Vlajková loď značky Volkswagen ID.7

26.01.2024 15:53

Volkswagen nanovo definuje výkon elektromobility s novým čisto elektrickým modelom ID.7. Plne elektrická limuzína kombinuje vysoký dojazd, rýchle nabíjanie, veľkorysý priestor a intuitívne ovládanie a vytvára tak nový prémiový štandard značky Volkswagen. Volkswagen ID 7 prichádza, láka výhodnou uvádzacou ponukou,  teda cenou a v sérii Limited bude stáť 53 490 €. A v základnej výbave bude mať prvky za viac ako 9 000 € bez priplácania. Táto cena zohľadňuje aj uvádzací bonus. 3 000 €.. Bude to verzia Pro s novým motorom, ale pôvodnou kapacitou batérie.

Dĺžka modelu  ID.7 je skoro 5 metrov, konkrétne 4 961 mm. Dĺžka, na ktorej sa podaril spraviť batožinový priestor s objemom 532 litrov s možnosťou sklápania sedadiel v pomere 60: 40, ale aj dostatočný priestor na nohy pasažierov. Vlastne priestorové pomery sú až prekvapivo dobré, vzhľadom na nízke auto, v zadnej časti pri sedení nebude mať problém nad hlavou ani vyšší človek.

Predná časť vozidla predvádza inovované interiéry automobilky, má nový veľký displej s uhlopriečkou 15 palcov a prepracovaný malý displej, ktorý je v úrovni aktívnych výduchov, ktoré fungujú kmitaním a lepšie distribuujú vzduch v kabíne.

 Inováciou prešla aj stredová konzola, oproti svojím bratom z elektrického poľa automobilky. Celá sa dá zavrieť a pod zatvárateľnými roletami je miesto na odloženie čohokoľvek. Dokonca aj pod samotnou stredovou konzolou zostalo trochu miesta na čokoľvek.

Zvonka stále pôsobí ako súčasť modelovej rodiny ID. Môžu za to predné svetlá, i tvar prednej masky. Ak priplatíte za IQ.Light, tak získate aj maticové prevedenie svetlometov s dynamickým tienením. LEDky sú síce štandardne, s prepínaním diaľkových, ale vyrezávanie je až devízou týchto svetelných systémov. Rovnako s prednými svetlami sa menia aj zadné svetla a kým štandardne vzadu svietia len kraje, s IQ.Light je presvetlená celá lišta až ku znaku automobilky. Na výber máte dokonca aj rôzne svetelné show pri odomknutí, či naštartovaní.

Pri novom modeli ID.7 si viete dokonca nastaviť, v aplikácii cez Volkswagen Connect, keď otvoríte dvere, tak sa informačno-zábavný systém čiastočne naštartuje a už po nasadnutí prinesie hudobný zážitok. Znova štandardne, pre toto vozidlo, je 9 reproduktorov, z toho jeden stredový určený na telefonovanie. Príplatok predstavuje 12+1+ subwoofer, ktoré nesú logo Harman Kardon a majú celkový výkon 700 W.

Zaujímavosťou modelu môže byť prvýkrát použitá presklená strecha s tienením tekutými kryštálmi. Zmenou napätia sa tak dá docieliť zatemnenie vhodné vraj aj na leto.  Vďaka použitiu tohoto systému sa podarilo odstrániť 4 kilogramy, ktoré by vozidlo malo naviac pri elektrickej rolete.

Kapacita batérie je vo verzii Pro štandardne 82 kWh brutto, čo sa dá pretransformovať do 77 kWh netto. Papierovo je oficiálna spotreba medzi 14,6 a 16 kWh na 100 km, čo znamená dojazd až 621 kilometrov na nabitie. Bude to samozrejme v ideálnych podmienkach a s menšími 19-palcovými zliatinovými diskami. Maximálna rýchlosť a posunula na 180 km/h a nabíjanie je možné buď 11 kW AC, alebo 175 kW DC. Nový motor dosahuje výkon 210 kW (286 k) a krútiaci moment 545 Nm. Pre ID.7 to predstavuje zrýchlenie na stovku za 6,5 sekundy. 

S novým modelom ID.7 prejdete v závislosti od kapacity batérie na čisto na elektrický pohon až 700 kilometrov1,2, a tak ste vybavený na takmer akúkoľvek jazdu bez prestávky. Batériu nabijete z 10 na 80 percent za približne 25 minút na rýchlonabíjacích staniciach DC (jednosmerný prúd) pri miernych vonkajších teplotách a nabíjacom výkone do 200 kW3. Opäť môžete rýchlo pokračovať v jazde a vďaka sofistikovanému manažmentu batérie a aerodynamickému dizajnu môžete minimalizovať spotrebu. 

V začiatkoch leta príde verzia GTX s vyšším výkonom, ale aj športovo orientované, či skôr tvarované kombi. Rovnako je  stanovený datum aj pre príchod verzie Pro S, ktorá prinesie väčšiu batériu s ešte lepším dojazdom. 

 

 

 

 

 

V začiatkoch leta príde verzia GTX s vyšším výkonom, ale aj športovo orientované, či skôr tvarované kombi. Rovnaký dátum má stanovený aj príchod verzie Pro S, ktorá prinesie väčšiu batériu s ešte lepším dojazdom. 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode