Víťaz Tour de France Egan Bernal oslavuje s krištáľovou trofejou, ktorú navrhlo ŠKODA AUTO

30.07.2019 09:00

  • Alain Favey, člen predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO za oblasť predaja a marketingu, odovzdal na Champs-Élysées pohár víťazovi bodovej klasifikácie Petrovi Saganovi

  • České sklárske umenie „designed by ŠKODA Design“: krištáľové trofeje sú poctou tradičnému brúsenému vzoru s názvom „Spitzstein“

  • ŠKODA AUTO na Tour de France už šestnástykrát v žiari reflektorov ako oficiálny hlavný partner

  • Automobilka je po piaty raz sponzorom Zeleného dresu pre najlepšieho jazdca bodovej klasifikácie

 Víťazom Tour de France 2019 sa stal Egan Bernal. S krištáľovou trofejou, navrhnutou oddelením ŠKODA Design, oslávil dvadsaťdvaročný Kolumbijčan v nedeľu na parížskom bulvári Champs-Élysées svoj prvý triumf. Trať 106. ročníka tradičných cyklistických pretekov merala viac ako 3480 km a viedla cez Belgicko a Francúzsko. V rámci oficiálneho ceremoniálu odovzdal Alain Favey, člen predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO za oblasť predaja a marketingu, ocenenie Petrovi Saganovi, najlepšiemu jazdcovi bodovej klasifikácie. Sagan si toto ocenenie prebral už rekordný siedmykrát, čím prekonal rekord Nemca Erika Zabela. Tento pohár pre výhercu Zeleného dresu, vyrobený zo zeleného krištáľu, navrhol rovnako ŠKODA Dizajn.

 

ŠKODA AUTO, ktorá podporuje Tour de France už od roku 2004, tak tento rok zažiarila vo svetlách reflektorov ako oficiálny partner poskytovateľ vozidiel už po šestnásty raz. Česká automobilka poskytla organizátorom a vedeniu pretekov spolu 250 vozidiel - v čele opäť s vozidlom ŠKODA SUPERB. Rovnako ako v minulých rokoch slúži vlajková loď značky v nápadnom červenom odtieni Corrida riaditeľovi pretekov Christianovi Prudhommeovi ako mobilný dispečing (viac podrobností). ŠKODA okrem toho už po piatykrát sponzoruje Zelený dres pre najlepšieho jazdca bodovej klasifikácie.

 

Tým sa tento rok rekordný siedmykrát stal slovenský jazdec Peter Sagan, ktorý tak v zelenom drese prekonal rekord Nemca Erika Zabela. Ten sa tešil z víťazstva v bodovacej súťaži v rokoch 1996 - 2001. Sagan potreboval na sedem víťazstiev v bodovacej súťaži osem štartov na Tour de France, vynechal iba v roku 2017 kedy bol diskvalifikovaný po zrážke s Markom Cavendishom.

 

Aj tento rok ŠKODA navrhla trofeje pre víťazov Tour de France. 60 centimetrov vysoké a 4 kilogramy vážiace majstrovské diela českého sklárskeho umenia boli vyrobené v spolupráci so sklárňou Lasvit pod vedením dizajnéra ŠKODA AUTO Petra Olaha. Elegantná silueta pohárov sa medzitým stala jedným so symbolov Tour de France. Pri navrhovaní povrchu pohárov sa dizajnéri ŠKODA AUTO inšpirujú každý rok novými dojmami. Tohtoročná trofej je poctou tradičnému brúsenému vzoru s názvom „Spitzstein(viac podrobností).

 

106. Tour de France začala 6. júna štartom zvaným Grand Départ, v belgickej metropole Brusel. Na svojej 3 480 kilometrov dlhej ceste po Belgicku a Francúzsku do cieľa v Paríži absolvoval pelotón 176 jazdcov spolu 21 etáp, medzi nimi sedem horských s piatimi výjazdmi na samý vrchol. Geografickým vrcholom tohtoročnej Tour de France bol Col de l’Iseran, ležiaci 2 770 metrov nad morom. V tomto roku oslávili preteky okolo Francúzska aj jedno významné jubileum: presne pred 100 rokmi - 19. júla 1919 - vstúpil Eugène Christophe do športovej histórie ako prvý držiteľ Žltého dresu pre najrýchlejšieho jazdca celkovej individuálnej klasifikácie. O storočie neskôr vybojoval prestížny Maillot Jaune – Žltý dres – Egan Bernal.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode