Volkswagen je pre mňa top značka!

22.10.2022 19:08

Člen Trnavského Divadla Jána Palárika a herec Martin Kochan porozprával, kde ho môžu diváci vidieť, aké má spomienky na autoškolu, prečo je VW top značka, čo nemá rád, čo robia vodiči za volantom. Všetko si prečítate v našom online magazíne, ale aj videami, na ktorých si môžete pozrieť test nového modelu VW Tiguan R-line 2,0 TSI 4 Motion

 

Martin, kde všade ťa môžeme vidieť okrem tvojho domovského divadla v Trnave?

 

V SND momentálne hrám v predstavení Apartmán v hoteli Bristol, ale aj televízni diváci ma môžu vidieť v kriminálke Kraj a v seriáli Nemocnica. Na Shakespearovských slávnostiach v Bratislave účinkujem v predstavení Hamlet, ktoré bolo odpremiérované v júli tohto roku a pkrem toho nahrávam aj rôzne spoty a nahrávky. 

Najčastejšie robíš trasu Bratislava -Trnava - Banská Bystrica a viem, že jazdíš na modeli VW Golf Variant. Si s ním spokojný?

 

VW je pre mňa top značka. Golf Variant je spoľahlivé auto, na ktorom jazdím už viac ako 2 roky. Má dobrú spotrebu, cca. do 5 litrov na 100 km. Je to jednašetkový diesel, ktorý je pre mňa lepšou voľbou  ako benzínový motor, nakoľko najazdím 35- 40 tisíc kilometrov ročne. To samozrejme platilo, keď bol diesel lacnejší. Je pravda aj to, že ak som v Trnave, tak chodím do divadla peši a nejazdím autom, veď načo. Mám to blízko k divadlu. V Trnave je tiež tých parkovacích miest málo, takže auto  radšej nechám doma.

 

Do autoškoly si chodil ako 17- ročný teeneger, na čo si najviac spomínaš?

 

Chodil som tam rád, lebo tam chodili moje kamošky a vlastne niekedy som tam bol iba ja a ony. Už vtedy som pochopil, že nie všetkým sa podarí  spraviť vodičák. Pamätám si ale na svoje skúšky, na parkovisku som nedal smerovku, ako som zaparkoval, tak som ju dal neskôr, však nech bliká…nasledoval povzdych policajta… :) Pri kuželkach som cúval a prešiel som po hrane kužela, tak som ho nohou posunul a tváril som sa, že sa nič nestalo. Skúšky som spravil a na svoje auto som si, ale musel počkať.

Je taká uponáhľaná doba a všetci sa ponáhľajú a platia pokuty. Patríš k takým typom vodičov?

 

Na slovenských cestách sa nedá ušetriť čas, tak sa neponánhľam, lebo aj tak sa stretneme niekde na semafóre. Rýchlosť v obci dodržiavam, ale skoro ráno alebo neskoro večer si dovolím dať vyššiu rýchlosť, ale veľmi ju neprekračujem. To robím aj na diaľnici, taktiež dávam pozor na zver, ktorá sa tam, sem tam vyskytne a snažím sa jej vyhnúť. Stalo sa mi, že som išiel raz na červenú a policajti na mňa vybehli ako na teroristu. S húkačkami až tak, že som bol v strese a nakoniec to bolo iba za dvacku. Bolo ráno 5:30 tak fajnový budíček...

 

Čo ťa vie rožčúliť na vodičoch, ktorých cestou stretávaš?

 

Vie ma nahnevať, keď nie je dodržaná plynulosť premávky, spomalení vodiči a samozrejme zipsovanie, ktoré niektorí vodiči nepoznajú alebo sa tak tvária. Ani smerovky nedávajú, veď načo. Aj agresivity na cestách by mohlo byť menej. Bol som prekvapený, že napríklad aj v Rakúsku na diaľnici, keď je frekventovaná premávka vodiči pri predbiehaní nedávajú smerovky. To je však nič oproti tomu, keď si nejaký primitív sadne za volant pod vplyvom látok a ohrozuje životy všetkých. A takých je medzi nami bohužiaľ dosť. 

Vidíš na cestách nejaké zvyky u žien a u mužov, ktoré by si bližšie špecifikoval?

 

Koľkokrát idem po diaľnici a ak jazdí žena, tak zvykne mať taký zlozvyk, že hodí smerovku trošku neskôr akoby mala. Viacmenej odbočí a potom ju hodí. Chápem aj to, že nemá odhad vo vzdialenostiach prichádzajúcich áut, ale to občas nemajú ani muži. U mužov ma celkom vie naštvať, keď sa ide po diaľnici v hustej premávke v ľavom pruhu vo vláčiku a v spätnom zrkadle vídim ako sa blíži auto asi v 150 km rýchlosti a zastane tak 20 cm za mojím, to vyslovene nenávidím. 

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode