VINICE V OKOLÍ PEZINKA A MODRY ZAZNAMENALI ZVÝŠENÝ POHYB KAČÍC

04.09.2023 22:34

Tohtoročný zraz slovenského Citroën 2CV klubu sa konal v Pezinku a v jeho blízkom okolí

Tradičný termín prvého septembrového víkendu bol opäť poznačený zvýšeným výskytom kačíc, tentokrát v okolí Pezinka, Modry a na Pezinskej Babe. Tohtoročný – už 24. medzinárodný zraz Citroën 2CV klubu Slovakia privítal 26 vozidiel, opäť zaujal a potešil všetkých priaznivcov pestrofarebných vozidiel Citroën 2CV, ľudovo nazývaných “kačica”. Miestom zrazu bol areál Rozálky, z ktorého sa kolóna starých, ale starostlivo udržiavaných kačičiek premiestnila do centra mesta Pezinok. Pokiaľ majitelia týchto sympatických veteránov trávili čas v Malokarpatskom múzeu, okoloidúci návštevníci centra mesta, ale aj ľudia ktorí sa prišli pozrieť na vystavené exponáty Citroën sa potešili v kontakte s automobilovou históriou, ale mnohí využili aj možnosť zoznámiť sa s najnovšími modelmi značky – Citroën C5 X alebo Citroën C5 Aircoss PHEV. 

 

Po výstave v centre mesta kačičky zamierili na Pezinskú Babu, ktorá je pre mnohých hlavne symbolom í automobilových súťaž pretekov do vrchu, prečo by si teda ich majitelia nevyskúšali túto známu cestu aj sami, aspoň vyskúšali svoje stroje v týchto náročných podmienkach serpentín s veľkým stúpaním. Ďaľším miestom zastavenia bola Modra, daľšie vinárske mestečko, ktoré privítalo účastníkov, alby sa v kľude naobedovali a oddýchli po náročnej jazde, ved Pezinskej Babe naozaj nič nedarovoali.

No a tematicky tretím miestom s vinárskym nádychom bolo vinárstvo a galéria Elesko, kde sa účastníci zrazu zoznámili s technológiou spracovania hrozna a výroby kvalitného vína.

 

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode