Volkswagen Slovensko štartuje kampaň za bezpečnejšie cesty s názvom Slováci za VWolantom

18.11.2022 18:56

 

Volkswagen Slovensko štartuje kampaň za bezpečnejšie cesty s názvom Slováci za VWolantom

Bratislava – Značka Volkswagen Slovensko spustila kampaň za bezpečnejšie cesty. Motiváciou sú neustále nehody, z ktorých mnohé sú zbytočné a vznikli len z dôvodu zanedbania povinností vodičov. Kampaň s názvom Slováci za VWolantom má byť zrkadlom slovenských vodičov a chce nielen vytvoriť priestor na sebareflexiu, ale aj podklady pre potrebné systémové zmeny či už vo vzdelávaní vodičov alebo v systéme bezpečnosti cestnej premávky.

Každý deň nájdeme v médiách niekoľko reportáží o nehodách, ktoré by nemuseli vzniknúť, ak by vodiči pristupovali k šoférovaniu zodpovedne. Najviac mediálneho priestoru dostáva alkohol, ale ten nie je jedinou príčinou dopravných nehôd.

 

Akí sme za volantom? Ale úprimne!
Iba málo vodičov je schopných si priznať, že robí nejaké chyby. Preto sme vytvorili dotazník, ktorý má vodičom pomôcť uvedomiť si, čo robia dobre a čo nie. Telefón za volantom, alebo nebodaj písanie či sledovanie sociálnych sietí je dnes rozšírený fenomén, ktorý za volant rozhodne nepatrí, rovnako ako agresivita či prirýchla jazda. Dotazníkom by sme radi umožnili všetkým vodičom, aby si úprimne vstúpili do svedomia a chceme poukázať na problém slovenskej kultúry za volantom.

Slováci za VWolantom 

Iba málo vodičov je schopných si priznať, že robí nejaké chyby. Preto sme vytvorili dotazník, ktorý má vodičom pomôcť uvedomiť si, čo robia dobre a čo nie. Telefón za volantom, alebo nebodaj písanie či sledovanie sociálnych sietí je dnes rozšírený fenomén, ktorý za volant rozhodne nepatrí. Dotazníkom by sme radi umožnili všetkým vodičom, aby si úprimne vstúpili do svedomia a chceme pomocou neho poukázať na problém slovenskej kultúry za volantom. Budeme úprimne radi, ak sa dostane medzi čo najviac ľudí.

Jazda pod vplyvom alkoholu

Celá kampaň začína jedinečným videom, ktoré vzniklo v spolupráci s redakciou magazínu Auto motor a šport, Centrom bezpečnej jazdy a autoškoly Ficker. V ňom traja dobrovoľníci absolvujú v Centre bezpečnej jazdy rôzne šoférske disciplíny a priebežne pijú alkohol, pričom odborníci z odboru dopravnej polície a dopravnej psychológie spolu s inštruktorom sledujú, ako sa postupne menia reflexy participantov a ich schopnosť viesť motorové vozidlo. Reportáž z tejto akcie už odvysielali dve televízie aj rozhlas.

 

Cieľom videa je zaujať a otvoriť otázku výchovy a vzdelávania vodičov, ale aj poukázať na to, že alkohol je iba jednou z mnohých príčin, prečo sa stávajú dopravné nehody a mali by sme sa zamerať na každú z nich.

 

Výzva: zapojte sa aj vy!

Budeme veľmi radi, ak našu iniciatívu budete zdieľať tak, že svojich známych odkážete na stránky www.slovacizavwolantom.sk. Potešíme sa aj každému zdieľaniu na sociálnych sieťach. Misia je jasná: na našich cestách musí byť bezpečnejšie a najviac sa o to môžeme pričiniť my, samotní vodiči. Aby sme ukázali, že priestor na zlepšenie určite je, spracované výsledky z dotazníka spoločnosť Volkswagen Slovensko poskytne širokej verejnosti. Možno budeme všetci prekvapení, koľko ľudí v premávke okolo nás štatisticky nevenuje plnú pozornosť riadeniu.

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode