Vozidlá BMW na 55. Medzinárodnom filmovom festivale Karlove Vary realizovalo viac než 16 000 transferov vrátane svetových hviezd filmového plátna.

03.09.2021 10:00

 Siedmy ročník spoločnej spolupráce BMW a Medzinárodného filmového festivalu Karlove Vary prebehol opäť úspešne. Takmer 80 automobilov BMW rôznych kategórií realizovalo počas deviatich dní festivalu viac ako 16 000 transferov a najazdilo celkovo vyše 180 000 kilometrov. Pretože vo flotile boli výrazne zastúpené plug-in hybridné modely radov 3, 5, 7, X3 a X5, veľa kilometrov z tohto počtu automobily prešli čisto na elektrický pohon, teda lokálne bezemisne - to bolo viditeľné najmä pri slávnostnom začatí festivalu, kedy vozidlá BMW privážali hostí k červenému kobercu pred hotelom Thermal. Komfort modelov BMW luxusnej triedy hýčkal okrem iných tiež svetové hviezdy filmového plátna v podobe Johnyho Deppa, Ethana Hawkeho a Michaela Caina.

Okrem funkcie Oficiálneho vozidla festivalu bolo BMW aktívne aj inak. Centrum BMW Lounge situované v tesnej blízkosti Grandhotela Pupp navštívilo počas festivalu niekoľko stoviek návštevníkov, ktorí mali možnosť zviesť sa v profesionálnom pretekárskom simulátore, ale aj nahliadnuť do sveta virtuálnej reality. Dvom "pretekárom" sa podarilo kvalifikovať do semifinále pretekov na simulátoroch organizovaných BMW Group. Hlavnou hviezdou expozície BMW v Karlových Varoch však bola dvojica priekopníckych modelov BMW iX. Návštevníci si mohli na vlastné oči pozrieť tento revolučný elektrický automobil, ktorý práve v Karlových Varoch oslávil českú premiéru, zvonku i zvnútra. Záujem zo strany verejnosti bol po celý čas trvania festivalu enormný, oba vystavené automobily boli v neustálom obkľúčení.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode