niekoho zaujímavého, keď si jazdil ako taxikár pre Bolt?

 

Tak stále sa niečo prihodilo, ale raz som mal úžasnú skúsenosť s jednou pani, ktorú som viezol. Bola členkou predstavenstva PSS a keď som ju odviezol domov, tak ma pochválila, že mám veľmi príjemný a mikrofonický hlas. Bol som prekvapený, keď nakoniec z toho nášho stretnutia vznikla pracovná spolupráca a nahral som reklamný spot pre Prvú Stavebnú Sporiteľňu. Bolo to veľmi milé.

 

Spomínal si, že si mal zopár ťukancov na aute, ale nič vážne sa ti nestalo. A čo iné neduhy počas dlhých ciest…neboli? Napríklad mikrospánok?

 

Šoféroval som dlhšiu cestu z Dubrovníka do Slovinska. A práve v Slovinsku som skoro dostal mikrospánok, pretože už som nemal také reakcie ako obvykle a zatvárali sa mi oči. Radšej som sa za volantom vystriedal a tak sme sa vrátili našťastie zdraví domov. Určite v budúcnosti to nechcem podceňovať a treba, aby vodiči mikrospánok nebrali na ľahkú váhu.

 

 

Text, Foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode