Volkswagen optimalizuje svoje značkové písmo

09.06.2015 18:30

Na všetkých kontaktných bodoch: nové značkové písmo sa bude používať medzinárodne
Volkswagen reaguje na nové digitálne požiadavky


Volkswagen ďalej vyvinul svoje značkové písmo. Odteraz nové písma Volkswagen Head a Volkswagen Text úplne nahrádzajú doterajšie značkové písma VW Headline OT a VW Utopia. Zvláštnosťou je, že nové písmo presahuje rámec médií a bude sa používať aj v nových vozidlách. Tým Volkswagen vytvoril tzv. 360° Brand Typeface, ktorým sa bude značka Volkswagen vyznačovať na všetkých dotykových bodoch na celom svete. Zmena písma sa pri tom uskutoční postupne pri zohľadnení výrobných cyklov.
Globálny a digitálny pokrok kladie na značku Volkswagen stále nové požiadavky. S prehlbujúcim sa digitálnym stvárnením kokpitu sa čoraz viac integrujú do vozidla prvky typické pre značku ako napríklad písmo. Volkswagen na tieto zmeny reaguje zavedením nového písma značky. Fonty písma Volkswagen Head a Volkswagen Text sú aktuálne, menej geometrické a vytvárajú dynamické kontrasty. Tým sa značke Volkswagen podarilo vytvoriť optimálnu súhru medzi písmom a charakterom značky. Na základe inšpirácie markantným dizajnom vozidiel tvar a funkcia do seba harmonicky zapadajú.
„Konzistentný prejav značky na všetkých kontaktných bodoch na svete je našim hlavným cieľom pri ďalšom etablovaní značky Volkswagen,“ vysvetľuje Xavier Chardon, riaditeľ marketingu značky Volkswagen osobné automobily. Dôležitým príspevkom k tomu je prepracované písmo značky. „Písmo, ktoré sa používa rovnako pri komunikácii ako aj v našich vozidlách, transportuje charakter našej značky prostredníctvom všetkých komunikačných kanálov priamo k našim zákazníkom a poskytuje im diferencovaný a trvalý zážitok zo značky,“ dodáva Xavier Chardon. . V rámci loga Volkswagen dochádza k zmene len pri texte „Das Auto.“, grafická podoba loga značky ostáva nezmenená.
Nové písmo značky je výsledkom úspešnej spolupráce s berlínskou  agentúrou MetaDesign, ktorá od roku 1997 poskytuje svoje služby značke Volkswagen
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode