Volkswagen Slovakia už odmenil vyše 400 aktívnych darcov krvi

02.05.2019 08:20

 Viac ako 400 držiteľov Janského plakiet a Kňazovického medaily

Odmena od zamestnávateľa od 100 do 280 eur

V bratislavskom závode Volkswagen Slovakia (VW SK) sa koncom apríla uskutočnila Kvapka krvi, počas ktorej mohli zamestnanci darovať krv priamo v práci. Spoločnosť motivuje zamestnancov aktívne sa zapájať do darcovstva krvi aj mimo práce. Svedčí o tom vyše 400 držiteľov Janského plakiet a Kňazovického medaily z radov zamestnancov.

Najväčšia automobilka na Slovensku sa pravidelne zapája do darovania krvi a Kvapku krvi organizuje priamo vo výrobnom závode. Pre mnohých zamestnancov je už samozrejmosťou vyhrnúť rukávy pre dobrú vec a darovať krv chodia pravidelne aj mimo organizovanej akcie. Zároveň motivujú aj ďalších kolegov a každoročne pribúdajú noví a noví prvodarcovia.

 

Lukáš Hrdlička z výroby agregátov sa zaradil tiež k tým, ktorí darovali krv po prvý raz priamo v závode a rovnakú šancu využil aj pred pár dňami. „Na odbere vládla skvelá atmosféra. Sledujem aplikáciu Národnej transfúznej stanice a ak je to možné, idem darovať. Takže kto sa nevie rozhodnúť, treba prísť, pozrieť a skúsiť. Je to niečo, čím môžeme pomôcť ľuďom v núdzi.

Nedáte za to veľa, len trochu krvi a získate skvelý pocit,“ vyzýva k darcovstvu krvi Lukáš Hrdlička

 

Za štyri roky odobrala Národná transfúzna stanica zamestnancom Volkswagen Slovakia len priamo v závode viac ako 130 litrov krvi. Spolu však zamestnanci darovali už neporovnateľne väčší objem vzácnej tekutiny

 

 

a zástup vyše 400 držiteľov Janského plakiet a Kňazovického medaily sa úspešne rozširuje. „Prvýkrát bola pomoc cielená. Rodina kolegu z Volkswagenu mala vážnu autonehodu a potrebovali transfúziu. Ja a ďalší dvaja kolegovia sme neváhali a išli sme darovať krv. Viac dôkazov

o zmysluplnosti darcovstva som nepotreboval,“ spomína si na svoje darcovské začiatky Branislav Smolár z plánovania montáže, ktorý minulý týždeň priamo vo Volkswagen Slovakia daroval krv už po 80. raz a stal sa tak držiteľom Diamantovej Janského plakety.

 

Darovanie krvi je aktivita, ku ktorej zamestnanci pristupujú nezištne a ich najväčšou motiváciou je pomoc iným. VW SK si ich iniciatívu váži a oceňuje ju aj finančne. Po získaní niektorej z čestných plakiet spoločnosť VW SK odmeňuje bezplatných darcov krvi finančným príspevkom v sume od 100 eur. Držitelia Kňazovického medaily môžu od zamestnávateľa získať príspevok 280 eur. Zároveň má zamestnanec v roku nadobudnutia Zlatej alebo Diamantovej Janského plakety, alebo Kňazovického medaily nárok na pridelenie motivačného vozidla na víkend.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode