Volvo predstavilo na slovenskej premiére nové XC60

20.06.2017 19:53

Spoznajte budúcnosť bezpečnosti. Pod týmto heslom predstavila spoločnosť TOP Auto Slovakia, a.s., autorizovaný importer značky Volvo na Slovensku, najnovší prírastok v portfóliu značky Volvo – nové prémiové SUV XC60.

Po prvom odhalení nového Volva XC60 na Autosalóne v Ženeve v marci tohto roku ho mala možnosť spoznať verejnosť počas slovenskej premiéry 20. júna 2017 v priestoroch exkluzívnej reštaurácie FACH na Ventúrskej ulici 10 v bratislavskom Starom meste. Nové XC60 nadväzuje na pôvodný model, ktorý bol dlhé roky bestsellerom značky Volvo nie len na Slovensku, ale aj najpredávanejším vozidlom svojej kategórie v rámci Európy.

„XC60 bolo pre značku Volvo od svojho uvedenia na trh nosným modelom vďaka vysokému štandardu bezpečnostných prvkov, dizajnu a spoľahlivosti. Aj na slovenskom trhu bola lídrom vo svojom segmente. Sme si istí, že nová generácia na platforme SPA a s novými motorizáciami bude opäť na čele v predaji a spokojnosti zákazníkov prémiového segmentu,” povedal pri príležitosti slovenskej premiéry XC60 Peter Linczényi, Brand Director značky Volvo na Slovensku.      

Viac o novom Volve XC60

Nové Volvo XC60 je vybavené množstvom nových technológií. Prelomový systém City Safety sa rozšíril o funkciu asistenta riadenia. Nový bezpečnostný systém s názvom Oncoming Lane Mitigation dokáže pomocou asistenta riadenia zmierniť intenzitu čelnej zrážky. Systém monitorovania mŕtveho uhla (BLIS) zasa využíva funkciu asistenta riadenia na znižovanie rizika zrážky pri zmene jazdného pruhu.

 

Volvo XC60 je vďaka svojim inovátorskym bezpečnostným systémom jedným z najbezpečnejších vozidiel súčasnosti. V rámci voliteľnej výbavy ponúka pokročilý asistenčný systém poloautonómneho riadenia Pilot Assist, ktorý ovláda volant, akceleráciu a brzdenie na dobre označených cestách až do rýchlosti 130 km/h.

 

Ako vrchol ponuky pohonných jednotiek prináša nový model XC60 oceňovaný plug-in hybridný systém pohonu T8 Twin Engine so zážihovým motorom, ktorý dosahuje výkon 407 koní a zrýchlenie z 0 na 100 km/h už za 5,3 sekundy.

   

Informačno-zábavný systém Sensus od spoločnosti Volvo Cars vrátane pripojených služieb pre vodiča, sa dočkali grafického vylepšenia aj nových funkcií. Rovnako ako v sérii 90 je k dispozícii integrácia smartfónov s podporou funkcií CarPlay.

  

Cena modelu XC60 sa na Slovensku začína od 47.400,- € s DPH.

 

 

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode