Vo Volve s Hudbou Vesmírnou...

02.09.2023 19:33

Herec, hudobník a spevák Marek Koleno pre náš časopis otestoval Volvo V60 Cross Country a zaspomínal na točenie videoklipov s Hudbou Vesmírnou a prezradil zaujímavé pikošky zo svojich ciest. Príjemné čítanie a sledovanie našich videí :)

Marek, vyštudoval si herectvo, máš veľa pracovných aktivít. Hudba, herectvo, dabing. Skús nám priblíž bližšie tieto tvoje pracovné aktivity...

 

Je to tak, že to skĺbenie ma baví a nežijem v žiadnom stereotype. Okrem toho mám aj moderovačky, veľmi rád hrám na bicie a spievam s kapelou. Momentálne pripravujeme nové pesničky i videoklipy a do Vianoc chceme urobiť nový album. Naposledy sme natáčali klip na Malorce a čiastočne na Slovensku. Ozaj, v DPOH mám monodrámu Mr. Jekyl a Hyde, na ktorú by som rád pozval vašich čitateľov. Je to zaujímavé predstavenie, kde je ozvučenie scény na javisku prostredníctvom mikrofónov a rekvizít, to sa volá foley art alebo „ruchovanie.“ Mať len mikrofóny na javisku neznamená robiť foley art. Musíš aj ozvučovať a ruchovať scénu. Je to taký prvok, ktorý v našich divadlách nie je až tak frekventovaný. 

 

Spievaš a učíš sa texty za volantom? 

 

A k tomu počúvam veľa audio kníh a podcastov. Snažím sa to počúvať profesionálne, teda iným spôsobom, ale keď je dobrý dej, tak ma to drží byť bdelým, lebo chcem vedieť, čo sa deje. Daboval som asi desať audiokníh, napríklad Päť jazykov lásky /je to o partnerských vzťahoch a napísal to manželský poradca/, ale i audiopočúvanky napr. Medúšik. Veľa som robil do televízneho projektu JOJ Svet – dokumenty a onedlho budem hlasom Jamy levovej v televízii Markíza, kde investori budú dávať vlastné peniaze buď začínajúcim podnikateľom alebo podnikateľom, ktorí prídu, a chcú uskutočniť nejaký zaujímavý projekt, na ktorý potrebujú ich financie. Oni ich musia presvedčiť, že ich projekt za to stojí, ale musia im dať určitý podiel vo firme /percentá z firmy./ Bude to štartovať na jeseň a ja tam budem robiť spojovací hlas.

 

Točili ste klipy v rôznych destináciach a čo zaujímavé ste zažili v rámci dopravy, ktorá bola iná ako u nás?

 

Na Maledivach sme boli v rámci projektu Ulietavame si, čo sme mali v rámci reality šou, čo máme s hudbou Vesmírnou na youtube. Na malý opustený ostrov nás odviezli lode taxíky a zostali sme tam samy. Boli sme tam 5 dní v 50 – stupňových teplotách, ale mali sme tam čo jesť a piť. Sedeli sme pod palmami a predýchavali sme. Iné to bolo na Kube, kde sme točili klip v roku 2019 ešte s Dominikou a zažili sme tam zvláštny vozový park zo 40-50 tych rokov... staré americké chevrolety, taxíky... Majú tam staré autá a keďže im väčšinou časom odídu po technickej stránke, tak oni si ich svojpomocne upravujú. Boli sme v Havane a tam každým rokom sa ich vozový park obmieňa, ale v dedinách je to rovnaké ako predtým. Malo to tam atmošku a niektoré autá mali nádherne naleštenú karosériu, že vyzerali ako veterány. Videli sme tam veľa ruských starých Lád. Mali tam veľmi veľa elektrických skútrov, čo nás prekvapilo. V Kambodži nás vozili ťuk ťuky, čo bolo tiež zaujímavé.

 

Sú nejaké spomienky na policajtov, ktorí vás počas vašich ciest zastavili?

 

Točili sme v Slovinsku a v Ljubľane nás zastavili policajti. Prišli za šoférom a ja som akurát točil v kostýme jednej nemenovanej firmy, bol som ich maskot. Vonku bolo teplo, a ja som bol celý spotený. Trčala nám kamera z auta, tak sa nás spýtali, čo to robíme. Nakukli nám dovnútra a videli ma v tom zvieracom kostýme, tak okamžite zdvihli obočie, pozreli sa na šoféra a pokrčili ramenami, že máme odísť. Pochopili, že sme v pohode, a nič nebezpečné sme nerobili…

 

Boli nejaké škody na aute, ktoré ste mali v nejakej krajine vypožičané?

 

V Aténach nám rozbili zadné sklo, také najmenšie, čo je vzadu, mali sme tam požičané auto a v ten deň ako sme už odchádzali, tak sme išli ešte niečo natočiť. Auto sme mali zaparkované niekde na ulici a zrazu sme zbadali, že má vzadu rozbité sklo. Na letisku sme ho išli vrátiť, tak nám povedali, že nám to nepreplatia, lebo to nebolo poistené. Všetko bolo, okrem toho okienka. Vrátili sme ho a všetky ostatné autá, čo sme tam videli, mali akurát rozbité to malé okienko...asi to nebola náhoda. Preto treba vždy čítať aj to, čo je napísané malými písmenkami. 

 

Ako vnímaš parkovaciu politiku v Bratislave, keď dochádzaš z vidieka?

 

Parkovací systém má určite medzery. Dochádzam z Modry a vždy sa zamýšľam nad tým, keď príde nejaký dôchodca tiež z inej časti Slovenska, ktorý nemá telefón alebo dáta na telefóne, ako zaparkuje?! Som mladý a zvykol som si na parkovací systém PASS, mám aplikáciu a parkoval som v tej zóne, ale mal som skúšku v divadle a chcel som v starom meste zaparkovať. Cez aplikáciu som si chcel kúpiť parkovacie miesto a nešlo to. Všimol som si, že nie som v tej zóne, ale v inej, ktorá patrí mestu. Nevedel som, čo mám robiť. Inokedy ma zle aplikácia zamerala, našťastie išiel pán, ktorý predával tie parkovacie karty, a jednu mi predal. Dokonca aj on mi povedal, že nevie, ako to presne funguje. Naozaj, je to nejednotné a mali by to kompetentní ešte viac dotiahnúť do konca. 

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode